John van ‘t Schip ken je nu waarschijnlijk als voetbaltrainer, maar deze voormalige profvoetballer was ooit een grote ster binnen de voetbalwereld. Hij is geboren in 1963 en vandaag de dag dus 60 jaar oud. Hij was getrouwd met Daniëlle Oonk, maar zijn vrouw is op 55-jarige leeftijd overleden op 10 oktober 2023 aan endeldarmkanker. Deze diagnose had ze gekregen in 2022. Ze hadden samen twee kinderen gekregen, Davey en Estelle. Zijn zoon Davey heeft in de voetsporen van zijn vader getreden en is ook profvoetballer. Ontdek hier alles over wereld van de welbekende John van ‘t Schip.

Hoe John van ‘t Schip terechtkwam in de voetbalwereld

John van ‘t Schip begon op 12-jarige leeftijd al met voetbal bij de jeugdafdeling van Ajax. Zijn officiële debuut binnen het elftal was op 6 december 1981. Hij zat ook met andere voetbaltalenten in het team, zoals Wim Kieft en Gerald Vanenburg. Hij heeft door de jaren heel veel mijlpalen in zijn carrière gehad. De voetballer heeft onder andere twee Europese prijzen en vier landskampioenschappen gewonnen en 41 interlands gespeeld. Na een hoop succes besloot John van ‘t Schip om vanaf 1996 verder te gaan als assistent, jeugdtrainer of hoofdtrainer bij clubs, zoals Ajax, PEC Zwolle, Melbourne City en nog veel meer voetbalclubs.

Heftige periode voor John van ‘t Schip en zijn gezin

In de periode dat John van ‘t Schip bondscoach was van Griekenland kwamen hij en zijn vrouw een heftige periode tegemoet. Hij had een geweldige tijd in Griekenland, maar op 14 november 2021 veranderde dit plotseling helemaal. Op deze dag wandelde zijn echtgenote Daniëlle samen met een vriendin en begon ze last te krijgen van fysieke klachten. Door hevige pijn is ze ook in het ziekenhuis terechtgekomen in Griekenland. Na een reeds onderzoeken kreeg Daniëlle in april 2022 te horen dat ze uitgezaaide endeldarmkanker had. Ondanks dat het zwaar was probeerde het gezin positief te blijven. John van ‘t Schip zei hierover: ‘We willen geen zielig verhaal, want we leven in het moment en niemand weet wanneer het zijn tijd is’. John heeft ook veel gehad aan de steun van zijn kinderen, zijn zoon Davey had zijn baan in Australië zelfs tijdelijk opgezegd. John van ‘t Schip zegt dat hij nog elke seconde aan zijn vrouw denkt.

In een interview met De Telegraaf zegt hij het volgende: “Ze zit in mijn lichaam, in mijn systeem. Ik mis iets wat er veertig jaar is geweest: maatjes zijn en samen dingen doen”.

John van ‘t Schip stopt als hoofdtrainer bij Ajax

John van ‘t Schip heeft besloten dat hij in 2025 wil stoppen als hoofdtrainer bij Ajax. Dit heeft hij deze donderdag bekendgemaakt, maar hij is al wel in gesprek gegaan met de clubleiding over het krijgen van een andere rol binnen Ajax. De club heeft John een contract aangeboden tot 2027 als “head of coaching” bij de jeugdopleiding. Dit betekent dat hij een belangrijke rol krijgt in het begeleiden en opleiden van jeugdtrainers. Van ‘t Schip geeft aan dat hij momenteel de focus legt op het goed afsluiten van dit seizoen. Hierbij zegt hij: “De rol die ik na de zomer vervul, is nu niet belangrijk”.

Leave a Comment