Hoe je het leven benadert zegt veel over wie je bent.

Er zijn er die er genoegen mee nemen om passief door te kabbelen, in de hoop dat ze belanden waar ze moeten zijn en weten wat ze moeten doen als het zover is.

Dan zijn er anderen, die actieve keuzes maken om te begrijpen wie ze zijn en wat ze willen, en de doelen stellen die hen in de goede richting houden.

Maar een groot deel van een succesvol leven, is leren omgaan met de lessen die het leven ons te leren heeft.

Hier zijn 23 belangrijke levenslessen:

1. Laat de stem van je angsten niet luider klinken dan de andere stemmen in je hoofd.

Zorg ervoor dat de stem van de rede, de stem van het geloof, de stem van het vertrouwen allemaal sterk genoeg zijn om hem te overstemmen.

2. Je gedachten zijn als boemerangs.

Wat je doorgeeft aan anderen is wat bij jou terugkomt.

3. Je wordt meer bepaald door wat er uit je mond komt dan door wat erin gaat.

De manier waarop je spreekt en de dingen die je zegt hebben kracht. Spraak geeft ons de macht om te scheppen of te vernietigen.

4. Vergeving komt twee mensen ten goede – de gever en de ontvanger.

Het moedigste en slimste wat je kunt doen in een slechte situatie is vergeven en verder gaan. Sta niet toe dat wrok en grieven het gewicht dat je draagt op de weg naar je eigen succes vergroten.

5. Je weet nooit alles.

Besluit om volledig te leven en voortdurend te leren. Bereid je voor op wat het leven te leren heeft door open te staan voor de lessen in alles wat je doet en meemaakt.

6. Maak jezelf noodzakelijk en je zult altijd nodig zijn.

Als je je succesvol wilt voelen, leer dan iets te creëren, te innoveren of te ontwerpen dat andere mensen kunnen gebruiken en nodig hebben.

7. Een goede reputatie is waardevoller dan geld.

Je reputatie is gebouwd op het fundament van je karakter; het omvat de woorden die je spreekt en de acties die je onderneemt. Zorg voor je karakter boven alles en je reputatie zal voor zichzelf zorgen.

6. Wees elke dag dankbaar, want dat is de bron van ware kracht.

De belangrijkste kracht ligt in een dankbaar hart. Oefen je in het richten van je gedachten op waardering en dankbaarheid, want dat is waar je je gaven, kracht en macht zult vinden.

8. Je verliest nooit echt totdat je stopt met proberen.

Met de woorden ik kan niet bereik je nooit iets. Ik zal het proberen daarentegen kan wonderen verrichten. Totdat je het probeert weet je niet wat je kunt.

10. Heers over je geest of hij heerst over jou.

Als je je geest regeert door negativiteit en twijfel te beheersen, regeer je je wereld. De keuze is aan jou om elke dag te maken.

11. Grote helden zijn werkelijk nederig.

De meesten van ons onderschatten het belang van nederigheid. Het is een belangrijke vaardigheid omdat het je leerbaar houdt, ongeacht hoeveel je al weet.

12. Je gedachten zijn krachtig, maak ze positief.

Om een leven te hebben dat overvloediger en succesvoller is, moet je denken in de grenzeloze termen van overvloed en succes. Denken behoort tot de grootste krachten die we bezitten, en het is onze keuze om het negatief of positief te gebruiken.

13. De reis van je succes zal altijd beginnen met de eerste stap.

In zaken, in relaties en in het leven begint alles met een kleine stap, gegrond in het verlangen om beter te zijn en beter te doen.

14. Het woord onmogelijk bevat zijn tegendeel.

Wat onmogelijk is, kan een kwestie zijn van een beperkt gezichtspunt. Sta niet toe dat beperkende overtuigingen je kijk op het leven beperken.

15. Voorbereiding is een opstap naar succes.

Zoals het oude gezegde luidt: als je je niet voorbereidt, bereid je je voor om te falen. Succes kan worden gedefinieerd als volledig voorbereid zijn.

16. Je creëert voortdurend je eigen werkelijkheid.

Je werkelijkheid is opgebouwd uit je gedachten, dus onthoud hoeveel macht je hebt. Wat je denkt word je, wat je voelt trek je aan, wat je je voorstelt creëer je.

17. Je hebt de controle over je eigen hemel of hel.

Je bent de meester van je eigen lot. Je hebt misschien niet altijd controle over je omstandigheden en omgeving, maar hoe je reageert heb je altijd zelf in de hand.

18. Afgunst verteert zichzelf.

En als je het voet aan de grond geeft in je leven, zal het jou meenemen.

19. Je kunt verbitterd of beter worden als gevolg van je omstandigheden.

Je houding is altijd aan jou. Ongeacht de omstandigheid, herinner jezelf eraan dat je een keuze hebt. Het is aan jou om de resultaten te krijgen die je wilt.

20. Wie zelden fouten maakt, struikelt zelden over nieuwe vernieuwing.

Fouten zijn het bewijs dat je probeert, creëert, onderzoekt en ontdekt. Elk succesverhaal, elk vervuld leven heeft fouten nodig. We denken misschien dat fouten betekenen dat je iets verkeerd hebt gedaan, maar in werkelijkheid betekenen ze dat je iets goed doet.

21. In het verliezen van jezelf vind je jezelf.

De grootste uitdaging in het leven is ontdekken wie je bent, en de tweede grootste is gelukkig zijn met wat je vindt.

22. Als je in de goede richting staat, hoef je alleen maar door te lopen.

Als je het geluk hebt te weten wat je wilt, kun je je passie toepassen en altijd houden van wat je doet. Als je nog bezig bent te ontdekken wat je wilt, blijf dan op ontdekkingstocht. Hoe dan ook, blijf volhardend en vastberaden.

23. Je krijgt meer door meer te geven.

Succes vloeit niet voort uit hoeveel je krijgt, maar uit hoeveel je geeft. Als je een overvloedig leven wilt, geef dan zoveel als je kunt.

Leave a Comment