De iPhone XS is de krachtige opvolger van de iPhone X. Het toestel heeft een prachtig OLED-scherm, een goed dubbel camerasysteem en stevige roestvrijstalen toestelranden. Het premium spat er vanaf, maar de prijs is er ook één om u tegen te zeggen. Is de iPhone XR, de budgetvriendelijke variant van de iPhone XS, dan misschien een optie? De verschillen en overeenkomsten tussen beide smartphones lees je hier. En we kunnen alvast verklappen: als je kiest voor een iPhone refurbished, ben je sowieso relatief voordelig uit.

Prijs, van duur naar budgetvriendelijk

De iPhone XS had een introductieprijs van €1.159. Het toestel beschikt over een OLED-scherm, een dubbele camera en luxe roestvrijstalen randen. Deze snufjes schroeven de prijs hoog op. Het toestel is nog altijd relatief duur en veel mensen hebben dat er niet voor over. Gelukkig is ook de refurbished iPhone XS op de markt, zodat je tóch betaalbaar dit toestel kunt gebruiken. De iPhone XR had een introductieprijs van €859, een beduidend lager bedrag dus. Dit toestel moet het met een LCD-scherm, een enkele camera en aluminium randen doen. Deze goedkopere materialen maken het toestel een stuk betaalbaarder en voor een grote groep mensen interessant. Je kunt ook de iPhone XR refurbished kopen, wat je nóg meer geld bespaart.

Dezelfde kracht, snelheid en meer!

iphone-xr

De iPhone XR doet wat snelheid en kracht betreft niet onder voor de iPhone XS. Beide smartphones draaien namelijk op dezelfde A12-chip en hebben 3GB werkgeheugen. Je kunt ze dus even goed gebruiken voor mobiele spellen, augmented reality apps en films streamen. Ook meerdere apps tegelijkertijd gebruiken is geen enkel probleem. Verder ontgrendel je beide iPhones met Face ID en laad je de toestellen draadloos op via de glazen achterkant.

Minder goed scherm en camera

De iPhone XS heeft een OLED-scherm met een hoge resolutie. Vooral donkere kleuren worden hier perfect op getoond, waardoor filmpjes en series goed tot zijn recht komen. Het iPhone XR-scherm is van LCD, de resolutie ligt wat lager en kleuren worden er wat fletser op getoond. Ook de camera van de iPhone XS is iets beter. Dat komt omdat het toestel een tweede lens heeft, wat automatisch voor meer functies en opties zorgt.

Conclusie

Het zijn vooral het scherm en de camera die voor de hogere prijs van de iPhone XS zorgen, maar de vraag is of je extra wilt betalen voor deze betere technische hoogstandjes. De iPhone XR is op sommige vlakken iets minder goed, maar doet al met al weinig voor de iPhone XS onder. Hét voordeel van dit toestel is de aantrekkelijke prijs voor wat je ervoor terugkrijgt.

Waarom kiezen voor refurbished?

Forza biedt iPhones als de iPhone XS en XR refurbished aan. Dat is technisch net zo goed als nieuw, maar dan een veel voordeliger. Ze beschikken over het keurmerk refurbished. Dit is een kwaliteitslabel dat jou verzekert van een betrouwbare aankoop met 2 jaar garantie. Ook krijg je er gratis laadaccessoires bij. Je haalt dus eigenlijk dezelfde kwaliteit van Apple in huis, maar dan voor een lagere prijs.

Leave a Comment