Niet iedereen is even ruim bedeeld als het om woonruimte gaat. Als je een kleine woonkamer hebt dan zijn er wel manieren en kleuren om de ruimte groter te laten lijken. Bijvoorbeeld met de manier van het leggen van een houten vloer of door rekening te houden met de breedte van planken van houten vloeren. Ook bij de toepassing van naadloze vloeren zijn er opties om de woonruimte groter te laten lijken. Bijvoorbeeld door met de kleurkeuze rekening te houden.

Houten vloer in lichte kleur

houten-vloer-licht

Lichte kleuren voor een vloer krijgen de voorkeur om een kleine woonruimte groter te doen lijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan parket in whitewash of aan een beige vloer. Vind je deze kleuren net wat te saai dan zijn er ook opties om er een originele draai aan te geven. Bijvoorbeeld door een houten vloer in een lichte kleur aan te laten brengen in visgraatmotief. Dan heb je meteen ook een vloer die volgens de laatste trends is gelegd. Een vloer in visgraatmotief is namelijk helemaal terug van weggeweest.

Gietvloer in lichtgrijs of wit

person sitting on chair near window

Een gietvloer is in allerlei mooie kleuren aan te leggen, maar wil je de woonruimte groter laten lijken dan is lichtgrijs een perfecte keuze. Een van de voordelen is bovendien dat een gietvloer een naadloze vloer is. Dat betekent dat er een ruimtelijk effect ontstaat in de woonruimte, waardoor deze automatisch groter lijkt. Overigens zijn er als het om lichtgrijze tinten gaat ook verschillende variaties te onderscheiden. Zo is het dus mogelijk om bij de keuze voor een lichte kleur ook met de voorkeur voor een bepaalde tint rekening te houden.

Pvc vloer met betonlook in lichtantraciet

Pvc vloeren zijn net als gietvloeren modern en eveneens in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Bovendien geldt voor pvc vloeren dat er ook nog eens sprake is van dessins in allerlei variaties. Een lichtgekleurde pvc vloer is bijvoorbeeld met een betonlook uit te voeren. Dat zorgt voor een origineel effect en het moderne karakter laat de ruimte bovendien groter lijken. Om het mooie effect niet weer te niet te doen, is het aan te raden om voor een lichte kleuruitvoering te kiezen, zoals lichtantraciet. Overigens biedt pvc ook de mogelijkheid om voor een houtstructuur te kiezen. In dat geval is aan te raden om dan voor een patroon met brede planken te gaan. Ook dat geeft namelijk een ruimtelijk effect in de woonkamer.

Leave a Comment