Wil jij meer kleur toevoegen aan een kamer, zonder meteen heel veel moeite te hoeven doen? Geen probleem. Je hoeft echt niet de hele kamer te schilderen of een bank opnieuw te laten bekleden om de boel kleurrijker te maken. In dit artikel bespreken we goedkope en eenvoudige manieren om meer kleur toe te voegen aan een kamer, zonder hiervoor veel geld uit te hoeven geven of een verbouwing te hoeven doen.

Bloemen

bloemen-woonkamer

Bloemen zijn de gemakkelijkste manier om meer kleur toe te voegen, zonder dat dit je veel moeite of geld kost. Zet in elke kamer een bosje neer en je merkt meteen het verschil. Wanneer bloemen verwelken en uit een kamer worden weggehaald, zal deze ruimte meteen een beetje leeg aanvoelen. Bloemen voegen ook leven aan een ruimte toe. Ze zijn ook een geweldige manier om met kleur te experimenteren en erachter te komen welke kleuren mooi staan.

Stoffen

Met stoffen kun je ook gemakkelijk meer kleur aanbrengen. Natuurlijk kun je een hele bank laten bekleden, maar je kunt ook kussentjes of een klein voetenbankje stofferen, een lampenkap opnieuw bekleden, een kleedje neerleggen etc. Neem wat goedkope resten stof in wilde kleuren en patronen en bekijk hoe dat eruit ziet in jouw ruimte. Voor in de tuin kan je simpelweg wat Oosterse tuinkussens toevoegen.

Kleden

wit-vloerkleed-woonkamer

Vloeren nemen een groot deel van de visuele ruimte van een kamer in beslag, dus waarom zou je deze oppervlakken niet gebruiken om wat meer kleur toe te voegen? Kleden kunnen vrijwel overal worden neergelegd, zelfs buiten kan je meer sfeer aanbrengen met buitenkleden van Merel in Wonderland. Terwijl kamerbreed tapijt vast wordt gelegd, kunnen kleden eenvoudig worden verplaatst. En met het enorme aantal kleden dat er tegenwoordig tegen lage prijzen beschikbaar is, kun je experimenteren zonder veel geld uit te hoeven geven (of je kunt weer eens veranderen wanneer je genoeg hebt van de kleden, die je momenteel hebt liggen).

Kunst

kunst-woonkamer

Mensen denken vaak dat een mooi stukje kunst meteen heel duur is, maar dat is helemaal niet het geval! Natuurlijk hangt er aan originele kunstwerken best wel een prijskaartje, maar printen en werken van nieuwe kunstenaars, posters of foto’s, ingelijste stukken of behang met kunst erop kan voor weinig geld worden gekocht. Ze kunnen persoonlijkheid aan jouw ruimte toevoegen en een vleugje kleur brengen.

Gordijnen

Gordijnen zijn ook een geweldige manier om meer kleur aan een kamer toe te voegen. Net als kunst kunnen sommige soorten duur zijn, maar er zijn ook veel goedkope opties op de markt. Je kunt ze eenvoudig houden en voor bijvoorbeeld een eenvoudige maar kleurrijke Romeinse tint kiezen of voor een beetje luxere soorten kiezen en lange vloeiende gordijnen ophangen. Als je echt meer kleur wilt toevoegen, ga dan voor iets wilds dat veel kleur en patroon heeft. Als je besluit dat je de gordijnen na een tijdje niet meer leuk vindt, kun je ze eenvoudig verwijderen en vervangen door nieuwe.

Linten

Op sommige plekken in huis lint toevoegen, is misschien wel de gemakkelijkste en de chicste manier om kleur toe te voegen. Koop eenvoudig wat dubbelzijdig plakband en gebruik dit om kleurrijk lint te bevestigen aan lampenkappen, raamkozijnen, kastdeuren, fotolijsten en overal waar je een vleugje kleur wilt toevoegen. Vergeet niet dat als je lint gebruikt om sommige delen van het huis meer kleur te geven, je wel voor een mooie kwaliteit lint moet kiezen. Goedkoop lint ziet er ook goedkoop uit. Probeer een mooie kwaliteit zijde of fluweel lint te gebruiken en de ruimte ziet er meteen beter uit.

Accessoires

Voeg bij twijfel een kleurrijk accessoire toe. Of het nu gaat om een vaas, een beeld, een paar kussens of een fruitschaal, de kleine extra’s die je in een kamer plaatst, kunnen echt een geweldige dosis kleur en persoonlijkheid toevoegen.

Leave a Comment