Wanneer je jouw eigen website begint, wil je natuurlijk dat het zijn vruchten afwerpt. Dit kan onder andere in de vorm van websitebezoekers of conversies. Een goede stap is om jouw website zoveel mogelijk te professionaliseren. Hieronder vind je een aantal kenmerken van professionele websites.

Een goede domeinnaam

brown wooden framed white printer paper

Het begint bij het kiezen van een goede, duidelijke domeinnaam. Wanneer gekeken wordt naar bekende merken als Adobe, Amazon of Apple, is te zien dat de naam niet te lang is, en bovendien gemakkelijk te spellen is. Zo voorkom je onnodig verlies van bezoekers. Probeer om deze reden ook leesteken in je domeinnaam te vermijden. Verhoog je vindbaarheid met een goed te onthouden domeinnaam.

Het tonen van autoriteit

Laat zien dat je een autoriteit bent in jouw vakgebied. Deel bijvoorbeeld kennis met jouw websitebezoekers om vertrouwen te creëren. Dit kun je doen in de vorm van een blog. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw bezoekers waarde halen uit jouw website. Dit heeft bovendien ook nog SEO waarde voor jouw website, wat dit een win-win situatie maakt.

Gebruikerservaring voorop stellen 

website-laptop

Wanneer een bezoeker op jouw website beland, is het belangrijk om jouw homepage zou duidelijk mogelijk te maken. Zorg dus voor rust op jouw homepagina. Dit kun je bereiken door genoeg lege ruimtes over te laten en de bezoeker niet onmiddellijk voor te veel keuzes te stellen. Onthoud dat het gaat om de gebruikservaring. Dit houdt onder andere in dat de website draait om de verwachtingen en behoeftes van de websitebezoeker, niet om websitebeheerder. Ook al is de beheerder degene die bijvoorbeeld producten aanbiedt, wil je voorkomen dat de aanbieder op de voorgrond staat. In de praktijk betekent dit de oplossing zijn voor het eventuele probleem van de bezoeker. Hoe gaat jouw product, service of content een verschil maken voor diegene? Houd dat in je achterhoofd tijdens het maken van je website en het schrijven van teksten.

Bekijk hieronder nog enkele elementen die de gebruikerservaring kunnen verhogen.

Thema

Kies tijdens jouw website maken één thema voor je website en houd daaraan vast. Dit zorgt voor continuïteit op jouw website. Wanneer je teveel experimenteert met verschillende layouts, kan verwarring ontstaan. Dit is gemakkelijk te voorkomen wanneer je een duidelijk thema aanhoudt.

Lettertype

fashion-website-design-laptop

Kies een lettertype welke bij jou past. Voor een speelser gevoel kun je een ronder lettertype kiezen. Wanneer je graag voor klassiekers gaat, zijn Arial of Helvetica een goede optie. Wat je ook doet: blijf weg van Comic Sans, welke door velen als onprofessioneel wordt gezien.

Een contactformulier

Nog een manier om de gebruikerservaring te verbeteren, is een (link naar het) contactformulier vast te zetten op jouw website. Het gemakkelijk in contact kunnen komen zal de tevredenheid verhogen.

Leave a Comment