Nu het weer voorjaar is en het zonnetje steeds vaker gaat schijnen, zullen je kinderen ook steeds meer tijd buiten in de tuin willen doorbrengen. En hoewel je waarschijnlijk al verschillende maatregelen hebt genomen om de buitenomgeving veilig voor je kinderen te maken zoals het plaatsen van zelfgemaakte carports, zijn er misschien toch een aantal dingen, die je over het hoofd hebt gezien.

Maar laat dit het enthousiasme van je kinderen niet beteugelen. Met de tips die je in dit artikel tegenkomt, kunnen de kinderen het hele jaar door veilig in de tuin spelen. Lees voor meer informatie snel verder.

1. Geef ze een eigen gedeelte in de tuin

jongen-voetbal-kind

Door ze hun eigen speciale deel in de tuin te geven, liggen niet alleen al hun spullen in één gebied, maar zullen ze zich ook speciaal voelen omdat ze hun eigen zone zonder volwassenen hebben. Of je er nu voor kiest om dit te doen in de vorm van een zandbak, een speelhuisje of een tipi-tent, ze zullen ongetwijfeld genieten van de vrijheid en de onafhankelijkheid die ze krijgen. Zorg er natuurlijk wel voor dat het gebied dat je kiest duidelijk zichtbaar is voor jou, zodat je terwijl ze spelen toezicht kunt houden.

2. Vermijd giftige planten

cactus

Je weet het misschien al wel dat enkele planten waarvan je het niet zou verwachten toch giftig kunnen zijn. Hoewel lelies en oleanders er mooi uitzien, vormen ze een gevaar voor je kinderen als ze die opeten. Het is dus noodzakelijk dat je weet dat er geen gevaarlijke planten en bloemen in je tuin staan.

Als je planten, die al lang in de tuin staan niet wilt verwijderen, kunnen preventieve maatregelen zoals kippengaas of een hekwerk ervoor zorgen dat ze buiten het bereik van je kinderen worden gehouden. Je hebt niet altijd het volledige overzicht en kinderen zijn nu eenmaal nieuwsgierig!

3. Denk na over harde oppervlakken

In veel tuinen liggen stenen of houten vlonders, waar kinderen op kunnen vallen of over kunnen struikelen en daarom moet je deze harde oppervlakken goed bekijken. Als de patio een groot deel van je tuin in beslag neemt, is het de moeite waard om hun speelzone er zo ver mogelijk van weg te houden. Je kunt ook zachte tegels, buitenkussens of zitzakken neerleggen, zodat je kinderen zacht terechtkomen als ze vallen.

Als je overweegt om planken op je terras te leggen, zorg er dan voor dat er een antisliplaag op zit om de kans op letsel te verminderen en tegelijkertijd voor een strak uiterlijk te zorgen.

4. Controleer de hekken en de poorten

houten-hek

Kinderen vinden het geweldig om het onbekende te ontdekken, dus een open hek of een poort kan de nachtmerrie van elke ouder zijn. Hoewel je waarschijnlijk al maatregelen hebt genomen door tuinschermen te plaatsen, is het belangrijk dat je deze regelmatig controleert en dat je ervoor zorgt dat als het nodig is iets dat kapot is, wordt gerepareerd. Dit stelt je gerust en het stelt je in staat om snel te handelen als je iets ziet dat gevaarlijk is.

Je tuin kindvriendelijk maken, hoeft niet al te ingewikkeld te zijn. Met mijn tips en trucs kun je kleine wijzigingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat je buitenruimte geschikt is voor het hele gezin.

Leave a Comment