Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk kleding voor iemand anders te kopen. Je moet goed opletten welke stijlen en snitten je partner graag draagt, en zelfs wat haar favoriete merken zijn. Zoek haar maat uit en wees niet bang om hulp te vragen.

1. Zoek haar juiste maat uit

kleding-rek

Het uitzoeken van de kledingmaat van een vrouw kan ingewikkelder zijn dan je denkt. De maatvoering voor dameskleding varieert sterk van merk en winkel en zelfs naar snit of stof. Soms kun je winkelen op basis van de lichaamsmaten van je partner, maar als je haar probeert te verrassen, kun je niet bepaald achter haar sluipen met een kleermakers lint en hopen dat ze het niet merkt.

Om de maat van je vrouw of vriendin te weten te komen, moet je op de etiketten van haar kleding kijken. Zorg ervoor dat je kledingstukken onderzoekt die ze werkelijk draagt – dat zijn meestal de dingen die het meest comfortabel of veelzijdig zijn, maar als je formele kleding koopt, kun je iets kiezen waarvan je weet dat ze het al eerder gedragen heeft om zich op te maken. Schrijf de maten en merken op van verschillende topjes, broekjes, en jurken. Het is gebruikelijk om kledingstukken in een hele reeks maten in de kast van een vrouw te vinden, dus als je binnen een matenreeks werkt, neig dan naar de bovenkant van de reeks.

Omdat je al in haar kast bent, ga je gang en vraag ook haar schoenmaat op. Sommige vrouwen houden meer van schoenen dan andere, dat is waar, maar een paar schoenen in haar favoriete stijl zou evenzeer gewaardeerd worden als om het even welk kledingstuk.

2. Blijf bij vertrouwde merken

Als je kleding koopt van dezelfde merken als die al in de kast van je vrouw hangen, kun je misschien beter kleding vinden die je partner goed past. Ook is de kans groter dat ze het stuk mooi vindt, omdat ze vermoedelijk al eerder bij die winkelier of ontwerper gekocht heeft. Het is een goed idee om niet te proberen uit te wijken naar een onbekend merk of een onbekende ontwerper als je voor het eerst kleren voor je partner gaat kopen – zorg dat je een goed gevoel hebt voor wat ze mooi vindt voor je haar aan een nieuwe ontwerper probeert voor te stellen.

3. Kies een veilige stijl

keuken-koppel

Je kunt niet echt weten hoe een kledingstuk je partner zal passen, en het is de moeite waard te letten op wat ze zegt over haar ervaring met kleding kopen om uit te zoeken of er bepaalde stijlen zijn die haar niet staan.

Er zijn enkele stijlen die bijna elk lichaamstype flatteren, zoals A-lijn rokken, wikkeljurken, hemdjurken of halter bikini’s. Ook riem modellen en kleurblok patronen zijn flatterend voor de meeste lichaamstypen. Denk bij het kiezen van een stijl na over wanneer en hoe je partner de kleding zal dragen. Ga voor een zonnejurk of een strand gewaad als je je opmaakt voor vakantie; kies een kleine zwarte cocktailjurk als je haar iets formeels wilt geven. In deze tijd van het jaar willen veel vrouwen graag een grote sjaal of warme omslagdoek, een gezellige trui. Als je iets kunt vinden dat bij haar smaak past maar dat misschien iets mooier is dan ze zelf zou kopen, dan heb je de sweet spot geraakt.

4. Weet goed wat ze mooi vindt

warme-puffy-jas-vrouw-wit

Als je een sterk gevoel hebt voor de persoonlijke stijl van je partner, moet je in staat zijn uit te zoeken wat voor stukken ze mooi zal vinden. Let op de stijl van jurken, topjes, broekjes en bikini’s die ze draagt. Je hoeft niet alle verschillende kledingstijlen die er zijn uit je hoofd te leren, let op dingen als de lengte van de rokken van je partner, of ze meestal alleen broeken draagt, aan wat voor halslijn ze de voorkeur geeft, enzovoort.

Denk na over haar favoriete kledingstukken – zijn ze losjes of juist nauwsluitend? Houdt ze van vintage mode of heeft ze een meer moderne uitstraling? Is comfort belangrijker dan stijl? Draagt ze diepe halslijnen of geeft ze de voorkeur aan een hogere? Draagt ze vaak een bandeau bikini?

Kleding kopen voor een belangrijke ander kan zenuwslopend zijn, vooral als je er een verrassing van wilt maken. Let goed op wat je partner mooi vindt voor je een aankoop doet, en ze zal al gauw tegen al haar vriendinnen opscheppen over je shopping skills.

Wil je shoppen met 10% korting bij Protest? Gebruik dan de kortingscode “classylife10”!

Leave a Comment