Het wordt snel de tijd van het jaar waarin Apple zijn nieuwe vlaggenschip iPhone line-up aankondigt. Dit jaar zal Apple naar verwachting in september zijn geheel nieuwe iPhone 14 line-up aankondigen en uitbrengen. Moet je, nu de lancering vrij dichtbij is, een iPhone kopen of wachten de nieuwe iPhone 14 bestellen?

iPhone 14 verwachtingen

Zoals we al uitvoerig behandeld hebben, zal de iPhone 14 line-up naar verwachting vier nieuwe modellen omvatten: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, en iPhone 14 Pro Max. Er zal dit jaar geen iPhone 14 mini zijn. In plaats daarvan plant Apple twee modellen met 6,1-inch schermen en twee modellen met 6,7-inch schermen.

Qua vormgeving zullen de iPhone 14 en iPhone 14 Max er naar verwachting ongeveer hetzelfde uitzien als de iPhone 13, terwijl Apple grotere veranderingen in petto heeft voor de iPhone 14 Pro toestellen.

Volgens een aantal rapporten zullen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max beide een nieuw ontwerp met gaatjes hebben dat de inkeping vervangt. Dit betekent dat de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max in plaats van het ontwerp van de inkeping in het scherm, dat voor het eerst debuteerde met de iPhone X, een pilvormige uitsparing en een uitsparing met gaatje zullen hebben.

De iPhone 14 line-up zal naar verwachting ook belangrijke upgrades van de achtergeplaatste camera’s en selfie camera’s bevatten. De iPhone 14 zal dezelfde A15 chip gebruiken als de iPhone 13, terwijl de iPhone 14 Pro de nieuwe A16 chip zal gebruiken. De iPhone 14 Pro modellen zullen ook een nieuw ‘always-on’ scherm hebben.

Moet je nu kopen of wachten op iPhone 14?

De kans is groot dat je het antwoord op die vraag al weet. Nu de iPhone 14 iets meer dan een maand weg is, kun je er veel beter op wachten dan nu een iPhone kopen, en dat is niet alleen omdat de iPhone 14 het “nieuwste en het mooiste” zal zijn met alle beste specs en functies.

Een van de grootste redenen om te wachten tot de iPhone 14 in plaats van nu te kopen is dat de release van de iPhone 14 zal betekenen dat andere modellen goedkoper worden. Zodra de iPhone 14 beschikbaar is, zul je een iPhone 12 of iPhone 13 goedkoper kunnen bestellen dan nu. Dit geldt of je nu rechtstreeks bij Apple koopt of bij een derde partij.

Dit is hoe we verwachten dat de iPhone line-up eruit zal zien als de iPhone 14 eenmaal is aangekondigd:

  • iPhone SE
  • iPhone 12
  • iPhone 13
  • iPhone 14

Het gerucht gaat dat de iPhone 14 bij €800 zal beginnen. Op basis van de huidige prijsstelling zouden we verwachten dat de iPhone 13 startprijs tot €600 daalt en de iPhone 12 tot ongeveer €500.

Zoals je ziet kun je beter wachten op de iPhone 14, zelfs als je niet van plan bent hem te kopen. Als je in de maand augustus voor een nieuwe iPhone aan het winkelen bent, kun je altijd beter wachten tot september als dat mogelijk is. Dat geldt dit jaar en vrijwel elk ander jaar.

Leave a Comment