Voor sommige mensen kan het bij het kopen van een nieuw voertuig moeilijk zijn om een keuze te maken tussen een luxe auto zoals een Lexus occasion of een model dat meer gangbaar is zoals een Suzuki. Luxe auto’s bieden tenslotte een geweldige rijervaring, een comfortabele rit, veel hoogwaardige functies en extra gadgets, maar hier hangt dan wel een prijskaartje aan. En als je aan luxe denkt, is Lexus waarschijnlijk één van de eerste merken die in je opkomen. Met zo’n 30 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige, betrouwbare en geavanceerde voertuigen, is het dan ook geen wonder dat Lexus tegenwoordig één van de meest populaire merken voor luxe auto’s is. In dit artikel bespreken we zeven goede redenen om een Lexus te kopen.

1. Aantrekkelijke prijzen

Een andere goede reden om een Lexus te kopen, is de prijs. De voertuigen van Lexus zijn scherp geprijsd en worden met tal van extra’s geleverd.

2. Algemeen klanttevredenheid

Lexus-IS-300h-F-Sport

Bezitters van een Lexus behoren tot de meest tevreden autobezitters die er bestaan. Deze autofabrikant staat voor het vijfde achtereenvolgende jaar consequent bovenaan de lijst met de hoogste score op het gebied van klantenservice. Eigenaren melden tevredenheid over de service van de dealers en kwaliteit van het uitgevoerde werk.

3. Uitstekende veiligheid

Eén van de beste redenen om een Lexus te kopen, is de veiligheid die het merk kan garanderen. De voertuigen van Lexus scoren consequent hoog als het gaat om verschillende veiligheidsbeoordelingen. In 2016 werden de voertuigen van Lexus bijvoorbeeld in drie verschillende lijsten opgenomen. De Lexus CT 200h werd als één van de veiligste kleine auto’s, die er worden gemaakt, beschouwd. De Lexus NX werd uitgeroepen tot één van de veiligste luxe SUV’s, terwijl de Lexus RC in de lijst met de veiligste grote luxe auto’s werd opgenomen.

Veel veiligheidsvoorzieningen, waaronder de led-verlichting, een airbagsysteem met acht airbags en de Smart Stop-technologie zijn op de meeste voertuigen van Lexus standaard. Andere veiligheidsvoorzieningen, waarvan vele ertoe bijdragen dat Lexus een van de veiligste merken is om mee te rijden, zijn optioneel. Deze omvatten functies zoals achteruitrijcamera’s, een dynamische radar-cruisecontrol, een intuïtieve parkeerhulp, een dode hoek monitor met waarschuwing bij dwarsverkeer en ruitenwissers met een regensensor.

4. Ongelooflijke bediening

Met zo’n verbazingwekkend benzineverbruik, zou je kunnen denken dat een voertuig van Lexus misschien niet zo heel soepel rijdt. Maar dit is echt niet zo! Alle auto’s van dit merk hebben een strakke, responsieve besturing en ophanging en kunnen nauwkeurig worden bediend. De voertuigen van Lexus zijn enkele van de leuksten op de weg om in te rijden.

5. Geweldige selectie

Lexus LC 500 zwart

De enorme selectie is nog een goede reden om een Lexus te kopen. Aanvankelijk richtte Lexus zich vooral op luxe sedans. Nu maakt Lexus echter veel verschillende high-end voertuigen, variërend van SUV’s tot cabrio’s en zelfs sportwagens. En elk model is ontworpen om op het gebied van comfort, klasse en betrouwbaarheid uit te blinken.

6. Voertuigen van Lexus verbruiken zeer weinig brandstof

De eerste goede reden om een Lexus te kopen, is het brandstofverbruik. Terwijl steeds meer luxe auto’s zuiniger in gebruik worden, blijven de voertuigen van Lexus er toch nog steeds met kop en schouders bovenuit steken.

7. Lexus is marktleider op het gebied van innovatie

gray Lexus coupe parked in front of building

Lexus is een merk dat altijd zorgt voor primeurs. Zij waren de eerste die een luxe hybride maakten. De eerste die koplampen met ingebouwde led-dimlichten maakten en de eerste die een automatische versnellingsbak met acht versnellingen maakten. Zij ontwerpen consequent innovatieve voertuigsystemen en er komen vast nog veel meer primeurs.

1 reactie

  • Lexus staat inderdaad bekend om z’n top kwaliteit voertuigen. Ik ben al een tijdje opzoek naar een nieuwe auto, maar een Lexus stond niet op mijn lijst. Ik nam aan dat ze boven mijn budget waren, maar je tips hebben mij een ander beeld gegeven. Nu overweeg ik het om er ook eentje te kopen. Komt de Lexus met speciale anti-diefstal technologie?

Leave a Comment