Niet iedereen heeft de tijd of het geld om de hele woonkamer een make-over te geven. Maar maak je maar geen zorgen! Je hoeft ook niet veel geld uit te geven om het uiterlijk van je woonkamer te kunnen veranderen. In dit artikel delen we onze tien favoriete manieren om meer kleur aan je woonkamer toe te voegen en de inrichting van je huis op te vrolijken.

Verf één muur

Je zult merken dat je door slechts één muur van de woonkamer te schilderen al meer kleur kunt toevoegen. Je kunt zo de woonkamer vrolijk en sfeervol maken zonder dat je er een halve verbouwing van hoeft te maken. Als er een nis in de woonkamer is, is dat de perfecte plek om wat extra kleur aan te brengen. Je kunt voor een gedurfde, contrasterende kleur of voor een druk behang kiezen of je kunt juist kiezen voor een subtiele kleur, die donkerder is dan de kleur van de andere muren. Elke verandering in kleur zal voor een nieuw uiterlijk van de ruimte zorgen!

Leg een paar kussens neer

woonkamer-ramen

Niets voegt meer kleur aan een ruimte toe dan gekleurde kussens op de meubels of op de vloer. Of je nu kiest voor effen stoffen op een drukke bekleding van de bank of stoelen of juist voor kleurrijke kussens met een patroon voor op een stoel of bank in een effen kleur, deze eenvoudige accessoires zullen comfort en precies de juiste kleur toevoegen.

Voeg meer groen toe (zelfs als het nep is!)

bloemen-woonkamer

Groene planten, bloeiende planten of bloemen voegen kleur, geur, persoonlijkheid en gewoon een goed gevoel aan de woonkamer toe. Als je echt geen groene vingers hebt vraag dan of je bloemist of een medewerker van het tuincentrum je een plantensoort kan aanbevelen, die weinig of geen zorg nodig heeft. Als je veel van huis bent, kies dan voor kunst bloemen of planten die in vele soorten en kwaliteiten verkrijgbaar zijn. Er zijn genoeg planten en bloemen te vinden, die er prachtig uitzien en die alleen maar hoeven te worden afgestoft.

Hang een aparte lamp op

Zelfs als je een traditionele klassieke woonkamer hebt, kunt je een eyecatcher in de ruimte ophangen door te kiezen voor een lamp of een kap met een aparte kleur of vorm. Hoe zit het met het gebruik van een interessante pot of een sculptuur? Je kunt in een lampenwinkel een snoertje aan een kunstwerk laten maken zodat je het als lamp kunt gebruiken. Je kunt ook een bestaande lamp een nieuw uiterlijk geven door langs de rand kralen of lint te plakken.

Breng wat kleur op de vloer aan

wit-vloerkleed-woonkamer

Een kleurrijk vloerkleed dat strategisch voor een stoel of onder een salontafel wordt neergelegd, kan kleur en textuur aan de woonkamer toevoegen. Een kleed kan op hardhouten vloeren, geverfde vloeren of zelfs op tapijt worden neergelegd. Je kunt voor een kleed in een contrastkleur kiezen zodat het goed opvalt in de ruimte of je kunt voor een kleed met een interessant patroon kiezen, dat aansluit bij het thema van je woonkamer.

Bekleed een leuke stoel

Als je een kleine stoel hebt, zoals bijvoorbeeld een bureaustoel of een poef, overweeg dan om deze opnieuw te laten bekleden. Een bekleding in een frisse kleur kan een sombere hoek van de kamer veel gezelliger maken.

Reflecterende kleur

Probeer eens om aan een kale, saaie muur een spiegel op te hangen. Kies voor een spiegel met een aparte lijst of versier een stuk spiegel met een koord, lampjes of een ander bijzonder lint. Als je een spiegel met een oude lijst hebt, overweeg dan om de lijst een felle kleur te geven. De spiegel reflecteert de kleur uit de hele ruimte en voegt ook meer licht aan de ruimte toe. Je zou ook kunnen denken aan een foto op aluminium.

Word kunstzinnig

woonkamer-kunst

Door het ophangen van een kleurrijk kunstwerk in een woonkamer voeg je niet alleen een decoratief tintje toe, maar je introduceert ook kleuren en vormen die je misschien anders nooit had gebruikt. Probeer eens om eenvoudige foto’s op een kleurrijke achtergrond in te lijsten of kies voor een lijst in een gekke kleur. Ook zou je jouw eigen prints op een canvas kunnen laten drukken bij BesteCanvas.nl. Met deze code CLASSYLIFE krijg je tot 5 GRATIS MIXPIX fototegels van BesteCanvas.nl. Om je gratis afdruk te verkrijgen, ga je naar www.bestecanvas.nl, uploadt de gewenste foto’s en voer de naam CLASSYLIFE in tijdens het afrekenen. Hoe meer je koopt, hoe meer je gratis krijgt!

Verf je boekenkast

boekenkast

Je kunt de woonkamer veel kleuriger maken door een boekenplank in twee kleuren (of zelfs meer!) kleuren te schilderen. Je kunt, als je echt de aandacht wilt trekken, elke plank een verschillende kleur geven. De kleur zal echt helpen om de items op de planken eruit te laten springen en de aandacht zal ook meer op de kast worden gericht.

Kruip gezellig onder een plaid

Een handgemaakte quilt, een geweven of een gehaakte plaid of een gezellige, kleurrijke deken voegt wanneer deze over de rug of de armleuning van een effen bank of stoel wordt gedrapeerd heel veel kleur aan de woonkamer toe. Kies voor een kleur die ook bij de andere meubels in de kamer staat. Het gebruik van een kleurige deken zorgt er ook voor dat je tijdens het kijken naar de televisie of het lezen van een boek lekker warm blijft.

Leave a Comment