Het lastige aan lekker ruiken is, dat het heel persoonlijk is wat jij als een aangename geur ervaart.

De één stelt zich bij een lekkere geur misschien een betoverende lucht van verfijnde Franse parfum voor als je een kamer binnenkomt. Terwijl iemand anders misschien denkt aan een lekkere lichaamsgeur zonder zweet na een lange dag hard werken.

Maar of je nu wilt ruiken naar parfum of gewoon naar je gezonde en natuurlijke zelf, in dit artikel zullen we je vertellen hoe je ervoor kunt zorgen dat je de hele dag dag door aangenaam ruikt.

1. Zorg dat je parfum of cologne goed blijft

round silver watch, red rose and eyeglasses on wooden surface

Een beetje parfum moet je lang kunnen ruiken en als je het op de juiste manier aanbrengt, kun je het meeste uit de geur halen.

 • Breng het aan op pulspunten. Hierdoor kan de geur zich op natuurlijke wijze vermengen met je lichaamschemie. Terwijl je lichaam opwarmt, wordt de geur geactiveerd en vrijgegeven. Weersta de neiging om de parfum in de huid te wrijven.
 • Gebruik een roller. Een roller is een geweldige manier om de parfum precies daar aan te brengen waar het nodig is zonder dat je te veel zult opspuiten. Het is ook goedkoper dan je favoriete parfum of cologne in een fles.
 • Spray het op een haarborstel. Om ervoor te zorgen dat je de parfum de hele dag door zult ruiken, spray je wat van je favoriete geur op je haarborstel voordat je met die borstel je haar droogborstelt.

Pulspunten waar je je parfum op kunt sprayen omvatten:

 • De achterkant van je nek
 • De binnenkant van je ellebogen
 • Je polsen
 • De bovenkant van je rug
 • Je knieholten

Parfums en colognes zijn in winkels zoals de Bijenkorf of Bol.com beschikbaar in flesjes met een roller. Je kunt ook je favoriete geur, met behulp van een klein trechtertje, overgieten in een flesje met een roller, die je online kunt vinden.

2. Hydrateer je huid met geparfumeerde lotions of crèmes

Als je van de geur van bodylotion, crème of olie houdt, kun je de geur lang laten aanhouden door deze direct na het douchen op je huid aan te brengen.

Geparfumeerde lotion of een ander geparfumeerd product zul je langer blijven ruiken wanneer het op een vochtige huid wordt aangebracht.

Wil je echt een sterke geur? Kies dan voor lotions en crèmes die zijn gemaakt door je favoriete parfum of cologne-merk. Je kunt deze producten voorzien van een beetje van dezelfde parfum of cologne en je kunt dan ook dezelfde douchegel of scheercrèmes gebruiken.

3. Douche je lichaam grondig en was je op de juiste plekken

gray stainless steel bathtub faucet

De geur van je lichaam heeft veel te maken met hoe schoon je bent, maar genetica en zelfs wat je eet kan de manier waarop je lichaam ruikt ook sterk beïnvloeden.

Je kunt niets aan genetica doen. En misschien wil je voedsel dat je lichaamsgeur kan versterken zoals broccoli, knoflook en vis, niet uit je dieet weglaten omdat ze heerlijk en goed voor je zijn. Maar je kunt de manier waarop je ruikt wel controleren.

Hoe vaak je moet douchen hangt af van je huidtype, hoe actief je bent en wat je prettig vindt. Douche zeker één keer per dag en als je dat niet wilt of niet kunt, kies dan voor het nemen van een bad. Als je een snelle douche neemt, concentreer je dan wel op de lichaamsdelen met de meeste zweetklieren, zoals:

 • De oksels
 • De lies
 • Je billen

4. Gebruik een deodorant of anti-transpirant spray

Naast het goed douchen kun je ook:

 • Deodorant of anti-transpirant spray gebruiken en zorgen dat je altijd een flesje bij de hand hebt voor op die stress-zweetdagen.
 • Individueel verpakte doekjes gebruiken om onderweg fris te blijven. Je kunt online van deze vochtige doekjes voor op reis kopen.
 • Talkpoeder op je huid huid aanbrengen op plekken waar je huid plooit zoals onder de borsten en tussen je benen.
 • Het dragen van polyester vermijden want onderzoek heeft aangetoond dat het zweet en bacteriën herbergt, waardoor er een onaangename geur ontstaat.

5. Hoe kun je je haar de hele dag lekker laten ruiken?

woman in white long-sleeved shirt standing in front of pink wall

De instructies op de shampoofles die je vertellen om de shampoo te late schuimen, op je haar aan te brengen, in te masseren en het dan uit te spoelen zijn niet voor niets. Als je je haar goed schoonmaakt, kan het heerlijk ruiken.

Het wordt aanbevolen om voordat je naar de rest van je haar gaat de shampoo éérst op je hoofdhuid aan te brengen en het daar eerst goed te reinigen.

Een goede wasbeurt verwijdert vuil en olie van je hoofdhuid, waardoor je haar minder fris gaat ruiken.

6. Hoe kun je je adem de hele dag lekker laten ruiken?

Een slechte mondhygiëne is de meest voorkomende oorzaak van een slechte adem, maar zelfs als je je tanden wel heel goed poetst, kan de onaangename geur nog steeds optreden.

Hier zijn enkele tips om je adem de hele dag goed te laten ruiken:

 • Houd je tanden gezond door ze twee keer per dag gedurende twee minuten met tandpasta te poetsen.
 • Flos één keer per dag om voedselresten tussen je tanden te verwijderen.
 • Poets je tanden na het eten van voedsel met bijzonder sterke geuren, zoals knoflook, uien of tonijn.
 • Drink veel water om een droge mond, wat een slechte adem kan veroorzaken, te voorkomen.
 • Kauw voor een natuurlijke remedie tegen een slechte adem op verse muntblaadjes.
 • Houd suikervrije pepermuntjes of kauwgom bij de hand zodat je dat indien nodig kunt gebruiken.

7. Wat kun je doen als je geen geparfumeerde producten wilt gebruiken?

Neem een douche met ongeparfumeerde producten

De schone, subtiele geur van zeep of body wash is heerlijk. Maar als je hier niet van houdt kun je ook kiezen voor een ongeparfumeerd stuk zeep of een bodywash of douchegel met slechts een vleugje frisse geur. Ongeparfumeerde bodywash en zeep zonder toegevoegde geur zijn overal verkrijgbaar.

Een paar minuten onder de douche blijven staan nadat je hebt ingezeept, is alles wat je nodig hebt voor de hele dag frisheid. Overweeg om alle plekken die het meest zweten, zoals de oksels, je lies, je billen en zelfs je voeten, goed na te spoelen.

Gebruik ongeparfumeerde producten

Deodorants en anti-transpirant sprays, lotions en zonnecreme zijn ook verkrijgbaar zonder toegevoegde geuren.

Laat je was het woord doen

Ongeacht hoe je je kleding wilt wassen – of je nu loyaal bent aan een bepaald merk, ervoor kiest om juist geen geld uit te geven aan doekjes voor in de droger, herbruikbare droogballen of juist een goedkoop wasmiddel koopt – het dragen van schone kleding zal je de hele dag fris laten ruiken.

8. Hoe kun je je kleding de hele dag lekker laten ruiken?

Je kleding regelmatig wassen, is de beste manier om het lekker fris te laten ruiken. Er zijn een aantal wasverzachters beschikbaar die aan de was kunnen worden toegevoegd om die frisse geur langer te laten aanhouden.

Je kunt ook het volgende doen:

 • Spuit je kleding in met Fébrèze of een linnenspray.
 • Voeg 10 tot 20 druppels etherische olie toe aan je wasmiddel.
 • Gebruik een booster voor de was, zoals een schep borax of bakpoeder dat wordt opgelost in het waswater.
 • Hang gedroogde lavendel in je kast of maak zakjes voor je laden.
 • Leg wattenbolletjes of tissues bespoten met je favoriete geur in je laden.

Conclusie

Je hoeft niet te worden ondergedompeld in een parfum van een duur merk of te baden in cologne om lekker te kunnen ruiken. Goede hygiënische gewoonten kan een nare lichaamsgeur op afstand houden en ervoor zorgen dat je goed ruikt.

Er zijn natuurlijk ook producten beschikbaar om je te helpen je adem fris te houden en je oksels en andere intieme plekken lekker te laten ruiken.

Als je je zorgen maakt over de geur van je adem of je lichaamsgeur en niets lijkt te werken of als je opens een verandering opmerkt in je lichaamsgeur raadpleeg dan een arts. Soms kan een slechte adem of lichaamsgeur een teken van een aandoening zijn.

Leave a Comment