Ze zeggen weleens dat de keuken het hart van het huis is omdat dit de plaats is waar alle gezinsleden samenkomen en er veel dagelijkse activiteiten plaatsvinden. Wanneer je veel tijd in een ruimte doorbrengt, zullen de kleuren en het decor op een gegeven moment niet meer opvallen terwijl je ze toch ooit zorgvuldig hebt uitgekozen toen je de ruimte voor het eerst decoreerde.

Misschien begin je wel op te merken dat de keuken er een beetje veroudert uit gaat zien, maar je bent nog niet echt klaar voor een grote make-over van de keuken. Wat zou je ervan denken om in plaats daarvan alleen maar voor een andere kleur te kiezen? Door slechts een paar eenvoudige kleuren toe te voegen is een grote make-over niet meer nodig en zul je weer helemaal verliefd op je keuken worden.

Zet bloemen neer

bloemen-keuken

In een keuken zou je niet zo snel bloemen neerzetten, maar toch is het geen slechte plek om wat sfeer toe te voegen. Een mooi en groot veldboeket zou zeker niet verkeerd staan.

Breng op onverwachte plaatsen gekleurde verf aan

Het is geen geheim dat een likje verf elke ruimte opfrist. Wat zou je ervan denken om op ongewone plekken in de keuken wat verf aan te brengen? De zijkanten van bijvoorbeeld het kookeiland, een achterwand of zelfs plafond kun je in een frisse kleur verven. Denk voor een kookeiland aan kleuren zoals mintgroen, licht aqua of roomwit. Voor een achterwand kun je met klaproosrood of olijfgroen echt iets bijzonders maken. Het plafond kan met een zachte tint hemelsblauw of perzik veel hoger lijken.

De kleur van de keuken veranderen, kan net zo eenvoudig zijn als het neerleggen van een een nieuw vloerkleed. Je denkt misschien dat een vloerkleed geen goed idee is in een vochtgevoelige ruimte zoals de keuken, maar tegenwoordig zijn er vloerkleden voor binnen en buiten, die ook geschikt zijn voor in vochtige ruimtes. Zorg er wel altijd wel voor dat je in elke kamer het juiste vloerkleed bij de juiste soort vloer kiest.

Koop nieuw servies

keuken-sfeer

Je servies zal waarschijnlijk wel her en der in de keuken zichtbaar zijn. Als je je keuken wilt opfrissen, is de aanschaf van een nieuw servies met een kleurrijker ontwerp een gemakkelijke oplossing. Velen van ons hebben ooit het praktische idee gehad om neutraal serviesgoed te kopen, omdat het bij alles zou passen maar met een nieuw kleurtje in de keuken is dat het juiste moment om gewoon kleurrijk serviesgoed te kopen, wat na verloop van tijd heel gewoon voor je wordt.

Waarom kies je niet voor een accentkleur uit een nabijgelegen ruimte of uit je favoriete keukenlinnen en koop je daarbij kleurrijk serviesgoed? Of beter nog, je kunt ook nieuwe manieren bedenken om je nieuwe serviesgoed te laten zien en dus niet in een dicht keukenkastje te zetten.

Voeg een accentkleur toe op een aangrenzende muur

Het kan best lastig zijn om een kleur voor de keuken te kiezen. Met wanden van kasten, apparaten en open ruimtes kan het moeilijk zijn om een accentkleur toe te voegen. Een eenvoudige en stijlvolle manier om een accentkleur in de keuken toe te voegen, is door de muur net buiten de keuken bij de ruimte te betrekken.

Kies een muur die zichtbaar is vanuit de keuken. De accentmuur kan in een hal zijn die naar de keuken loopt, de muur in een aangrenzende eetkamer zijn of zelfs de muur van de bijkeuken zijn. Een eenvoudige accentmuur kan echt voor behoorlijk wat meer kleur in de keuken zorgen. Kies een kleur die ook geschikt is voor de nabijgelegen ruimte en er een geheel van maken.

Zet geschilderd meubilair neer

Eén van de meest charmante manieren om meer kleur aan een keuken toe te voegen, is door beschilderde meubels neer te zetten. Een boekenplank, een bank of een kast kan de ruimte personaliseren. Wanneer je geschilderd meubilair gebruikt, geef je de keuken karakter en een vleugje meer kleur. Geschilderd meubilair is perfect voor het toevoegen van een kleur die je leuk vindt, maar niet op elke muur zou willen schilderen.

Hang een kleurrijke lamp op

kleurrijke-lamp-keuken

Ja, je kunt heel gemakkelijk een kleurrijke nieuwe lamp ophangen. De moderne kroonluchters en hanglampen zijn prachtig en kunnen heel gemakkelijk door jou zelf worden opgehangen. Een kroonluchter die je meteen kunt aansluiten, is perfect voor in de eetruimte of in een gezellige hoek in de keuken waar je bijvoorbeeld kookboeken leest. Door de uitgebreide selectie patronen en kleuren, die er te koop zijn, kun je ongetwijfeld de juiste kleur voor jouw keuken vinden.

Zet een karretje neer en vul deze met kleur

In elke keuken ligt er achter de kastdeuren een schat aan kleur te wachten om ontdekt te worden. Keukentrolley’s en karretjes zijn echt terug van weggeweest. Deze vintage-geïnspireerde pronkstukken zijn perfect om bakjes en serveerschalen mee te vullen en dit brengt meteen veel kleur in de keuken.

Denk wat ruimer

Als je even niet meer weet hoe je meer kleur aan je keuken kunt toevoegen, probeer dan iets onverwachts: overweeg dan om nieuwe raambekleding te nemen. Je kunt saaie neutrale jaloezieën verwisselen met gordijnen in een opvallende print. Mix en match je eetkamerstoelen in verschillende kleuren en maak er een echte woonkeuken van. Als je muren erg saai zijn, maak dan een verzameling je van leuke Instagram-foto’s, die je op canvas laat afdrukken.

Hang een kleurrijk schort op

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gebruiken om meer kleur aan de keuken toe te voegen. Schorten voegen meer dan elk ander accessoire voor in de keuken persoonlijkheid en stijl toe. Kies de kleur of het patroon waar je van houdt en maak het in je nieuwe keuken een echte blikvanger.

Leave a Comment