De afgelopen maanden hebben wij geregeld aandacht besteed aan mooie evenementen met klassieke en andere sportieve auto’s voor een goed doel, zoals de Barcode Car Challenge for Life en de Nierstichting Rally. Af en toe staan we ook stil bij de fraaie toertochten van o.a. Petrol & Wine en natuurlijk bij ‘echte’ rallyes zoals de Internationale Tulpenrallye. Nu hebben we een ‘light’-versie daarvan, de Classic 500 Challenge die op 11 en 12 september wordt georganiseerd. Ook hier is onze partner Profin overigens actief als sponsor. Het attractieve van deze Classic 500 Challenge is dat hij langer duurt dan de vele eendaagse evenementen (inderdaad: twee dagen) én meetelt voor het Nederlands Kampioenschap van de DHRC (Dutch Historic Rally Club), waarbij de teams die voor dkt kampioenschap strijden extra bonuspunten ontvangen omdat de afstand van de ‘500’ meer dan 600 kilometer is. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar (totaal max. 100 équipes) en het evenement is zeker ook geschikt voor teams die gewoon lekker twee dagen willen rijden maar die nog niet veel rally-ervaring hebben. >>

index

De afgelopen maanden hebben wij geregeld aandacht besteed aan mooie evenementen met klassieke en andere sportieve auto’s voor een goed doel, zoals de Barcode Car Challenge for Life en de Nierstichting Rally. Af en toe staan we ook stil bij de fraaie toertochten van o.a. Petrol & Wine en natuurlijk bij ‘echte’ rallyes zoals de Internationale Tulpenrallye. Nu hebben we een ‘light’-versie daarvan, de Classic 500 Challenge die op 11 en 12 september wordt georganiseerd. Ook hier is onze partner Profin overigens actief als sponsor. Het attractieve van deze Classic 500 Challenge is dat hij langer duurt dan de vele eendaagse evenementen (inderdaad: twee dagen) én meetelt voor het Nederlands Kampioenschap van de DHRC (Dutch Historic Rally Club), waarbij de teams die voor dkt kampioenschap strijden extra bonuspunten ontvangen omdat de afstand van de ‘500’ meer dan 600 kilometer is.

15031391538_c5d1bdf56f_b

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar (totaal max. 100 équipes) en het evenement is zeker ook geschikt voor teams die gewoon lekker twee dagen willen rijden maar die nog niet veel rally-ervaring hebben. Start en finish vinden plaats bij het Van der Valk hotel in Duiven en de route voert met name de eerste dag door een erg mooi rallygebied in Duitsland. De navigatieopdrachten zullen iets eenvoudiger zijn dan in de vorige vijf edities en op de tweede dag, zaterdag 12 september, voert de route de deelnemers door de fraaie Achterhoek. Goed initiatief en helaas ook noodzakelijk: de overnachting van vrijdag op zaterdag vindt plaats bij hotel Van der Valk in Hengelo en er is professionele bewaking ingehuurd voor de auto’s. Tijdens het evenement worden de 21 locaties van de tijdcontroles op de website (www.500.nu) in beeld gebracht, waardoor familie en vrienden daar de deelnemers kunnen zien langskomen. Het belooft voor de liefhebbers een pracht evenement te worden, dus als u tijd, zin en een geschikte auto heeft (gebouwd voor 1 januari 1979), kunt u nog inschrijven!

Classic 500-5403aFoto porsch website2012-front

Leave a Comment