Ja, natuurlijk. Jij maakt toch goed schoon na iedere kookbeurt en wast toch alles direct af? Nou dan! Hoeveel verser en frisser wil je het dan nog hebben?

Je moet het begrip wat breder trekken. Niet alleen je interieur zelf is vers en fris, de ingrediënten die je gebruikt zijn dat ook. Alles dus. Zelfs de lucht! En ja, ook schoon en opgeruimd, hoor. Overzicht hadden we ook nog wel aan het lijstje kunnen toevoegen. Doen we ook, enigszins.

Maar goed, laten we bij het begin beginnen. Hygiëne is een groot goed, zeker omdat je omgaat met voedselwaren die door jouzelf en anderen geconsumeerd worden. Dan wil je wel zeker zijn dat alles waar jouw lichaam intensief mee in aanraking komt ook op een gezonde wijze geprepareerd is. Straks word je nog ziek van je eigen kookkunsten omdat je niet goed hebt opgelet op de manier waarop je bepaalde ingrediënten hebt bewaard. Dat zou toch verschrikkelijk zijn? Dan lopen je weerstand én je zelfvertrouwen een flinke deuk op.

Zo ver mag het natuurlijk niet komen. En dat laten wij ook niet toe! Daarom hebben we enkele tips op een rij gezet die in jouw keuken hygiëne, overzicht én aantrekkingskracht alle verdiende prioriteit geven!

Snijplanken

person holding knife slicing vegetable

Die heb je wellicht al in huis. En je weet vast ook al wel hoe je die moet gebruiken. We geven je alleen wel een belangrijke tip mee. Gebruik meerdere snijplanken voor meerdere ingrediënten. Dat naamt veel afwas met zich mee, dat beseffen we wel. Maar het is niet fris om vlees met vis in aanraking te laten komen of andersom. Er kunnen altijd onverhoopt restjes achterblijven in de krassen die onvermijdelijk in de planken komen te zitten. Zorg er dan ook voor dat de planken niet identiek zijn, anders verwar je ze te veel met elkaar. Koop eventueel één set met meerdere snij platformen erin, verdeeld over meerdere kleuren of zelfs een duidelijk label dat aangeeft wat erop gesneden mag worden.

Rekjes

keuken-sfeer

Er zijn verschillende keukenhulpjes, zoals kruidenrekjes en verzamelingen met voorraadpotten die je kunt gebruiken om ingrediënten in te bewaren. Bijvoorbeeld kruiden, pasta, rijst, noem maar op. Wat jij maar graag en veelvuldig in de keuken gebruikt. Het mooiste is wanneer deze oplossingen transparant zijn. Dan kun je direct zien wat erin zit. Soms weet je dat ook wel aan de grootte van de containers. Spaghetti heeft nogal een formaat en past dus niet overal in. Maar mochten transparante manieren niet mogelijk zijn, dan kun je de bakjes en potjes altijd nog van een label voorzien.

Geuren

In jouw keuken ruikt het natuurlijk altijd lekker. Ook wanneer er niks bereid wordt. Wacht even, hoe kan dat nou? Heel simpel. Gebruik een huisparfum! Zo verspreid je een aantrekkelijke geur die past bij de gelegenheid of het seizoen en die op allerlei fronten inspirerend werkt. Je humeur verbetert er bijvoorbeeld door. Misschien krijg je zelfs ideeën over het volgende gerecht dat je gaat bereiden!

Zoals de naam al suggereert kun je deze aromaverspreiders ook elders in huis gebruiken.

Bewaren

moderne-strakke-keuken

Krijg je na een maaltijd niet alles op? Geen probleem! Weggooien is zonde, dus leg je het bijvoorbeeld in de koelkast. Maar dan wel op een manier dat je zeker weet dat je gerecht ook vers blijft. En daar zijn handige vershoudbakjes voor uitgevonden. Hierin kun je de inhoud luchtdicht afsluiten, zodat je van kwaliteit en smaak verzekerd blijft.

Leave a Comment