Nederland is rijk aan geschiedenis en biedt met zijn bijzondere grachten en architectuur één van de mooiste uitzichten van heel Europa. Als je door Nederland rijdt, kom je langs bijzondere steden en dorpen en je zult merken dat de wegen ook heel verschillend zijn. Soms rijd je op smalle weggetjes en soms op ruime snelwegen. Het rijden op de wegen in Nederland is comfortabel omdat ze goed zijn onderhouden en er is geen betere manier om het land te kunnen bekijken dan vanaf de weg. Heb je zelf geen auto? Check dan Europcar om de beste en voordeligste huurauto te vinden.

Van Amsterdam naar Rotterdam

amsterdam-zon

Autorijden in Nederland kan spannend en zeer verrijkend zijn, want er is tijdens het rijden van de ene stad naar de andere genoeg te zien. Door heel het land vind je historische gebouwen en locaties. Bekijk tijdens het maken van een autorit enkele van de beste locaties, die Nederland te bieden heeft. Begin je trip bij de hoofdstad Amsterdam en verken de grachten, de parken, de architectuur en de bijzondere geschiedenis. In Amsterdam kan je ook mooie hotelaanbiedingen vinden, mocht je blijven slapen in de hoofdstad.

Zoals iedereen wel weet, is Amsterdam één van de populairste toeristische bestemmingen in Europa en dat is niet zonder reden. De eerste stop op weg naar Rotterdam, leidt je naar Utrecht, waar je een mix van moderne en oude architectuur zult tegenkomen. Het is de vierde grootste stad van het land en je vindt hier niet alleen oude katholieke kerken maar ook de grootste protestantse kerk van het land. Het is ook de thuisbasis van de grootste universiteit van Nederland en je vindt er nog vele andere hogescholen. De volgende stop is Rotterdam, de tweede grootste stad van het land. Verken de stedelijke architectuur en de unieke historische bezienswaardigheden. Het is ook de thuisbasis van vele festivals, waaronder het Zomercarnaval en de Dansparade.

Van Den Helder naar Den Haag 

black and yellow concrete building at daytim,e

Als je de noordelijke regio van Nederland wilt gaan verkennen, begin je in Den Helder, waar zich de belangrijkste marinebasis van het land bevindt. De architectuur en de musea zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Rijd daarna door één van de oudste stukken rond Den Helder, Julianadorp, dat vol staat met klassieke Nederlandse huizen en bekijk het platteland.

Rijk aan geschiedenis, is de eerste stop tijdens deze rit Haarlem, waar je prachtige theaters, historische gebouwen en concerten kunt bezoeken. Haarlem heeft de meeste musea van het land en er zijn ook veel bierbrouwerijen. De volgende stop is Den Haag, de derde grootste stad van het land. Musea als Escher in Het Paleis en het Mauritshuis kun je in deze stad bezoeken. Dit stedelijke gebied heeft veel grachten om van te genieten en ruime straten om doorheen te rijden. De stad speelt een belangrijke rol in het Nederlandse parlement en het is de thuisbasis van de vele buitenlandse ambassades.

Van Den Haag naar Europoort

green grass field near body of water and city buildings during daytime

Den Haag is een belangrijke plek om even te winkelen. Daarna is de eerste stop vanuit Den Haag Delft, wat een kleine adembenemende historische stad is. Geniet vanaf het plein bij Nieuwe Kerk van een geweldig uitzicht over de stad. Omdat het in de buurt van een kanaal ligt, biedt de stad een unieke windmolen, die midden in de kronkelende straatjes naast drie grote kerken en musea staat.

De volgende stop is Europoort, een zeer industrieel gebied van Nederland. Er zijn verschillende rivieren, die kunnen worden bekeken, waaronder de Rijn en de Maas.

Van Groningen naar Zwolle 

gray and brown houses beside body of water

Groningen is de grootste stad in de noordelijke regio van het land. Je vindt hier enkele smalle straatjes en grachten en dat maakt het autorijden in Nederland een beetje avontuurlijker. Je hebt tijdens deze rit een prachtig uitzicht op het landschap en de architectuur. Verschillende gebouwen hebben delen van hun structuur, die over een kanaal hangen. Maak ook een stop bij Fort Bourtange, een dorp dat is gebouwd in de 18e eeuw en dat de vorm van een ster heeft.

De eerste stop is de hoofdstad van Drente en de thuisbasis van de motorraces: Assen. Tijdens deze rit kun je verschillende musea en monumentale gebouwen bekijken. De volgende stop is Zwolle, waar je een geweldig uitzicht krijgt op rivieren en kanalen. Er zijn smalle straatjes, die je naar de provincie Overijssel leiden.

Van Utrecht naar Maastricht

outdoor cafes in both sides of canal

Utrecht ligt in de oostelijke regio van Nederland en heeft een levendig nachtleven en architectuur. Op straat kom je allerlei mensen zoals studenten, zakenmensen en andere bewoners tegen. De eerste stop is Nijmegen, dat in de buurt van Duitsland ligt en aan de rivier de Waal is gelegen. Het is één van de drie oudste steden van het land, want de stad is bijna 2000 jaar oud. Je vindt hier volop heuvelachtige en bochtige wegen, waardoor het rijden ook een spannend avontuur is. Je volgende stop is Eindhoven, waar je gemakkelijk door de brede straten kunt rijden en sportarena’s, torens en kathedralen zult tegenkomen. De stop hierna is Maastricht, dat beroemd is om zijn levendige festivals en nachtleven. Hier zijn de straten smal en sommige stukken gaan zelfs langs twee rivieren.

Omdat enkele van deze steden en de vele historische gebieden natuurlijk oud zijn, kunnen de wegen ondanks dat ze continu worden onderhouden, soms een uitdaging zijn om overheen te rijden. Maar Nederland met de auto verkennen, is een gemakkelijke manier om de verschillende steden te bekijken en de geschiedenis goed in je op te kunnen nemen. Wanneer je een auto huurt, zijn er veel gebieden in heel Europa, waaronder Duitsland, België en Frankrijk waar je een Peugeot kunt afhalen. In Nederland is de beste locatie Amsterdam.

Je kan de tour maken in combinatie met een Vakantiepark Nederland om er een mooie vakantie van te maken.

Leave a Comment