Louis van Gaal moet je zeker weten kennen, want hij is misschien wel de bekendste voetbaltrainer van Nederland hij is 72 jaar oud en hij komt uit Amsterdam, voordat hij een voetbaltrainer werd heet hij natuurlijk zelf ook op het veld gestaan, Zo heeft hij gespeeld bij clubs, zoals Sparta Rotterdam, Royal Antwerp FC en AFC Ajax. Hij heeft een succesvolle voetbalcarrière gehad op zowel het veld als buiten het veld. Hij heeft een carrière van 30 jaar gehad, maar in 2019 besloot hij er een punt achter te zetten, omdat hij meer tijd met zijn vrouw wil doorbrengen. Vandaag gaan we dieper in op het privéleven van de voormalige voetbaltrainer.

Het liefdesleven van Louis van Gaal

fernanda-moeder-van-renate-van-gaal.jpg

Fernanda Obbes (moeder van de dochters)

Louis van Gaal zit in een gelukkig huwelijk met Truus van Gaal, maar ze was niet zijn eerste vrouw. Zijn eerste vrouw heette Fernanda Obbes, waarmee hij samen zijn dochters Brenda en Renate heeft gekregen. Maar hij heeft Fernanda op een jonge leeftijd verloren aan kanker. Hij leed zelf ook aan een ernstige vorm van prostaatkanker in 2020. Van Gaal leerde zijn eerste vrouw kennen toen ze 18 jaar waren en toen ze 22 waren stapten ze in het huwelijksbootje. Toen Fernanda kwam te overlijden waren hun dochters nog maar 15 en 18 jaar.

Dit zijn de dochters van Louis van Gaal: Brenda en Renate

Brenda van Gaal (links) en Renate van Gaal (rechts)

brenda-van-gaal.jpg

Brenda van Gaal

De dochters van Louis van Gaal, Brenda en Renate staan meestal buiten de schijnwerpers, maar ze kwamen wel tevoorschijn in de documentaire van Louis van Gaal. Zo vertellen ze over de moeilijke periode na de dood van hun moeder. Van Gaal twijfelde destijds of hij überhaupt nog verder moest gaan met zijn voetbalcarrière, waarop zijn dochters dit te zeggen hadden: ‘Mama zou willen dat u doorgaat op deze weg. En wij ook. En wij kunnen dat’. Hij is uiteindelijk verder gegaan, maar een voetbalcarrière en alleen zorgen voor een gezin was zeker niet makkelijk: De ene dochter deed de was en het strijken, de andere hield het huis schoon, het koken werd verdeeld en ik haalde de boodschappen’, aldus Louis van Gaal.

Renate van Gaal

Renate van Gaal

Renate van Gaal

Brenda van Gaal heeft een nieuwe liefde in haar leven

Hoe het liefdesleven van Renate eruit ziet weten we niet, maar over Brenda is er wel wat bekend. Ze heeft helaas iets soortgelijks meegemaakt als haar vader toen haar eerste man overleed aan een slagader die geknapt was. Maar deze tragische gebeurtenis heeft Brenda net zoals haar vader weer opnieuw liefde gevonden. In 2021 is Louis van Gaal voor het eerst opa geworden, maar we weten niet of het kindje van Brenda is of van Renate.

Leave a Comment