Is het jouw droom om een Mercedes of bijvoorbeeld nieuw model BMW voor de deur te hebben staan? De keuze voor een private leasecontract maakt deze droom plotseling een stuk realistischer. Bij het private leasen van een auto betaal je een vast bedrag per maand, wat maakt dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen. Ook word je niet geconfronteerd met hoge onderhoudskosten; deze kosten vallen binnen het maandbedrag, net als de verzekering en wegenbelasting. Via een platform als Autonomer kun je snel en gemakkelijk het aanbod van verschillende leasemaatschappijen met elkaar vergelijken. Welke leasemaatschappij biedt de auto van jouw dromen tegen een scherpe prijs aan?

Modellen van Toyota de populairste leaseauto’s

red chevrolet camaro on road

Kijkend naar de modellen die het vaakst gekozen worden bij private lease, valt op dat de auto’s van Toyota in trek zijn bij de consument. Zo wordt de lijst met populairste nieuwe leaseauto’s aangevoerd door de Toyota Aygo X, gevolgd door de Toyota Yaris Cross op een tweede plek in dit overzicht. Op de derde plek vinden we de Lynk & Co 01. Sluiten deze auto’s aan op jouw persoonlijke smaak, of zoek je juist naar een luxer model?

Ook bij de lijst met de meest gekozen occasions doet Toyota het goed. De eerste plek is genomen door de Toyota Aygo, gevolgd door de Peugeot 108 en de Lynk & Co 01 op plek twee en drie. Het is niet voor niets dat juist de modellen van Toyota vaak gekozen worden. De auto’s zijn zeer betrouwbaar, bieden comfort en worden tegen een goede prijs-/kwaliteitverhouding aangeboden.

Gemiddelde looptijd van leasecontracten steeds korter

Voorheen werd een leasecontract vaak al snel voor vijf jaar afgesloten. Daarvan is tegenwoordig lang niet altijd meer sprake. Gemiddeld genomen lag de looptijd van een leasecontract vorig jaar aanmerkelijk lager dan in 2021. Ter illustratie: de gemiddelde looptijd van een private leasecontract lag in het tweede kwartaal van 2021 op 55 maanden, in hetzelfde kwartaal twee jaar later op 47 maanden.

Het past bij het beeld dat consumenten op zoek zijn naar flexibiliteit bij het afsluiten van een leasecontract. Zo zijn ook de maandelijks opzegbare auto abonnementen steeds meer in trek. Het gaat hierbij vaak om een tijdelijke oplossing, nadat de eigen auto defect is geraakt en vervangen moet worden. Met een auto abonnement hoef je niet direct een groot bedrag te investeren in de aanschaf van een nieuw voertuig.

Leave a Comment