Als je op zoek bent naar gezelligheid en een goed drankje, dan zijn er in Nederland genoeg leuke kroegen te vinden. In deze tekst neem ik je mee langs een aantal van de leukste bars in Nederland, verspreid over verschillende steden.

Amsterdam

amsterdam-zonsondergang-grachten-centrum

Amsterdam staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Er zijn talloze bars en clubs te vinden waar je tot in de vroege uurtjes kunt feesten. Maar als je op zoek bent naar iets unieks, dan moet je zeker een bezoek brengen aan bar Dvars. Deze bijzondere bar is gevestigd in een historisch pand en heeft een mix van klassiek en modern interieur. De sfeer is er relaxt en je kunt er terecht voor een uitgebreide selectie drankjes. Let op, het is geen goedkope plek, maar het is wel een unieke ervaring.

Utrecht

Utrecht is niet alleen een mooie stad met veel geschiedenis en cultuur, maar ook een stad met een bruisend nachtleven. In het hart van de stad bevindt zich TivoliVredenburg, een concertzaal waar regelmatig optredens en feesten worden georganiseerd. In de kelder van het gebouw vind je een danscafé waar je kunt dansen op verschillende muziekstijlen. Het is er altijd gezellig en de sfeer is er top.

Rotterdam

Brouwerij — Brouwerij Noordt

In Rotterdam vind je Brouwerij Noordt, een plek waar je terecht kunt voor lokale bieren. Hier worden diverse speciaalbieren gebrouwen die je kunt proeven in de eigen proeflokalen van de brouwerij. Het is een gezellige plek om met vrienden af te spreken voor een drankje en de sfeer is er altijd goed. Ook kun je er terecht voor een hapje eten en genieten van een gezellige avond uit.

Groningen

Groningen is misschien wel de bekendste studentenstad van Nederland en dat merk je in het bruisende uitgaansleven. Er zijn talloze kroegen Groningen te vinden waar je kunt genieten van een biertje of een ander drankje. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Pintelier? Hier kun je terecht voor speciaalbieren uit de hele wereld. Of ga naar De Drie Gezusters, een iconische kroeg in het centrum van Groningen waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen en feesten. Maar er zijn nog veel meer leuke kroegen te vinden in deze bruisende stad.

Amersfoort

De Drie Gezusters - Grand Café & Terras - Foto van De Drie Gezusters -  Grand Café & Terras, Groningen - Tripadvisor

Amersfoort is een mooie stad met een gezellig centrum en een aantal leuke bars en cafés. Een van de leukste plekken om te bezoeken is het sfeervolle café De Lieve Vrouw. Hier kun je terecht voor een drankje en genieten van de gezellige sfeer. Het café Amersfoort is gevestigd in een historisch pand en heeft een warme uitstraling. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Haarlem

Haarlem staat bekend om zijn biercultuur en er zijn dan ook talloze plekken waar je lokale bieren kunt proeven. Een van de leukste plekken is Jopenkerk, een voormalige kerk die is omgebouwd tot brouwerij en café. Hier kun je genieten van verschillende soorten bier, van lichte pils tot zwaardere stouts en porters. Het is een gezellige plek om met vrienden af te spreken en te genieten van een goede sfeer.

Leiden

Café De Vergulde Kruik: the Heineken star cafe in Leiden

Leiden is een historische stad met veel mooie gebouwen en interessante musea. Maar ook voor een gezellige avond uit kun je er terecht. Een van de leukste plekken om te bezoeken is café De Vergulde Kruik. Hier kun je terecht voor een drankje en genieten van de gezellige sfeer. Het café heeft een authentieke uitstraling en er hangt een informele sfeer.

Leave a Comment