Veel producten zijn in het begin wanneer ze op de markt komen ontzettend duur, dit komt door de schaarste en het innovatieve karakter. Na verloop van tijd neemt het aanbod toe, de vraag af, en daalt de prijs. Deze marktwerking is echter niet bij alles het geval. Op het gebied van mobiele telefonie kunnen we wel stellen dat abonnementen de afgelopen jaren eerder duurder dan goedkoper zijn geworden. Ondanks de toename van de mogelijkheden om via internet te bellen -wat veel goedkoper is- en het gebruik van WiFi-netwerken, nemen de prijzen van zowel de toestellen als abonnementen nog niet echt af. Toch zijn er wel manieren om de kosten naar beneden te krijgen, want zo’n duur abonnement; is dat nog nodig? Hier lees je het antwoord.

De grote merken

De afgelopen jaren kunnen we wel stellen dat de mobiele telefoniemarkt is overgenomen door twee grote merken, Samsung en Apple. Hier zijn meerdere redenen voor, onder andere de eigen ontwikkelde besturingssystemen. Maar vandaag de dag lijkt hier verandering in te komen, een blik op de nothing phone 2 reviews laat zien dat deze nieuwkomer er één is om in de gaten te houden. Alleen al het uiterlijk van deze telefoon toont klasse en innovatie. Met de doorzichtige achterkant, vele verlichtingsmogelijkheden en grote scherm is het een mooie nieuwkomer op de markt. En het leuke is; de kosten vallen reuze mee. Zowel een los aan te schaffen toestel als een toestel met abonnement zijn vergeleken met de andere merken een zeer voordelige keuze. Deze telefoon maakt gebruik van Android, maar wel met hun eigen unieke versie!

Zonder abonnement

iphone-wit-achterkant-telefoon

Zoals hierboven bij de Nothing Phone 2 ook al gesteld, is een los toestel kopen vandaag de dag soms een slimmere keuze. Zeker wanneer je dit combineert met een voordelig sim only abonnement. Wanneer je bijvoorbeeld thuiswerkt zul je weinig data nodig hebben, want je kunt altijd je internet thuis gebruiken. Data werd vaak tijdens reistijd van en naar werk gebruikt, iets wat in veel gevallen gedeeltelijk overbodig is geworden. Een alternatief voor een nieuw toestel is een refurbished smartphone. Door de toename aan de soorten, maten en modellen is ook het aanbod hiervan enorm gestegen. De echte gadgetfreaks willen altijd het nieuwste van het nieuwste, waardoor jij mooi kan genieten van hun ‘oude’ apparaat. Bij refurbished weet je zeker dat ook de technische kant nog goed is, dit is namelijk door een expert nog even gecheckt. In veel gevallen geven bedrijven zelfs garantie af op een refurbished apparaat.

Kortom, de wereld van mobiele telefonie lijkt niet direct te veranderen qua prijs. Maar wanneer je even wat dieper kijkt kun je niet anders dan concluderen dat dat wel het geval is. Er zijn nieuwe, innovatieve merken op de markt en ook zonder abonnement kun je een toestel kopen op de refurbished markt. Daarmee zijn de kosten behoorlijk te verlagen én lever je niet in op je vertrouwde kwaliteit. Dus een duur smartphone abonnement aanschaffen anno vandaag de dag? Dat is nergens meer voor nodig!

Leave a Comment