Is jouw oude laptop toe aan vervanging en ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten wanneer je een nieuwe laptop gaat aanschaffen. Hieronder vertellen we jullie wat meer over de meest gemaakte fouten tijdens het kopen van een laptop. Zorg er dus voor dat je deze fouten vermijdt, zodat je de juiste laptop uitkiest. Bedank ons later maar!

De verkeerde maat laptop kopen

laptop-design

Misschien reis je veel, ben je veel onderweg en dacht je dat het handig was om een kleine en compacte laptop te kopen die makkelijk in je tas past en niet te zwaar is om te tillen. Eenmaal aan ‘t werk op je laptop kom je er toch achter dat een klein formaat laptop niet exact is wat je wilde en dat je alleen maar dacht dat het praktisch was. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende laptops van een normaal formaat die bijna niks wegen én die ultra dun zijn zodat je deze laptop makkelijk onderweg mee kunt nemen.

Niet letten op belangrijke specificaties

Het eerste wat je natuurlijk doet wanneer jouw nieuwe laptop binnen is gekomen of wanneer je thuiskomt met je nieuwe aankoop, is de doos openmaken (of verscheuren) en meteen je laptop installeren. Eenmaal bezig met installeren kom je erachter dat jouw nieuwe laptop te weinig USB aansluitingen heeft, niet beschikt over een HDMI-aansluiting of te weinig opslaggeheugen heeft voor het overzetten van je muziek… Zorg er daarom dus voor dat je van tevoren jezelf goed hebt ingelezen over welke specificaties jouw laptop moet beschikken. Dat voorkomt een miskoop en weer een ritje (of verzendkosten) naar de winkel terug!

Een laptop kopen gebaseerd op de prijs

laptop-bureau

We willen allemaal een laptop voor een leuke en betaalbare prijs die doet wat we willen. Helaas (en begrijpelijk) stellen we van tevoren altijd een budget op en mag de laptop niet meer kosten dan dat. Eenmaal gefilterd op jouw prijsklasse koop je een laptop die uiteindelijk toch niet precies is wat je wilde. Wanneer je later nog een keer online kijkt, zie je dat je voor €100,- meer een laptop hebt met alles erop en eraan, precies wat je wilde. Laat je dus niet verleiden door een goedkope prijs en wees er zeker van dat dit de laptop is die je wil en niet alleen omdat er financieel een leuk prijskaartje aan zit. Wil je toch het liefst een laptop aanschaffen met flinke korting? Wacht dan tot webshops en winkels weer stunten met hoge kortingen, zoals tijdens Black Friday.

De eerste en beste laptop aanschaffen

dunne-zwarte-laptop

We kennen deze mensen vast en zeker allemaal wel… Ze zijn online aan het kijken naar een nieuwe laptop of lopen de eerste winkel in om zich even te oriënteren. Nog geen 10 minuten later staan ze buiten met hun nieuwe elektronische device in hun handen of hebben ze hun winkelmandje al afgerekend… Zorg er eerst voor dat je een aantal laptops en winkels goed met elkaar vergelijkt. Het kan namelijk zo zijn dat het type model dat je graag wil, voor een lagere prijs in een andere winkel te koop is. Ook kan het zo zijn dat een andere winkel een veel groter aanbod heeft dan de winkel waar je als eerst hebt gekeken. Vind je het moeilijk om de juiste laptop aan te schaffen? Neem dan een kijkje tussen de meest populaire laptops in 2021.

Leave a Comment