Wil je jezelf goed beschermen tegen virussen? Lees dan snel verder want hieronder volgen een aantal cruciale tips! Tijdens de pandemie heeft iedereen wel ontdekt hoe snel je virussen op kan pakken en over kan dragen. Veel mensen zijn meerdere keren ziek of zelfs ernstig ziek geworden. Ook zijn er veel mensen die nauwelijks tot geen klachten hebben ervaren wanneer ze positief getest werden op het virus. Toch zijn er meerdere goede redenen om jezelf in de toekomst te blijven beschermen tegen virussen. Zo is de kans op een nieuwe covid variant erg aannemelijk en kunnen virussen zich blijven muteren. Redenen genoeg dus om jezelf zo goed mogelijk te beschermen!

Hoe bescherm je jezelf?

koppel-mondmaskers-buiten

Je kunt jezelf op verschillende manieren proberen te beschermen tegen virussen van buitenaf. Zo zijn er een aantal basiszaken die al redelijk wat ziektes kunnen voorkomen. Denk hierbij aan het regelmatig handen wassen en afstand houden van andere mensen. Helaas heeft de pandemie laten zien dat enkel basismaatregelen niet voldoende zijn om besmettingen te voorkomen. Zo weet je namelijk nooit of al je gasten, collega’s en familie ook vaak genoeg hun handen wassen of met lichte klachten thuis blijven. Daarom dat extra maatregelen erg goed van pas kunnen komen. Zo zijn de mondkapjes in de tussentijd bij iedereen wel bekend. Echter kan er een groot verschil zitten in de kwaliteit tussen enkele soorten mondkapjes. Aan te raden is om een ffp2 masker kopen. Dit zijn medische mondmaskers die onder andere door medisch en industrieel personeel gebruikt wordt. Deze mondmaskers zijn zo populair omdat de dekkingsgraad en filtratie efficiëntie erg hoog ligt. Dit betekent dat de filter erg effectief is en verspreiding door de lucht goed tegen kan houden. Hierdoor is de kans dat je virussen, bacteriën binnen krijgt of pollen aanzienlijk kleiner.

FFp2 maskers zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren beschikbaar. Zo kan je bij Medicamarkt een goede online zorgwinkel ook maskers vinden voor kinderen. Hierdoor kan jij niet alleen jezelf maar ook je kinderen voldoende beschermen tegen virussen en bacteriën.

Waar moet je jezelf goed beschermen?

mondkapje

Het dragen van gezichtsmaskers doe je uiteraard niet overal waar je komt. Maar waar kan je nou het beste wel mondkapjes dragen? Het beste kan je de mondmaskers dragen op plekken waar het druk is. Waar meer mensen zijn en mensen dichter op elkaar staan is de kans op een besmetting ook hoger. Zo kan je de maskers het beste dragen bij drukke supermarkten, concerten of andere evenementen en in het openbaar vervoer. Ook dienen de maskers tijdig vervangen te worden voor nieuwe schone hygiënische maskers, de meeste mondmaskers vervang je om de vier uur. Zo zorg je ervoor dat je jezelf en de mensen om je heen zo goed mogelijk beschermd tegen virussen en bacteriën.

Leave a Comment