Beroemdheden als Lady Gaga en Nicki Minaj staan bekend om hun excentrieke outfits waaraan ze de kleur van hun ogen aanpassen. Met paarse en groene kleurlenzen veranderen ze tijdelijk hun bruine ogen.

Kleurlenzen zijn echter niet alleen voor beroemdheden. Wil je ook eens ervaren hoe het is om de kleur van je ogen te veranderen? Lees dan hieronder wat je moet weten over het dragen van gekleurde lenzen en welke soort lenzen je moet kopen voor jouw ogen.

Wat zijn gekleurde lenzen?

regenboogvlag-lenzen-ogen

Bij kleurlenzen wordt vaak gedacht aan de lenzen die de kleur van je ogen in een totaal andere kleur veranderen. Zoals Lady Gaga worden jouw ogen bijvoorbeeld ineens paars door de kleurlenzen. Deze soort lenzen worden ondoorzichtige kleurlenzen genoemd, omdat je jouw eigen oogkleur niet meer ziet. Soms wil je echter je eigen oogkleur graag behouden, maar vind je je ogen een tint donkerder of lichter mooier. In dat geval kun je kiezen voor doorzichtige kleurlenzen. Deze lenzen passen de kleur van je ogen slechts met een aantal tinten aan, waardoor je je eigen kleur behoudt. Kleurlenzen kun je net als reguliere dag-, week- en maandlenzen online bestellen op verschillende sterktes.

Gaan kleurlenzen en make-up samen?

Waarschijnlijk ben jij op zoek naar gekleurde lenzen voor een feestje of festival, hoewel veel mensen ook dagelijks kiezen voor kleurlenzen. Ga je echter naar een feestje, dan is de kans groot dat je ook in de weer gaat met make-up. In dat geval is het belangrijk om een aantal dingen te weten over de combinatie van lenzen en make-up. Zo is het belangrijk dat je eerst je lenzen indoet, voordat je make-up aanbrengt. Ook kun je beter niet kiezen voor liquid producten en moet je oppassen met make-up rondom je oog, want het is niet prettig om make-up in je oog te krijgen als je lenzen draagt. Om dezelfde reden raden we je sterk aan eerst je lenzen uit te doen, voordat je je make-up verwijdert aan het einde van de dag.

Kan ik kleurlenzen dragen, als ik gewoonlijk geen lenzen draag?

Lenzendragers zullen weinig verschil merken als ze kleurlenzen dragen in plaats van hun reguliere lenzen. De kleurlenzen moeten immers dezelfde sterkte en vergelijkbare eigenschappen hebben als je eigen lenzen om ze prettig te kunnen dragen. Ga je echter voor het eerst contactlenzen bestellen? Dan kun je zonder problemen kleurlenzen zonder sterkte dragen, als je gewoonlijk geen lenzen draagt, maar is het wel belangrijk een aantal dingen over lenzen te weten. Zo mag je nooit je lenzen met anderen delen en kun je lenzen niet dragen bij geïrriteerde ogen. Ook moet je je lenzen schoonmaken met lenzenvloeistof tenzij je daglenzen draagt. Heb je tot slot nog vragen over het dragen van kleurlenzen? Loop dan eens langs bij de opticien voor een professioneel antwoord op je vragen!

Leave a Comment