Kees van der Spek kennen we als één van Nederlands bekendste misdaadverslaggevers. Hij werkte ook jaren samen met de in 2021 vermoorde Peter R. de Vries. Inmiddels maakt Van der Spek alweer een aantal jaren zijn eigen misdaadprogramma’s voor de zenders van RTL. Hierin gaat hij op zoek naar misdadigers en helpt hij gedupeerden van stalking en andere misdaden om de daders aan te pakken.

Productiemedewerker

Annabelle, zo heet de echtgenote van Kees van der Spek. Sinds 2004 zijn ze getrouwd. Voordat het stel kinderen kreeg werkte Annabelle als productiemedewerker. Ze werkte onder meer met Robert ten Brink voor programma’s bij RTL. Toen Kees en Annabelle kinderen kregen wilde zij een wat stabieler leven en koos daarom voor een baan als hoofd personeelszaken, eveneens bij IDTV. Omdat Annabelle het vak van tv-maker kent heeft ze er dus geen moeite mee dat haar man geen baan van negen tot vijf heeft. Kees is voor zijn werk soms langere tijd van huis, onder meer vanwege verblijf in het buitenland om daar misdadigers op te sporen.

Tweede huwelijk

Het huwelijk met Annabelle is voor Kees van der Spek zijn tweede huwelijk. Eerder was hij getrouwd met de moeder van zijn oudste twee zonen Joep en Jesse. Samen met Annabelle kreeg hij zoon Joël. In 2019 werd Kees voor het eerst opa. Vol trots maakte hij op sociale media bekend dat Floris was geboren, zijn eerste kleinzoon. Wie van zijn twee oudste zonen de vader is vertelde hij er niet bij.

Zorgen om de veiligheid van Kees

Sinds de moord op Peter R. de Vries en op andere betrokkenen bij de zware misdaad, moet Kees extra op zijn hoede zijn. Hij is immers niet geliefd bij hen die betrokken zijn bij zware misdaad. Dit betekent dat zijn vrouw Annabelle ook regelmatig in angst zit als haar man weer op boevenjacht is. Zo moest Kees al eens een verdachte van zich af slaan. Dat lukte hem prima, waarna hij de man aan de politie kon overdragen. Maar het werk van Kees van der Spek is zeker niet zonder risico en dat weet zijn echtgenote heel goed.

 

Leave a Comment