Wanneer je probeert om een kraamfeest te organiseren of te bepalen welk kraamcadeau er moet worden gekocht, denk dan aan de persoonlijkheid van de nieuwe moeder. Hier zijn een paar geweldige ideeën, die je zullen helpen om de komst van een nieuwe baby te vieren.

1. Feestje om de baby voor te stellen

Geef een feestje om de kleine aan iedereen voor te stellen. Eén van de beste ideeën om de komst van een nieuwe baby te vieren, is voor vrienden en familie een rustig feestje te organiseren. Je hebt niet echt activiteiten of spelletjes nodig, zoals bij een kraamfeest, maar gewoon een paar hapjes en wat lekkere drankjes. Gasten zullen het hoe dan ook te druk hebben om de baby te bewonderen.

2. Plant een boom

Het planten van een boom ter ere van de baby is een geschenk waar jullie, zelfs nadat de baby zijn fopspeen en pampers al is ontgroeid, nog lang van zullen genieten. Plaats ook een bordje met de naam van de baby en de geboortedatum bij de boom of schilder deze essentiële informatie in plaats daarvan op een grote steen. Het hele gezin zal als de baby opgroeit genieten van het kijken naar het kleine boompje dat verandert in een volgroeide boom.

3. Personaliseer een taart

roze-donuts

Jongere broertjes en/of zusjes kunnen je vast helpen bij het maken van een taart. De kleintjes zullen graag de taart versieren met kindvriendelijke snoepjes, zoals bijvoorbeeld winegums of gummyberen. Deze gepersonaliseerde taart zal een glimlach op de gezichten van mama en papa toveren terwijl ze de nieuwe aanwinst binnen het gezin verwelkomen.

4. Persoonlijke berichten

Misschien heeft de nieuwe moeder al vrijwel alles wat ze nodig heeft voor een baby. Als dit het geval is, is het een goed idee om een persoonlijk kraamcadeau te overwegen. Laat vrienden en familie leuke welkomstberichtjes en zegeningen voor de kleine schrijven en bundel dit samen tot een album. Naarmate de baby ouder wordt, zal hij het geweldig vinden als mama en papa hem die speciale berichten voorlezen.

5. Sieraden voor mamma

Het geven van sieraden op een kraamfeest is ook een geweldige keuze en de moeder zal dit zeker koesteren. Geef haar een bedeltje met daarin twee voetafdrukken aan de voorkant gegraveerd en de geboortedatum van de baby of de naam aan de achterkant. Of kies voor een hartvormig kettinkje met in het midden de geboortesteen van de baby. De nieuwe moeder zal ook vast dol zijn op een bedelarmband met daaraan bedeltjes met een sentimentele betekenis voor haar. Er zijn veel sieraden beschikbaar, maar houd altijd rekening met de smaak van de moeder.

6. Baby sieraden

Sieraden zijn niet alleen leuk voor moeders, want de baby kan ook best wel een beetje bling bling gebruiken. Onlangs ging ik winkelen voor baby sieraden voor mijn nichtje en er waren zoveel schattige keuzes beschikbaar, dat ik bijna niet kon beslissen. Misschien wil je, als de baby een meisje is, een kleine parelarmbandje geven waaraan een hartje zit. Op het internet kan je ook leuke kraamcadeau’s voor meisjes vinden. Als het een jongen is, kies dan voor een armbandje gemaakt van kleine blokjes die samen de naam van de baby vormen. Zorg ervoor dat broers en zussen zich trots voelen door hun bijvoorbeeld een ketting of armband te geven waarop ‘grote broer’ of ‘grote zus’ geschreven staat.

7. Een plakboek voor de ouders

plakboek

Toen één van mijn beste vrienden voor de eerste keer moeder werd, gaf ik haar een plakboek met tips voor het ouderschap. Ik riep de hulp van familie en vrienden in, die al kinderen hadden en ik vroeg hen om hun beste tips erin te schrijven. Er zijn een miljoen nuttige tips, die ouders elkaar kunnen geven. De ontvanger van het plakboek kan de tips doornemen en leren van hun waardevolle advies over die lange slapeloze nachten wanneer haar baby ook een echte nachtbraker is.

Hopelijk heeft deze lijst met ideeën je inspiratie gegeven voor het organiseren van een kraamfeest om de komst van de nieuwe baby te vieren.

Leave a Comment