Vorige week spraken wij Esther van Onna van de geweldige reiswebsite www.localhideaways.com. Als u vakantielocaties zoekt waar het begrip massatoerisme nog helemaal onbekend is en waar u lekker in de natuur een topverblijf heeft, is deze site een absolute must. Like ‘m op Facebook en kijk er geregeld, daar krijgt u geen spijt van. Al pratend over de ontwikkeling van ClassyLife en over de groeiende aandacht voor duurzaamheid en een betere kwaliteit van leven, vroeg ze ineens ‘ken je dit boek al?’ Ze kwam daarop met het als cadeau ontvangen boek ‘Dit is een goede gids’ van duurzame mode- en lifestyle expert Marieke Eyskoot aan. Wij moesten beschaamd antwoorden dat wij ondanks onze aandacht voor meer kwaliteit van leven het verschijnen van dit boek volledig gemist hadden. Oeps. Boek meteen besteld en de volgende dag in huis. Het is werkelijk super interessant en uw aandacht en aankoop meer dan waard.>>

Vorige week spraken wij Esther van Onna van de geweldige reiswebsite www.localhideaways.com. Als u vakantielocaties zoekt waar het begrip massatoerisme nog helemaal onbekend is en waar u lekker in de natuur een topverblijf heeft, is deze site een absolute must. Like ‘m op Facebook en kijk er geregeld, daar krijgt u geen spijt van. Al pratend over de ontwikkeling van ClassyLife en over de groeiende aandacht voor duurzaamheid en een betere kwaliteit van leven, vroeg ze ineens ‘ken je dit boek al?’.Ze kwam daarop met het als cadeau ontvangen boek ‘Dit is een goede gids’ van duurzame mode- en lifestyle expert Marieke Eyskoot aan. Wij moesten beschaamd antwoorden dat wij ondanks onze aandacht voor meer kwaliteit van leven het verschijnen van dit boek volledig gemist hadden. Oeps. Boek meteen besteld en de volgende dag in huis en ook maar eens goed op de website van Marieke gekeken (www.mariekeeyskoot.nl). Eerste conclusie: de dame weet zich zeer goed te verkopen. Maar anders dan de meeste internet ’beroemdheden’ heeft ze ook werkelijk iets te vertellen. En ach, dat ze van zichzelf een interessant verdienmodel heeft gemaakt is begrijpelijk; waren wij daar maar wat handiger in…. En dat boek is werkelijk super interessant en uw aandacht en aankoop meer dan waard.

Marieke schreef eerder het boek Talking Dress over duurzame mode, ze organiseerde ruim een decennium achtereen een eigen beurs voor duurzame mode en over het onderwerp duurzaamheid weet ze inmiddels zoveel dat ze veelvuldig wordt gevraagd voor symposia, tv-programma’s enzovoorts. Dit nieuwe boek zal ook ú aanspreken, zelfs als u nog helemaal aan het begin van een duurzamer leven staat. Het bevat een immense hoeveelheid informatie en tekst, voor de 20 euro die het kost krijgt u erg veel value for money. Het boek is overigens uitgegeven door Keff & Dessing. Inderdaad, dé Dessing, Floortje. De informatie erin is aansprekend en positief, wees niet bang voor zure teksten van een wereldverbeteraar. Het gaat over werkelijk van alles waarmee je in het leven te maken hebt. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond is er relatief veel aandacht voor duurzame mode, maar ook voor eten, werk, reizen, vakantie en allerlei spullen. Het bevat duizenden adressen en daardoor zal het zeker verouderen, want niet elke duurzame ondernemer weet helaas van zijn of haar onderneming een succes te maken. Maar het biedt dus werkelijk een schat aan informatie, en voor deze prijs is het een superleuk cadeau.

Het bevat een voorwoord van Eric Corton en interviews met tal van duurzame pioniers en inspirators zoals Thekla Reuten, Sanne Vogel, Janine Abbring en Floortje Dessing. Wilt u het niet in een gedrukte versie (wat jammer zou zijn, want er gaat niets boven mooi drukwerk), dan is er ook een e-book, voor € 12,50. U vindt het boek in boekhandels, concept stores en online – bijvoorbeeld bij De Nieuwe Boekhandel, Geitenwollenwinkel, Linnaeus Boekhandel, Sukha, Het Faire Oosten, Beter & Leuk, &klevering, Nukuhiva, Bol.com, Bruna, AKO en op nog veel meer plekken. Het telt 336 full colour pagina’s en is in Amersfoort gedrukt op FSC-papier met plantaardige inkt. Overigens, de eerste druk was razendsnel uitverkocht, zojuist verscheen de tweede druk. Sla snel toe! Op dit Youtube videootje krijgt u een preview: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=7Z3450co2Y4

Overigens verscheen er nóg een interessant boek, geschreven door Nina Pierson & Josep[hine Kay van het digitale magazine/blog www.bedrock.nl. Het gaat vooral over persoonlijke groei en wij staan er later deze week apart bij stil.

Bovenste foto van Marieke door Vera Lentjes

Onderste foto: Melody Lieftink

Leave a Comment