Na een scheiding ligt je hele leven overhoop. Wat je jaren hebt opgebouwd, is in één klap verdwenen. Vaak zijn de verhalen die mensen je vertellen over het vinden van een nieuwe liefde evenmin hoopvol. Je kunt de meest bizarre overtuigingen en zelfs verwijten naar je hoofd krijgen, als je zelfs maar durft te geloven dat een nieuwe liefde voor je is weggelegd. Mogelijk verontrust of ontmoedigt dit je dusdanig dat je de stap naar het vinden van romantiek en liefdesgeluk niet eens meer durft te zetten. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de gangbare leugens die tegen gescheiden mensen worden verteld zodat je deze met een gerust hart naast je neer kunt leggen als volstrekte onzinnige prietpraat.

1. Je bent voor eeuwig gebroken

Een oude opvatting over gescheiden mensen is dat je voor altijd de littekens van de scheiding met je mee zult dragen en tevens de ervaring van een ongelukkige relatie niet zal kunnen loslaten. Uiteraard is dit zeker in de moderne tijd allang niet meer een realiteit waar menig gescheiden man of vrouw zich aan wil overleveren. Veel gescheiden mensen doen er alles aan om alsnog het beste uit het leven te pakken en staan zeker open voor een nieuwe liefde. Zelfheling zorgt voor een vernieuwde waardering voor jezelf en helpt je bij het opnieuw toelaten van liefde en geluk. Je hebt immers geleerd van de ervaringen en bent niet levenslang veroordeeld tot die ene ervaring.

2. Weinig vis in de zee

Veel singles zullen je vertellen dat er weinig goede mannen of vrouwen zijn die werkelijk een serieuze relatie aan willen gaan. De overtuiging is dat het allemaal losse flodders zijn die niet op zoek zijn naar romantiek en echte liefde. Dit hoeft geenszins waar te zijn uiteraard. Je zult alleen goed moeten zoeken en jezelf wel in de datingwereld moeten begeven. Op datingsites zijn vele potentiële partners te vinden. Zo vind je voldoende leuke kandidaten die net als jijzelf op zoek zijn naar een nieuw maatje voor het leven. Wil je datingsites vergelijken? Op de website welkeonlinedatingsite.nl vind je reviews en ervaringen van bijna alle datingsites van Nederland.

3. Er is weinig tijd over om nog liefde te vinden

Liefde-na-een-scheiding

Een andere overtuiging die je vaak zult horen, is dat je snel moet wezen als je nog een nieuwe liefde wilt vinden na een scheiding. Je bent immers niet meer zo jong als toen en je kansen om iemand te vinden die met je wilt samenleven, worden steeds kleiner. Ook dit kun je met gemak met een korreltje zout nemen, aangezien ook oudere mensen vaak op zoek zijn juist naar een levensmaatje. In welke levensfase je dan ook mag zitten, er is altijd wel iemand die op zoek ik naar jou.

4. Je brengt teveel bagage mee

Ieder mens heeft ervaringen en neemt zo eigen bagage mee naar elke nieuwe relatie. Het is belangrijk dat je hier je eigen verantwoordelijkheid voor draagt en aan jezelf werkt. Uiteraard zal een nieuwe relatie uitdagingen hebben, maar die kun je samen met je partner bespreken en hierdoor heen werken. Het betekent niet dat je als gescheiden iemand meer ballast meebrengt dan een ander. Het ligt er helemaal aan hoe je hier mee omgaat en hoe je jezelf opstelt.

5. Enkel compleet in een relatie

Een onzinnige overtuiging doet men geloven dat je als persoon niet compleet kunt zijn als je geen relatie hebt. Je wilt niet overhaast een relatie starten enkel om anderen en jezelf te overtuigen dat je meetelt of aan het plaatje voldoet. Zolang je compleet met jezelf door één deur kunt en blij bent met wie je bent, vind je vanzelf de persoon die van jou zal houden zoals je verdient. Of de ware liefde bestaat? Je kunt enkel jezelf compleet maken en dan kiezen voor een waardevolle verbinding met een ander persoon.

Leave a Comment