Iedereen wil gelukkig zijn, maar soms weten we niet wat ons echt vrolijk maakt. Gelukkig zijn er veel activiteiten die ons helpen waardoor we ons beter voelen. Hieronder staan de top 10 activiteiten die mensen het meest gelukkig maken.

1. Reizen

reizen-bergen

Het ontdekken van nieuwe plaatsen, culturen en mensen kan ons een gevoel van avontuur en opwinding geven. Nieuwe dingen ontdekken draagt bij aan het creëren van het geluksgevoel. Door te reizen kan je nieuwe mensen ontmoeten en bestaande relaties versterken.

2. Sporten

crossfit-vrouwen-hangen-bar

Het beoefenen van een sport of een andere vorm van lichaamsbeweging helpt ons om stress te verminderen. Hierdoor komen endorfines vrij wat kan bijdragen aan een gevoel van welzijn. Daarnaast is sporten erg gezond wat ervoor zorgt dat je je zelfverzekerder voelt.

3. Muziek

Muziek heeft de kracht om ons humeur te verbeteren en ons te laten voelen alsof we ons in een betere gemoedstoestand bevinden. Dit komt door de manier waarop muziek ons brein beïnvloedt. Wanneer we naar muziek luisteren, activeert dit verschillende delen van ons brein die verantwoordelijk zijn voor emotie, geheugen en beloning.

4. De tuin onderhouden

plants-gardening-tools-close-up

Image by freepik

Ten eerste geeft tuinieren een verbinding met de natuur. Dit helpt je te ontspannen en tot rust te komen, terwijl je geniet van de schoonheid van bloemen en planten. Bovendien kan tuinieren fysiek veeleisend zijn waardoor je spieren opbouwt en calorieën verliest. Maar uiteraard ook als lichte activiteit waarbij je je creatieve expressie kan uiten om je tuin vorm te geven en te ontwerpen op een manier die bij jou past door tuindecoratie toe te voegen.

5. Koken

Het koken van nieuwe gerechten kan ons een gevoel van voldoening geven en ons trots maken op wat we hebben bereikt. Door gerechten te maken voor vrienden of familie en hier positieve reacties op te krijgen groeit het zelfvertrouwen en geeft dit een trots gevoel.

6. Sociale activiteiten

vrienden

Het omgaan met vrienden of familie kan ons helpen om ons verbonden te voelen en ons gelukkiger te maken. Daarom is het belangrijk dat je tijd vrij maakt om met vrienden leuke dingen te doen.

7. Klussen

Klussen geeft een gevoel van voldoening wanneer je een klus hebt afgerond. Of je nu een meubelstuk bouwt door het zelf in elkaar te zetten of een kamer opnieuw inricht. Klussen biedt de mogelijkheid om je creativiteit te uiten en te experimenteren met verschillende ideeën. En het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn! Met meubelbeslag knutsel je zo jouw eigen meubel in elkaar. Bovendien train je je hersenen door tijdens het klussen problemen die voorkomen op te lossen. Dit zorgt ervoor dat je wederom een gevoel van voldoening en meer zelfvertrouwen krijgt.

8. Spelletjes spelen

Happy word on wooden background

Image by freepik

Het spelen van videospellen of bordspellen kan je helpen om te vermaken en te ontspannen. Bovendien helpt het spelen van spellen voor de geestelijke gezondheid en stimuleert het de cognitieve vaardigheden.

9. Vrijwilligerswerk

Door anderen te helpen geeft dit je een gevoel van voldoening en maakt je gelukkiger. Meerdere mensen halen veel geluk en blijdschap uit het helpen van anderen.

10. Kunst of creatieve activiteiten

Het beoefenen van kunst of een andere creatieve activiteit kan helpen om jezelf te uiten en hierbij ook je gevoelens te uiten op een manier die ons gelukkiger maakt. Schilderen is bijvoorbeeld een goede manier om gevoelens te uiten en vermindert opgekropte emoties.

Leave a Comment