1. Vernieuw de handgrepen

De handgrepen kunnen het uiterlijk van een meubelstuk volledig veranderen en dit geldt ook voor de greepjes op de kastjes in je keuken. Vervang de handgrepen van de lades en op de kastjes voor een nieuwe, unieke look die de hele ruimte onmiddellijk een andere uitstraling geeft.

2. Gebruik lichtere kleuren

Een lichte kleur op de muren en op de eetkamertafel maakt een ruimte meteen helderder, waardoor deze er groter en duurder uitziet. Lichte kleuren reflecteren licht en verbergen een groot aantal beschadigingen, inclusief die krassen, deuken en putjes in je oude kasten.

3. Vervang de kastdeurtjes

moderne-keuken

Door oude versleten kastdeurtjes te vervangen door nieuwe deurtjes of door je oude deurtjes te schuren en opnieuw af te werken, krijgt je keuken een strakke nieuwe look. Plaats glazen of hoogglans deuren voor wat meer glamour of laat de deurtjes zelfs achterwege en creëer open planken om te pronken met je mooiste serviesstukken.

4. Verander de verlichting

kleurrijke-lamp-keuken

Kroonluchters en hanglampen zijn de perfecte accessoires om de keuken mee op te fleuren en het zal ook de sfeer in de ruimte veranderen. Standaardlampen die in de meeste huizen worden opgehangen zijn uniform. Mix het met wat bijzonders en geef de meest gebruikte ruimte in huis wat meer persoonlijkheid of een onverwacht element.

5. Hang een kunstwerk op

Een kunstwerk is een geweldige manier om elke ruimte bijzonder mee te maken en het zal hetzelfde doen in je keuken. Wees niet bang om voor groot en gedurfd te gaan – het geeft de illusie dat de ruimte veel groter is. Kunst is ook een geweldige optie voor huurders die niet de vrijheid hebben om veranderingen aan te brengen.

6. Verf de apparaten in roestvrij staal

Heb je geen roestvrijstalen apparaten? Geen probleem. Gebruik een verf die voor een roestvrijstalen afwerking zorgt om je apparaten, die nog steeds goed werken, maar die je keuken een ouderwets gevoel geven bij te werken. Wees wel voorzichtig en gebruik een verf die geschikt is voor op je apparaat.

7. Voeg raambekleding toe

Kleed je kale ramen aan om je keuken zo een warme uitstraling te geven.

8. Laat een bar aanbouwen

Een bar met barkrukken keuken zorgt voor veel meer sfeer in de keuken. Je kan er gezellig met vrienden een drankje doen en je vrienden altijd om je heen hebben wanneer je bijvoorbeeld voor ze aan het koken bent.

9. Vervang een oud decoratief element

houten-keuken-vrouw

Vervang je fruitschaal met een mooie gemberpot of een dienblad en je zult merken dat een subtiele verandering een groot verschil maakt.

10. Verberg kleine apparaten

Niets verkleint de ruimte meer dan rommel. Houd je aanrecht vrij en ruim kleine apparaten zoals broodroosters, blenders en koffiezetapparaten op. Zorg wel dat je ze weer gemakkelijk kunt pakken.

Leave a Comment