Wij ontvingen interessante informatie over stedentrips, die wij graag aan u doorgeven. De Duitse organisaties HomeToGo & GoEuro werkten samen om 2.000 Europese steden te analyseren. Dit leidde tot de Top 100 Beste Steden voor 2017. Zo’n TOP 100 is natuurlijk ideaal om een weekend weg te regelen. De score voor het uitgaansleven kwamen tot stand uit GoEuro’s Bier Prijsindex, waarin de nadruk ligt op de meest betaalbare steden voor het kopen van bier. Deze data is samengevoegd met GoEuro’s Fun City index, waarin de nadruk ligt op de steden met de meeste bars/cubs en openingstijden. HomeToGo is verantwoordelijk voor de Accommodatie-index, waarin de nadruk ligt op het aantal accommodaties in elke stad en de gemiddelde prijs per nacht. De stad op nummer 1, met de hoogste gecombineerde score uit deze 5 categorieën, is Barcelona. Lees verder.>>

de-beste-stedentrips-in-europa-nl

Wij ontvingen interessante informatie over stedentrips, die wij graag aan u doorgeven. De Duitse organisaties HomeToGo & GoEuro werkten samen om 2.000 Europese steden te analyseren. Dit leidde tot de Top 100 Beste Steden voor 2017. De Top 3 onder Nederlanders overigens bestaat uit 1. Lissabon, 2. Boedapest en 3. Madrid, beoordeeld op betaalbaarheid en populariteit.
Die TOP 100 is natuurlijk ideaal om een weekend weg te regelen. De score voor het uitgaansleven kwamen tot stand uit GoEuro’s Bier Prijsindex, waarin de nadruk ligt op de meest betaalbare steden voor het kopen van bier. Deze data is samengevoegd met GoEuro’s Fun City index, waarin de nadruk ligt op de steden met de meeste bars/cubs en openingstijden. HomeToGo is verantwoordelijk voor de Accommodatie-index, waarin de nadruk ligt op het aantal accommodaties in elke stad en de gemiddelde prijs per nacht. De bestemmingen in de Top 100 steden-gids zijn in 5 verschillende categorieën verdeeld. De steden werden beoordeeld op activiteiten overdag, het nachtleven, eten & drinken, overnachting en openbaar vervoer. De stad op nummer 1, met de hoogste gecombineerde score uit deze 5 categorieën, is Barcelona.

barcelona

Top 3 Steden voor Nederlanders
GoEuro stelde een Top 3 samen van steden die in ons land hoog scoren, gebaseerd op populariteit en betaalbaarheid. Lissabon kwam als nummer 1 uit de bus. De stad is een lust voor het oog met haar pastelkleurige gebouwen en uitzicht op Rio Tajo. Op nummer 2 staat het steeds populairder wordende Boedapest. En niet zonder reden, het Buda kasteel en het Parlements gebouw zijn een prachtig aangezicht, zowel ‘s avonds als overdag. Het brons gaat naar Madrid. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom dit een populaire bestemming is voor Nederlanders. Ontspan in een van de schitterende parken. En als de avond valt kiest u een van de achtduizend restaurants voor een portie tapas.

Top 10 Steden: Activiteiten & Bezienswaardigheden

Rang    Stad     Cijfer

1          Londen               5.0
2          Parijs                  4.9
3          Rome                  4.8
4          Praag                  4.7
5          Barcelona          4.6
6          Istanbul            4.3
7          Moskou             4.1
8          Madrid              3.9
9          Berlijn               3.6
10        St. Petersburg  3.6

Een beetje cultuur snuiven in deze korte vakantie van een paar dagen? Er werd gekeken naar de steden met de meeste activiteiten, gebaseerd op het aantal activiteiten, bezienswaardigheden en winkelgelegenheden. London staat aan de top als beste stad voor activiteiten. De museumliefhebber kan hier terecht in Londen’s ontelbare museums, maar er is ook genoeg mogelijkheid om te shoppen. Londen is relatief dichtbij en een weekend is goed te doen, maar voor de volledige ervaring kunt u het beste een midweek of weekje weg. Parijs staat op een waardige tweede plaats. In de stad van licht kunnen reizigers niet alleen naar hartelust winkelen, maar Parijs biedt ook veel musea en iconische bezienswaardigheden, waaronder uiteraard de Eifeltoren en Arc de Triomphe.

Stappen
Houdt u van een nacht stappen, dan is Berlijn dé stad. De organisaties keken naar het aantal bars/clubs in elke stad, de gemiddelde prijs van bier en het tijdstip van de laatste ronde. Voor een nachtje weg zit u in Berlijn helemaal goed. Met meer dan 500 plekken om uit te gaan, clubs die 24 uur open blijven en een gemiddelde bierprijs van onder de € 4.50, wint Berlijn het goud. Op de tweede plaats komt Krakow, Polen. Ondanks het geringe aantal clubs en bars blijven deze open zolang er mensen binnen zijn. Honger na al het dansen? Geen probleem, in ‘Kiełbaski z Nyski’ vindt u de beste worst in de stad.

badehaus-simpla

Een makkelijke manier om een paar extra euro’s te besparen is het plannen van eigen transport en accommodatie, in plaats van een all-inclusief pakket te boeken met vlucht en hotel. Reizigers geven vaak aan dat de kosten van de accommodatie belangrijk zijn bij de keus om wel of niet op reis te gaan. Zelfs voor een weekend weg speelt de prijs van een vakantiehuis of appartement een grote rol. De prijs van accommodatie verschilt per stad en hangt af van de populariteit van een stad, de prijs van leven en het aantal vakantiewoningen dat nog beschikbaar is. We zien Londen bijvoorbeeld niet terug in deze lijst. In Kiev daarentegen, zien we de laagste prijzen per overnachting.

Een van de redenen waarom we op vakantie gaan is het ervaren van eten en drinken in een nieuwe stad. In Europa vindt men veel diverse culturen op een relatief klein stuk land. Iedere cultuur heeft haar eigen beroemde gerechten. GoEuro berekende de gemiddelde prijs en kwaliteit van een maaltijd in elke stad. De Spaanse steden Barcelona en Madrid staan bovenaan de lijst met hun heerlijke tapas en sangria. Niet geheel onbelangrijk maar vaak vergeten is het vervoer in de stad zelf. Hoe kom je van A naar B? Populaire en dure steden als Venetië en Zürich kunnen dan beter vermeden worden. Interessanter zijn de Oost-Europese hoofdsteden. Het meest betaalbare openbaar vervoer vindt u in Boekarest, waar u ongeveer €0,55 per kilometer betaalt. Kiev is ook niet duur als het gaat om OV. Een enkeltje kost slechts €0,14 per rit. Zo komt u wel aan een goedkoop weekendje weg.

Over GoEuro
GoEuro is een reisplatform dat klanten helpt met het zoeken en boeken van treinen, bussen en vluchten in heel Europa. In samenwerking met meer dan 500 Europese vervoersbedrijven, revolutioneert GoEuro het plannen van reizen door haar klanten meer keuze, transparante prijzen, reistijden en meer boekingsgemak te bieden. Op GoEuro kunnen reizigers zoeken van en naar elke locatie, inclusief kleine steden en dorpen. Het laat de beste combinaties van verschillende vervoersmiddelen zien, zonder dat de reiziger meerdere websites hoeft te bekijken om een reis te plannen. GoEuro maakt het plannen van een reis simpel, flexibel en persoonlijk. De reis start-up is gevestigd in Berlijn en heeft meer dan 180 werknemers, afkomstig uit meer dan 40 landen. In oktober 2016 leverde de meest recente investeringsronde, geleid door Kleiner Perkins en Silver Lake, $70 miljoen op.

Over HomeToGo
HomeToGo is een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen die bezoekers helpt om snel en makkelijk accommodaties te zoeken en te vergelijken. Consumenten hebben keuze uit meer dan 7 miljoen aanbiedingen in meer dan 200 landen van meer dan 250 websites. Met gebruik van slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Ook Home to Go is gevestigd in Berlijn. Het bedrijf heeft momenteel 70 werknemers en is actief in 12 Europese landen, Rusland en de Verenigde Staten.
Meer informatie en alle resultaten: www.hometogo.nl/media/weekendje-weg en www.goeuro.nl

 

goeuro

 

 

Leave a Comment