De geboorte van een kind is het begin van de band tussen de ouders en het luierindustriële complex, dat meestal tussen de één en drie jaar duurt (wat eigenlijk gewoon een mooie manier is om “drie jaar” te zeggen). Ondanks het “intuïtieve” ontwerp van moderne luiers, kan de luierwissel een steile leercurve opleveren, vooral voor ouders die voor het eerst worstelen met welke luiers ze moeten kopen en hoe ze de poepdienst moeten opdelen, of juist niet. Zodra ze de luierinstallatie onder de knie hebben, kunnen een groot aantal luier gerelateerde problemen, met name huiduitslag, de moeilijkheidsgraad verhogen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips om de last te verlichten. Van hoe je kunt vertellen wie wanneer wisselt tot hoe je een commode moet gebruiken, deze 10 essentiële luiertips zullen de taak veel gemakkelijker maken. Tenminste totdat luiers wordt vervangen door de even mysterieuze hel van zindelijkheidstraining.

Onderhandel Vóór de Eerste Drol

Niets kan de eerste paar maanden van het ouderschap zo zuur maken als wrok bij het verschonen van luiers. Het is het beste om de arbeidsverdeling ruim voor, nou ja, “arbeid” te onderhandelen. Sommige ouders verdelen hun luierpatrouille eenvoudig tussen dag en nacht. Sommige vaders nemen de taak op zich wanneer ze thuis zijn wanneer het gebeurt (waardoor ze waarschijnlijk een beurt krijgen van de moeders). En sommigen verdelen de dienst tussen weekdagen en weekenden. Het punt is om dit allemaal te bepalen voordat de eerste drol de eerste luier raakt. 

Luiermaten zijn Maar een Richtlijn

baby-roze-luier

Merken voor wegwerpluiers bieden een verscheidenheid aan luiermaten om beter bij een kind te passen naarmate het groter wordt. Als ouders echter alleen deze richtlijnen volgen, zullen ze waarschijnlijk in diepe stront terechtkomen. Dat komt omdat de lichamen van kinderen, net als alle menselijke lichamen, de neiging hebben enorm van elkaar te verschillen.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige kinderen wat steviger zijn en sommige kinderen dun. Dus sommige kinderen hebben misschien eerder een grotere luier nodig, of ze kunnen langer in dezelfde maat blijven dan verwacht. Het punt is dat ouders een beetje moeten experimenteren totdat ze het juiste merk en de juiste maat hebben gevonden.

Luiers moeten in de taille van een kind passen met voldoende ruimte om de lipjes vast te pakken. Als ze correct zijn vastgemaakt, moeten ouders zonder al te veel moeite een vinger tussen de taille en de baby kunnen passen. De luiers moeten ook goed om de benen zitten.

Beenruches zijn Belangrijk

De ruches rond luierbeengaten zijn er niet voor de looks. Ze moeten altijd zichtbaar zijn aan de buitenkant en niet in de luier worden weggestopt. Hun specifieke technische magie betekent dat al het grove spul in de luier blijft in plaats van dat het langs de benen lekt.

Wees Altijd Voorbereid

Een commode moet regelmatig worden aangevuld en opnieuw ingedeeld. De sleutel tot het zonder poespas verwisselen van luiers, of het nu binnen of in het openbaar is, is om alle benodigdheden bij de hand te hebben en vanaf het begin gemakkelijk toegankelijk te zijn. Niets maakt het verschonen van baby’s vreselijker dan halverwege moeten stoppen om doekjes te zoeken.

Gebruik de Commode “Gordel”  

luiers-verpakking

Terwijl commodes ervoor zorgen dat een volwassene niet hoeft te knielen en te bukken om een kind te verschonen, voegt het wel risico toe door de baby op een hoogte te brengen die tot een rampzalige val kan leiden. Eén hand moet te allen tijde bij het kind worden gehouden als er geen riem beschikbaar is. Als de riem beschikbaar is, gebruik deze dan, maar blijf waakzaam.

Ontwikkel een Routine en Houd Deze Vast

De standaard routine ziet er over het algemeen als volgt uit: Maak de onesie los. Maak de luier los. Veeg het overtollige weg met de luier. Reinig met een nat doekje. Wikkel alles in de luier en gooi het weg. Breng crème aan. Installeer een nieuwe luier en kleed je kind opnieuw aan.

Er kunnen variaties zijn op basis van huidverzorging regime en luier type. Het belangrijkste is om de routine te ontwikkelen en het elke keer op dezelfde manier te doen. Dit zal de taak eerder dan later tot een tweede natuur maken.

Verschoon Meisjes Anders Dan Jongens

Het cruciale verschil bij het verschonen van de geslachtsdelen van een meisje is dat ouders de vulva van een babymeisje moeten schoonmaken door van voren naar achteren te vegen. Het idee is om uitwerpselen van de vulva weg te vegen, wat urineweginfecties helpt voorkomen.

De penissen van kleine jongens kunnen eenvoudig worden schoongeveegd. Probeer niet om de voorhuid terug te trekken en onbesneden babyjongens. Wees ook voorzichtig bij het afvegen van een pas besneden penis.

Maskeer de Lucht

Sommige ouders gaan luiers haten door de stank. Maar een enquête onder sanitaire medewerkers en verpleegkundigen onthult een paar trucjes die de zaken kunnen verbeteren. Velen kiezen voor een beetje etherische olie. Voor heftigere geuren, breng een menthol- of muntachtig product aan op de binnenkant van een standaard stofmasker.

Dep op Luieruitslag

baby's white onesie

Luieruitslag kan veranderen in een nachtmerrie vol babygeschreeuw met een rood gezicht. Om het ongemak dat een kind voelt door zijn geïrriteerde huid te verminderen, pak je geurloze doekjes. En wanneer je het gebied schoonmaakt, dep dan in plaats van af te vegen. Om het contact verder te verminderen, kunnen ouders er zelfs voor kiezen om het gebied te reinigen met water met een spuitfles gevuld met warm water. Zorg ervoor dat de babyhuid na het reinigen volledig droog is.

Luieruitslag gaat heel erg over het beheersen van vocht. Er zijn tal van crèmes en pasta’s die helpen een barrière te vormen tussen irriterende urine en ontlasting en een nieuwe huid. Als de uitslag echter aanhoudt of verergert, is het tijd om met een kinderarts te praten.

Gebruik de Tijd om te Bonden

Ten slotte, hoewel luiers een hele klus zijn, kan het een ongelooflijk belangrijke tijd zijn voor binding en leren. Terwijl het kind bezig is, moeten ouders de tijd nemen om te praten, te spelen en aan te raken. Een van de beste manieren om de tijd door te brengen, is dat ouders met de baby praten over wat ze aan het doen zijn, en een monoloog creëren over de sensaties en de onderdelen die worden schoongemaakt.

Er is ook genoeg tijd voor kleine kriebels, beenmassages en het oefenen van de vadergrappen voordat het kind leert met zijn ogen te rollen.

Leave a Comment