Een loveseat is een zitmeubel dat garant staat voor een knus gevoel met zijn tweetjes of royale zit alleen. Dit meubel is net een klein bankje dat groter is dan een fauteuil en kleiner dan een tweezitter. Het is eigenlijk een bank met anderhalve zitplaats. Het aanbod van loveseats is groot en gevarieerd. Bij je keuze is het natuurlijk belangrijk om de loveseat perfect af te stemmen op je interieur. Bekijk daarom de onderstaande tips die je daarmee op weg helpen.

Let op het design

Om een loveseat mooi te plaatsen in je bestaande interieur is het aan te raden om op het design van de 1,5-zits bank te letten. Kijk naar de stijl en het ontwerp van je huidige meubels en verdere inrichting. Is er sprake van een strakke en moderne look of is je inrichting meer romantisch of klassiek. De keuze voor een loveseat is daarop af te stemmen. Loveseats zijn namelijk in allerlei stijlen verkrijgbaar, van ontwerpen met strakke lijnen tot meer ronde vormen.

Kies voor een bijpassende kleur

oude-loveseat

Bij een interieur in neutrale kleuren past een loveseat in iedere kleur. Bij een interieur waar al veel kleur in voor komt, is het belangrijker om met de juiste kleur rekening te houden. Overigens geldt voor opvallende kleuren dat je beter even aan de toekomst denkt. Misschien is een opvallende kleur nu helemaal je favoriet, maar geldt dat ook nog over twee jaar? Een loveseat gaat namelijk echt veel langer mee dan een periode van twee jaar. Als je twijfelt over de combinatie van kleuren is het aan te raden om een foto te maken van je interieur. Of van een specifieke kleur in je interieur. De foto neem je dan mee naar de showroom om te kijken welke kleuren daar het beste bij passen.

Denk om de materiaalkeuze

Loveseats zijn in stof en in leer verkrijgbaar. Bij de keuze voor stof of leer is het aan te raden te kijken naar welke materialen er al in je interieur aanwezig zijn. In een industrieel interieur past een loveseat van leer bijvoorbeeld perfect. Leer is materiaal dat ook goed past bij landelijke en klassieke interieurstijlen net als in moderne interieurs. Zo heeft leer ook het voordeel dat het minder snel vatbaar is voor vlekken dan stof.

Match met een bankstel

groen-bruine-leren-bank

Als je op zoek bent naar een compleet nieuwe set zitmeubels dan is het ideaal om de loveseat en bank met elkaar te matchen. Daarmee zorg je in je woonkamer voor een rustige uitstraling die eenheid met zich meebrengt. Er zijn altijd verschillende opties om een loveseat met een bank te combineren. Zo is het mogelijk om voor twee identieke designs en kleuren te kiezen. Het is ook leuk om bijvoorbeeld wel twee verschillende designs te nemen, maar wel van dezelfde stof en in dezelfde kleur. Of voor twee kleuren te kiezen, maar in hetzelfde design. Bij het kopen van een loveseat en bank op deze manier, sluit de combinatie meteen ideaal aan op je bestaande interieur. Al deze combinaties zijn overigens mogelijk bij Seats and Sofas.

Leave a Comment