Koffie is voor velen van ons een belangrijk onderdeel van het leven. Het biedt zoveel: een kick-start in de ochtend, een opkikker in het midden van de dag, en een verfrissend drankje tijdens een pauze. Het is een van de populairste drankjes ter wereld. Het is ook een vitaal onderdeel van ons sociale leven, velen van ons kiezen er regelmatig voor om familie en vrienden in een café te ontmoeten. Maar wist je dat het aanmoedigen van de koffiecultuur ook op de werkplek reële voordelen biedt?

1. Het geeft je een boost

Koffie op de werkplek heeft in het verleden een slechte reputatie gehad. Een potje generieke en vaak onaangenaam smakende oploskoffie is voor veel mensen gewoon niet genoeg. Het creëren van een koffiecultuur op kantoor gaat over meer dan alleen het starten van de werkdag. Het nederige kopje koffie kan zelfs bijdragen aan het algehele geluk op de werkplek, omdat je er meer energie van krijgt.

2. Het is sociaal

koffie-proosten

In de afgelopen 30 jaar heeft de spreekwoordelijke koffiepot de rol van de waterkoeler op het kantoor overgenomen. Koffiedrinker zijn in een kantooromgeving leent zich voor meer sociale interactie, die de productiviteit kan verhogen. Wat nog belangrijker is, koffiedrinkers zijn over het algemeen gelukkiger op hun werk.

3. Het houdt je alert

Zoals we allemaal weten, is cafeïne één van de meest voorkomende stimulerende middelen, die gemakkelijk in veel huishoudelijke producten worden aangetroffen. Koffie met cafeïne houdt mensen wakker en geeft hun centrale zenuwstelsel een boost, wat hen helpt om de hele dag productief te blijven.

4. Het houdt je slank

Talrijke onderzoeken hebben de consumptie van cafeïne in verband gebracht met een verhoogde metabolische activiteit. Als zodanig zou het geen verrassing moeten zijn dat de meeste commerciële vetverbrandingssupplementen cafeïne bevatten. Hoewel de metabolische impact van cafeïne misschien niet genoeg is om in zijn eentje dat bierbuikje weg te vreten, kan het geen kwaad om te weten dat je lichaam sneller vet verbrandt terwijl je aan je bureau zit en een kopje koffie drinkt.

5. Koffiepauzes verbeteren de productiviteit

kantoor-koffie-laptop

Naarmate je langer achter elkaar werkt neemt de productiviteit af en is het goed om even te pauzeren. Een gezamenlijke koffiepauze heeft als voordeel dat er even bijgepraat kan worden met collega´s. Zo wissel je leuke momenten uit en kan men daarna met een frisse blik en vol nieuwe energie weer aan de slag.

6. Medewerkers voelen zich gewaardeerd

Het aanbieden van kleine extraatjes op de werkplek helpt werknemers al een heel eind op weg om zich gewaardeerd te voelen. Koffie van goede kwaliteit is zo’n extraatje, want als ze dat willen, gaan mensen op zoek naar koffie van topkwaliteit – desnoods buiten het kantoor.

Sluit een koffie abonnement af

Door middel van een koffie abonnement kan je ervoor zorgen dat de voorraad koffiebonen nooit meer op zal gaan. Zo kan je jouw werknemers altijd tevreden houden met een goed bakje koffie. Gio Coffee heeft daarnaast een ruim assortiment aan zakelijke koffiemachines. Met de korte looptijd (vanaf 12 maanden) hebben ze altijd een koffie abonnement die bij je bedrijf past.

Leave a Comment