Johan Derksen kennen we tegenwoordig natuurlijk vooral van de spraakmakende talkshows en sportprogramma’s, waardoor het makkelijk is om te vergeten dat deze man een mooie voetbalcarrière achter de rug heeft. Hij maakte al in de jaren ’90 zijn debuut en heeft bij meerdere clubs gespeeld. Hierdoor is het niet vreemd dat Johan Derksen ondertussen al een flink vermogen op heeft weten te bouwen, maar wat is het vermogen van Johan Derksen tegenwoordig? Wij zijn hier eens in gedoken.

De carrière van Johan Derksen in de voetbalwereld

Johan Derksen is geboren in de plaats Heteren, op 31 januari 1949, in een heel normaal gezin. Als kind was hij al veel met voetbal bezig en hij leek er talent voor te hebben. Uiteindelijk zou Johan Derksen een kleiner deel van zijn vermogen opbouwen in de voetbalwereld, waar hij begon als speler bij Go Ahead Eagles. In zijn tijd verdienden voetballers nog niet zo veel als zij vandaag de dag doen. Hij is tijdens zijn voetbalcarrière meerdere keren van club gewisseld. Zo heeft hij onder meer ook gespeeld voor Veendam en Cambuur Leeuwarden. Johan Derksen heeft als voetballer een mooi vermogen binnen weten te halen, maar het opbouwen van zijn vermogen stopte niet op het moment dat hij stopte met zijn carrière op het veld.

Verdere opbouw van het vermogen van Johan Derksen

Na het beëindigen van zijn voetbalcarrière is Johan Derksen zeker niet achter de spreekwoordelijke geraniums gaan zitten. Hij is overgestapt naar de televisiewereld, al dan niet bewust. Johan begon in deze wereld als journalist, waarna hij uiteindelijk de functie van hoofdredacteur van Voetbal International kreeg. Zo maakte hij kennis met wat media allemaal te bieden heeft, waardoor de stap naar televisie een stuk kleiner was. Johan Derksen heeft zijn verdere vermogen voornamelijk opgebouwd door op televisie te verschijnen. We kennen hem vooral van het televisieprogramma Voetbal Inside van RTL 7, het programma dat eerder bekend stond als Voetbal International. Meer dan eens is Johan Derksen in het nieuws of onderwerp van gesprek. Dit heeft vooral te maken met zijn vaak bijzondere mening, welke hij niet onder stoelen of banken steekt.

Waarmee bouwt Johan Derksen nu vermogen op?

Het mag duidelijk zijn dat Johan Derksen bepaald geen stilzitter is. Op dit moment bouwt hij verder aan zijn vermogen als analist en met zijn aanwezigheid bij diverse programma’s op televisie. Hij is dan het meest bekend van Voetbal Inside, maar we hebben Johan Derksen ook in andere programma’s kunnen zien, waaronder PAUW en De Wereld Draait Door. Dit is nog niet alles. Johan Derksen geeft namelijk ook boeken uit over diverse onderwerpen, waaronder voetbal en muziek, vanuit zijn eigen uitgeverij waar hij ook geld mee verdient. Deze uitgeverij, ‘Johan Derksen Presenteert’, was misschien ook wel de inspiratie om een eigen tijdschrift uit te geven, onder de naam ‘Johan’.

Hoeveel verdient Johan Derksen?

Het is niet bekend hoeveel Johan Derksen precies verdient. Dit is ook heel lastig te bepalen met zo veel verschillende bronnen van inkomsten. Wanneer we kijken naar zijn activiteiten op de Nederlandse televisie en alle activiteiten die hij daarnaast nog doet, dan kunnen we wel een schatting maken van het inkomen van Johan Derksen. Op jaarbasis zou het dan gaan om een geschat bedrag dat ligt tussen de 500.000 en 750.000 euro.

Wat is het vermogen van Johan Derksen?

Om het totale vermogen van Johan Derksen te bepalen, moeten we naar meerdere factoren kijken. Hij heeft namelijk niet alleen het vermogen dat hij voornamelijk binnen heeft gehaald met verschijningen op televisie en als analist, maar ook vermogen in zijn eigen uitgeverij en als vastgoedinvesteerder. Johan heeft in Friesland namelijk een prachtige boerderij gekocht tegen een bedrag van 1,1 miljoen euro. Daarnaast woont hij zelf in een villa met een groot zwembad, in de plaats Grolloo. Wanneer we alles bij elkaar optellen, dan komen we op een geschat vermogen van Johan Derksen van ongeveer 3 miljoen euro.

Leave a Comment