Terwijl de elektrische technologie zich razendsnel ontwikkelt en ontwikkelt, overtreffen ze consequent hun brandstofaangedreven tegenhangers op het gebied van prestaties, efficiëntie en duurzaamheid.

Laten we in een analyse van elektrische auto’s versus gewone auto’s eens kijken hoe een elektrische auto op veel punten beter kan presteren. Je zult zien waarom de overstap naar emissievrij rijden de slimmere keuze is.

Elektrische auto’s zijn energie-efficiënter

Volgens onderzoek zetten elektrische auto’s meer dan 77% van de elektrische energie van het elektriciteitsnet om in stroom voor de wielen. Conventionele auto’s zetten slechts ongeveer 12%-30% van de energie uit benzine om in vermogen aan de wielen. Dit betekent dat elektrische auto’s veel efficiënter en milieuvriendelijker rijden.

Elektrische auto’s accelereren sneller

BYD HAN elektrische auto

Je hebt misschien wel eens gehoord van het beroemde onmiddellijke koppel van elektrische auto’s. Zodra je voet het gaspedaal raakt, krijg je onmiddellijk alle kracht die de motor kan leveren. Zonder door de versnellingen te hoeven schakelen, is het resultaat een supersnelle acceleratie.

Elektrische auto’s hebben geen last van remfading

Wanneer de remmen van een traditionele auto herhaaldelijk worden gebruikt – vooral bij hoge snelheden – kan dit leiden tot remfading door de overmatige warmte die wordt gegenereerd. Hierdoor verliezen de remmen hun effectiviteit, wat gevaarlijk kan zijn.

Elektrische auto’s hebben een regeneratief remsysteem. Hierdoor kan de motor fungeren als een generator die de kinetische energie die verloren gaat tijdens het remmen weer omzet in de accu, waardoor de kans op remfading of het vervangen van remblokken afneemt.

Elektrische auto’s zijn handiger

Als een traditionele auto moet worden bijgetankt, moeten de eigenaren langs een benzinestation. Elektrische auto’s kunnen ‘s nachts thuis worden opgeladen, zodat ze altijd vol zijn en klaar om de volgende ochtend de weg op te gaan. Als je een slimme lader gebruikt, bepaal je de beste tijd om op te laden wanneer de energietarieven het laagst zijn.

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu

BYD DOLPHIN elektrische auto

Transport is de op twee na grootste bron van broeikasgasemissies in Nederland en groeit het snelst. Elektrische auto’s zijn een groener, duurzamer alternatief dat de koolstofvoetafdruk van het land aanzienlijk kan helpen verminderen.

Elektrische auto’s stoten niet alleen geen CO2 uit, maar ook geen gevaarlijke chemische stoffen die schadelijk zijn voor de menselijke longen, zoals koolmonoxide, stikstofdioxide, deeltjes en zwaveldioxide.

Samenvatting

  • Als het gaat om elektrische versus gewone auto’s, presteren elektrische voertuigen in veel opzichten beter.
  • Elektrische auto’s zetten meer dan 77% van de elektrische energie om in vermogen bij de wielen, vergeleken met 12%-30% bij gewone auto’s.
  • Elektrische auto’s hebben een onmiddellijk koppel waardoor ze sneller kunnen accelereren.
  • Elektrische auto’s hebben een regeneratief remsysteem dat de kans op remfading vermindert.
  • Elektrische auto’s kunnen ‘s nachts thuis worden opgeladen waardoor ze handiger zijn.
  • Elektrische auto’s stoten geen kooldioxide of andere gevaarlijke chemicaliën en deeltjes uit die schadelijk zijn voor het milieu en de menselijke gezondheid.

Leave a Comment