Je zou Sherida Spitse kunnen kennen van haar bekende en vooral succesvolle voetbalcarrière. Zo is Spitse middenvelder en begon ze haar loopbaan bij de amateurclub VV Sneek, waar ze eerst in een jongenselftal speelde. Maar al snel maakte Sherida een overstap naar sc Heerenveen, en volgde topclubs als FC Twente en Ajax.

Daarnaast debuteerde Spitse in 2008 bij het Nederlands vrouwenelftal. Dat is bijzonder, want ze was toen pas 16 jaar. Heeft Sherida Spitse alleen succes op het veld? Zeker niet, want in dit artikel gaan we het hebben over haar vriendin Jolien van der Tuin.

Dit is Jolien van der Tuin

Sherida Spitse werd op 29 mei 1990 geboren in Sneek en groeide daar ook voor het grootste deel op. Daarmee is Spitse dus een échte Friese. Maar daar sloeg de vonk niet over tussen haar en Jolien, want dat gebeurde in het Drentse Emmen.

Jolien-van-der-Tuin.jpg

Sherida speelde toen nog bij sc Heerenveen en kwam naar de voetbalclub SC Angelslo om een “voetbalclinic te geven aan de spelers”. Jolien speelde daar als speler en zo liepen ze elkaar ook tegen het lijf. Liefde op het eerste gezicht was het niet helemaal, maar ze merkte al wel snel dat ze een leuke klik met elkaar hadden. En de rest is geschiedenis, want de twee zijn in 2018 met elkaar getrouwd.

Het gezin van Sherida en Jolien

Vriendin Sherida Spitse

Jolien van der Tuin en Sherida Spitse

Sherida en Jolien wonen inmiddels samen in Emmen, daar waar ze elkaar toentertijd hebben ontmoet. In 2017 beviel Jolien van hun eerste zoontje Jens. Na de geboorte van hun zoontje verhuisde Sherida en Jolien naar Noorwegen, omdat Spitse bij de club Vålerenga ging spelen. Van der Tuin bleef haar vrouw hier wel in steunen, ook al was dat niet altijd makkelijk voor haar.

Jolien-van-der-Tuin-Vriendin-van-Sherida-Spitse-zoontje.jpg

Zoontje Jens

Sherida-Spitse-zoontje.jpg

Sinds begin 2021 speelt Sherida Spitse voor de Nederlandse club Ajax en dus verhuisde ze samen met haar gezin terug naar Nederland. Maar in plaats van in Amsterdam te gaan wonen, woont het gezin in Emmen. In 2020 werden Sherida en Jolien opnieuw mama’s, dit keer van dochtertje Mila. Helaas is Jolien van der Tuin zelf niet te vinden op social media, maar op het Instagram-account van Sherida Spitse komen vaak mooie gezinskiekjes voorbij!

Sherida Spitse zoon en dochter

Zoon en dochter van Sherida Spitse

Een mooie mijlpaal

Na al die mooie voetbaljaren kunnen we wel zeggen dat Sherida Spitse een mooie carrière heeft opbewoud. Maar wist je dat Spitse ook geschiedenis heeft geschreven? Want ze is de eerste vrouw die een betaalde transfer op haar naam heeft staan. Dat gebeurde toen ze van de voetbalclub sc Heerenveen naar de Noorse voetbalclub LSK verkaste.

Leave a Comment