Het Filippijns-Amerikaanse model Kelsey Merritt kreeg haar grote doorbraak in 2018 toen ze 22 jaar oud was en geselecteerd werd om mee te lopen in de Victoria’s Secret modeshow – de eerste persoon van Filippijnse afkomst die ooit werd geselecteerd. Ze was ook de eerste Filippijn die model stond voor Sports Illustrated.

Merritt groeide op in de Filippijnen, studeerde in 2017 af aan de Ateneo de Manila University in Quezon City en werd gescout door de directeur van een modellenbureau, Roman Young. Sindsdien is ze naar de Verenigde Staten verhuisd en heeft ze getekend bij bureaus over de hele wereld, waaronder Supreme, Women Management Milan, Wilhelmina en Nomad.

Hier zijn vier dingen die je moet weten over Kelsey Merritt.

1. Ze was de eerste persoon van Filippijnse afkomst die in een Victoria’s Secret show liep.

“We did it!” schreef Kelsey Merritt in een Instagram post die ze in september 2018 deelde. “Wat een eer is het om als eerste Filipijnse in de Victoria’s Secret Fashion Show 2018 te lopen! Ik kan dit niet geloven!”

Ze vertelde later aan Teen Vogue dat het voelde als een droom. “De show krijgen is de droom die uitkomt, maar de eerste Filipijnse vrouw zijn die in de show loopt, betekent dat ik geschiedenis schrijf. De show wordt in meer dan 190 landen uitgezonden met modellen uit 20 landen en ik werd gekozen om mijn regio te vertegenwoordigen!”

2. Ze gelooft sterk in het volgen van een universitaire opleiding

Merritt begon rond haar 15e met modellenwerk en zat nog op de universiteit toen haar carrière in de Verenigde Staten van de grond kwam. In een Instagram post deelde Merritt dat ze had overwogen halverwege haar studie te stoppen om zich op het modellenwerk te richten, maar terugkijkend na haar afstuderen is ze blij dat ze dat niet heeft gedaan.

“De keuze was niet makkelijk, maar niemand heeft ooit gezegd dat het dat zou worden. Het was niet makkelijk om altijd meer dan 15 uur te vliegen en dan te vechten tegen een jetlag, de volgende dag te gaan werken en na het werk naar huis te moeten om werkstukken af te maken of te studeren voor een toets. Het was niet gemakkelijk om te vechten tegen de slaap in het vliegtuig omdat ik zoveel te lezen had,” schreef ze. “Andere mensen denken ook dat ik een paar semesters heb gemist en dat ik achterloop op mijn lichting, maar dat is niet het geval. Ik studeer af met dezelfde lichting als waarmee ik Ateneo binnenkwam. Nu ik klaar ben met school, kan ik eindelijk doen wat ik wil doen en wonen in de stad waar ik het meest van hou.”

3. Ze gebruikt haar platform om mensen bewust te maken van de gevaren van plastic voor eenmalig gebruik

Merritt deelde in een interview dat haar vader had voorgesteld om haar groeiende populariteit op sociale media te gebruiken om ook te pleiten voor iets waar ze in geloofde. “Ik wilde iets dat me echt raakte,” zei ze. “Dus ik wachtte, ik had geen haast. Ik wachtte tot ik echt iets voelde, [en] me ergens gepassioneerd over voelde.”

Uiteindelijk vond ze haar doel in het pleiten voor een plastic vrije wereld. Sindsdien heeft ze haar eigen plastic gebruik verminderd en bespreekt ze het onderwerp regelmatig op Instagram met haar 1,5 miljoen volgers. “Ik wil niet preken,” zei ze. “Als je wilt kopiëren wat ik doe, dan is dat geweldig, maar dat hoeft niet.” In plaats daarvan richt ze zich op het delen van kleine manieren waarop zij en haar volgers het plastic gebruik in hun dagelijks leven kunnen verminderen, van het gebruik van herbruikbare waterflessen tot het meenemen van herbruikbaar bestek en boodschappen doen met glazen potten in plaats van plastic.

4. Ze pleit voor een duurzame en natuurlijke schoonheidsroutine

Net als haar aanpak van een plastic vrije levensstijl is Merritts schoonheidsroutine natuurlijk, minimaal en fris. Merrit deelde haar huidverzorgingsroutine met Vogue en pleitte voor het gebruik van kokosolie als natuurlijke moisturizer voor zowel gezicht als lichaam. “Ik hou van alles wat met kokosnoot te maken heeft,” zegt ze.

Ze deelde dat ze zelfs haar eigen aloë vera plant in haar badkamer kweekt zodat ze de plant kan trimmen en de gel kan gebruiken. “Ik wrijf [aloë vera gel] over mijn hele hoofdhuid en de droge delen van mijn haar,” zegt ze.

De meest sexy foto’s van Kelsey Merritt

Kelsey Merritt-jurk-sexy

Kelsey Merritt sexy jurk Kelsey Merritt bikini naakt Kelsey Merritt naakt bikini Kelsey Merritt billen Kelsey Merritt borsten Kelsey Merritt-jurk-sexy

Leave a Comment