Het kan gebeuren dat plots je rustige leventje verandert in een nachtmerrie. Buren die je het leven zuur maken of een huurbaas die ineens het contract heeft ontbonden waardoor je op straat staat, het zijn allemaal vervelende dingen. Het is dan goed om te weten dat je niet bij de pakken neer hoeft te zitten. Wil je de situatie eens goed laten bekijken door een onafhankelijke expert en bijvoorbeeld weten wat je rechten zijn? Schakel dan juridisch advies en rechtshulp in via een verzekeraar als Univé. Zo zorg je ervoor dat gauw te weten komt wat de mogelijkheden zijn om er voor eens en altijd een punt achter te kunnen zetten.

Rechtshulp on Demand

Bij Univé zijn er verschillende mogelijkheden als het aankomt op het ontvangen van rechtshulp. Heb je geen rechtsbijstandverzekering en wil je deze ook niet per se afsluiten, dan kun je gebruikmaken van Rechtshulp on Demand. Met deze functie betaal je alleen voor wat je echt gebruikt. Kun je bijvoorbeeld deskundig advies gebruik van een jurist en wil je een bel afspraak inplannen, dan betaal je echt alleen voor deze afspraak. Hiervoor hoef je de deur niet eens uit. Terwijl je comfortabel op je eigen bank zit heb je via je pc, laptop of ander device via videobeeld contact met de jurist. Er is een halfuur om al je vragen te stellen en direct een deskundig advies te ontvangen. Mocht je meer willen, dan zijn er ook andere pakketten mogelijk, tot zelfs het op laten starten van een rechtbankprocedure aan toe.

Rechtsbijstandverzekering is meest voordelige optie

vrouw-tekent-contract

Vind je het te veel om ineens een redelijk bedrag te moeten betalen voor gebruikmaken van de diensten van een jurist, dan is het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering een goede optie. Je betaalt hiermee elke maand slechts een paar euro aan vaste kosten. Mocht het moment daar zijn dat je een jurist nodig hebt, dan heb je vanuit deze verzekering recht op de gewenste hulp, zonder extra kosten. Daarmee voorkom je dat je plots een mogelijk forse rekening gepresenteerd krijgt die op kan lopen tot een paar duizend euro. Aangezien een geschil in een klein hoekje zit en je daar zelf lang niet altijd invloed op hebt, is het hebben van een rechtsbijstandverzekering zeer aan te raden.

Pakket naar wens samenstellen

Deze verzekering vraag je eenvoudig zelf aan via de website van Univé aan, dankzij de online-tool. Belangrijk om te weten is dat je op zijn minst voor een basisdekking moet kiezen, ook wanneer je alleen oren hebt naar één of meer aanvullende verzekeringen. Het voordeel is dat het goedkoopste pakket je slechts €2,38 kost per maand. Dat geldt voor het basispakket ‘Verkeer & Voertuigen’ en is een uitstekende optie wanneer je gedekt wilt zijn tegen letselschade of overige schade in het verkeer. Wil je ook graag hulp ontvangen bij een eventueel conflict over de aanschaf van een auto, dan is het zinvol direct aan te geven dat je ook graag ‘Aankopen Motorrijtuigen & Vaartuigen’ af wilt nemen. Binnen een paar minuten heb jij de verzekering helemaal op maat samengesteld en kan het zorgeloze leven beginnen.

Leave a Comment