In ClassyLife besteden wij graag aandacht aan huizen en af en toe ook aan heel mooie tweede huizen in binnen- of buitenland. Nu werden wij benaderd door een goede relatie die ons wees op een nieuw kleinschalig ‘Boutique Resort’ in het prachtige gebied tussen het Italiaanse Toscane en Umbrië. Daar wordt een mens op zich al week van, en toen wij de opzet en schetsen zagen, concludeerden wij meteen dat dit helemaal bij ClassyLife past. Zie hier Le Ville di Trevinano, op een prachtige heuvel tussen, nu ja, Florence en Rome. Hier worden op een schitterend glooiend terrein 10 villa’s gebouwd die helemaal opgaan in het landschap en die een zeer eigentijdse architectuur combineren met verfijnd comfort. Zes van de huizen zijn geschikt voor vier personen (type Il Distinto); vier zijn wat kleiner en geschikt voor twee personen (Il Mezzo).>>

 

LVDI - Il Distinto - Exterior 1

LVDI - Il Mezzo - Exterior 2

Veel mensen dromen ervan om in het buitenland een tweede huis te hebben, sommigen realiseren die droom ook. Nu is het met zo’n tweede huis vaak net als met een boot (‘koop een boot, werk je dood’): in verbouwen en onderhoud gaat vaak een immense hoeveelheid tijd zitten en eigenlijk altijd is er één huis dat er zwaar onder lijdt. Dat kun je ondervangen door iets te kopen dat nieuw is, maar vaak zijn die huizen foeilelijk. En natuurlijk kun je onderhoud en kosten compenseren met verhuur, maar wie geeft u de zekerheid dat uw kostbare bezit dan niet uitgewoond wordt?

In ClassyLife besteden wij graag aandacht aan huizen en af en toe ook aan heel mooie tweede huizen in binnen- of buitenland. U bent overigens altijd welkom om ons daarover te mailen ([email protected]): als wij iets mooi vinden en de verhuurder of organisatie erachter betrouwbaar achten zullen wij er over het algemeen graag aandacht aan besteden.

Nu werden wij benaderd door een goede relatie die ons wees op een nieuw kleinschalig ‘Boutique Resort’ in het prachtige gebied tussen het Italiaanse Toscane en Umbrië. Daar wordt een mens op zich al week van, en toen wij de opzet en schetsen zagen, concludeerden wij meteen dat dit helemaal bij ClassyLife past.

Siteplan

LVDI - Pool view

LVDI - Recreational building - Exterior 2

LVDI - Recreational building - Interior 3

Zie hier Le Ville di Trevinano, op een prachtige heuvel tussen, nu ja, Florence en Rome. Hier worden op een schitterend glooiend terrein 10 villa’s gebouwd die helemaal opgaan in het landschap en die een zeer eigentijdse architectuur combineren met verfijnd comfort. Zes van de huizen zijn geschikt voor vier personen (type Il Distinto); vier zijn wat kleiner en geschikt voor twee personen (Il Mezzo). Het zijn nadrukkelijk vakantiehuizen. Eigenaar Jan Meeuwissen van Le Ville d’Italia in Amsterdam vertelde ons dat in maart, na drie jaar aan voorbereidingen, is gestart met de verkoop. De woningen worden verkocht via makelaars wereldwijd.Voor ons land is dit www.italiacasa.nl. Een van de makelaars is aangesloten bij Savills, en dat zorgde er afgelopen weekend voor dat in de Financial Times over het project te lezen was. Zodra er 60% verkocht is wordt er gestart met de bouw.

Potentiële kopers zijn mensen die graag een uniek tweede huis in Italië willen, er geen omkijken naar willen hebben (omdat Le Ville d’Italia al het onderhoud, beveiliging, marketing & sales, hospitality services, etc. voor het regelt) en die bovendien een goed rendement op hun investering willen maken. Want er is een ‘fully managed rental program’ aan de huizen gekoppeld.

LVDI - Il Distinto - Interior 5

De huizen worden turn key geleverd, inclusief de fraaie inrichting met design meubels. De koper heeft daar wel enige invloed op. De open keuken is volledig ingericht; de badkamers beschikken over een regen douche, een bad en een dubbele wastafel en feitelijk hoef je alleen maar kleding mee te nemen. Het gehele project is ontworpen door 70F architecten en de bouw vindt plaats met maximale aandacht voor duurzaamheid. Onderdeel van Le Ville di Trevanino is ook een gebouw met een zwembad, sportfaciliteiten, tennisbaan enzovoorts waar elke tijdelijke bewoner gebruik van kan maken.

LVDI - Il Distinto - Interior 2

Il Distinto

LVDI - Il Mezzo - Exterior 1

 

Il Mezzo

Om u een indruk te geven van de prijzen: die beginnen bij EUR 299.000 excl belastingen voor ‘Il Mezzo’ (65 m2) en EUR 494.000,- (ex) voor de 130 m2 grote ‘Il Distinto’ met twee slaapkamers en twee badkamers met separate WC. Vanaf de luchthavens van Florence en Rome is het 2 uur rijden, vanaf Perugia is het 1,5 uur. Wie het een beetje handig doet, vliegt voor een appel en een ei naar Rome, huurt daar een auto en geniet drie uur later op het terras van het eigen huis van een subliem uitzicht en de zon, in de prettige wetenschap dat het huis ook nog eens een riant bedrag aan huur opbrengt.Wij vinden het er geweldig uitzien. Alle informatie vindt u op http://www.lvdi.it/

Logo Le Ville d'Italia

LVDI - Il Mezzo - Interior 2

Leave a Comment