Je comfortabel voelen in je kleding geeft je een zelfverzekerd en goed gevoel. Vandaag geef ik je vijf tips om te overwegen wanneer je op zoek bent naar nieuwe comfortabele kledingstukken of een keuze moet maken uit je kledingkast om je zo comfortabel mogelijk te voelen.

Pasvorm

mannen-fashion-trends-2021

Het eerste waar je aan moet denken, is de pasvorm. We weten allemaal dat kleding die te klein is of te strak zit niet comfortabel draagt, maar soms kan het moeilijk zijn om dit te onthouden als je in de paskamer verliefd wordt op iets dat een beetje te strak zit.

Omgekeerd zijn te grote kledingstukken ook niet altijd comfortabel. Ze kunnen bewegen en je huid irriteren, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze er gewoon niet goed uit zien. Nooit concessies aan de pasvorm doen! (Vermaken is natuurlijk altijd een optie.)

Materiaal

was-kleding

Gebreide materialen zitten extreem comfortabel. Over het algemeen vinden de meeste vrouwen ze ook het meest comfortabel, maar pasvorm, lichaamstype en persoonlijke stijl spelen echter allemaal een rol.

Houd je van natuurlijke vezels of zijn synthetische stoffen ook goed? Linnen is supercool in de zomerse hitte, maar veel vrouwen kunnen gewoon niet tegen kreuken.

Misschien is jouw persoonlijke stijl meer op maat gemaakt. Misschien vind je geweven blouses meer bij je passen omdat breisels voor jou te slordig kunnen aanvoelen.

Lichaamsvorm

mannen-fashion-2020

Als je weet wat jouw lichaamsvorm is en je je kleedt om het te flatteren, zul je je ook meer op je gemak voelen. Als je bijvoorbeeld dikkere benen hebt, voel je je waarschijnlijk prettiger in een ruimer zittende broek van Brax bijvoorbeeld, die goed past, in plaats van een skinny jeans.

Mijn romp is breder dan mijn schouders, dus hoe goed een blouse met knopen ook past, het voelt altijd beklemmend voor mij. Ik kan er ook niet tegen om lange mouwen onder een jas of een vest te dragen.

Kijk eens in je kledingkast en bekijk de stijlen, die comfortabel zijn (exclusief de yogabroeken en sweats alsjeblieft) en degenen, die dat niet zijn. De kans is groot dat de meest comfortabele kleding goed bij je lichaamstype past.

Zit je veel? Hou er rekening mee

kantoor-werknemer

Ja, kleding zit anders wanneer je zit dan wanneer je staat. Ga in de paskamer of thuis even zitten voordat je de kaartjes eraf haalt. Zorg ervoor dat de taille bij de jeans of broeken niet te laag zit, zodat deze extra strak wordt. Zorg ervoor dat topjes niet omhoog kruipen of te laag zakken als je zit. Ook is het comfortabeler wanneer de jurk van bijvoorbeeld Smashed Lemon net even wat langer is.

Houd bij het plannen van je outfit rekening met wat je die dag gaat doen en kies de meest comfortabele kleding voor die activiteit. Als ik bijvoorbeeld weet dat ik de hele dag achter mijn computer zal zitten, draag ik geen broek die te strak in de taille zit.

Zorg ervoor dat het echt jouw persoonlijke stijl is

ketting-man-trend

Hoe schattig iets ook is, als het niet bij je past, zul je je nooit ontspannen voelen. Neem de tijd om je persoonlijke stijl te leren kennen.

Volg deze tips en je zult je zowel fysiek als psychisch comfortabeler in je kleding voelen. En je ziet er zeker ook fantastisch uit!

Heb een hemdje bij de hand

mannen-sieraden

Je hoeft niet altijd een hemdje te dragen, maar als een stof stug is of als je snel gaat zweten, kan het een echte uitkomst zijn. Onthoud dat niet alle T-shirts hiervoor geschikt zijn. Je moet een hemdje dragen met een slank bijgesneden, diepe v-hals en van 100% katoenen stof.

Leave a Comment