Het is heel menselijk dat we graag aandacht besteden aan de fijnere dingen des levens. Een nieuwe auto en een andere luxe keuken zijn bijvoorbeeld dingen waar we blij van worden. Het is echter wel belangrijk eens wat verder te denken aan alleen het effect hiervan op je imago en eigenwaarde. Met alles wat we doen beïnvloeden we immers het milieu en klimaat. En willen we een positieve bijdrage leveren aan een goede toekomst, dan zullen we bewuste keuzes moeten maken. Hoe je dit onder andere doet? Door te kiezen voor energiezuinige apparatuur en vervoersmiddelen die geen fossiele brandstoffen nodig hebben. En voor elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, zoals windenergie.

Bewust kiezen als het gaat om apparatuur en elektriciteit

Elektriciteit en de veelzijdige toepassingen hebben ons mooie dingen gebracht. Het leven is immers een stuk gemakkelijker en comfortabeler geworden. Wil je ook hiervan genieten, maar wel met een goed gevoel? Luxe en duurzaamheid combineren? Dan is het belangrijk goed na te denken over welke apparatuur je kiest. Ga dus altijd voor apparatuur met een zo hoog mogelijk energielabel. Daarnaast speelt natuurlijk bij je ecologische voetafdruk ook mee met welke elektriciteit je apparatuur ‘voedt’. Wil je ook een steentje bijdragen aan een betere toekomst, kies dan voor elektriciteit die met eigen zonnepanelen is opgewekt of voor Nederlandse windenergie.

Windmolen, Turbine, Hernieuwbaar, Hulpbron

Onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen

Kijk daarnaast eens naar elektrische auto’s. Waar deze in het verleden niet echt mooi te noemen waren en luxe ver te zoeken was, is dat vandaag de dag echt een ander verhaal. Er is een ruim aanbod van voertuigen met een prachtig design, die ook nog eens topprestaties kunnen leveren. Doordat de range steeds verder toeneemt hoef je echt niet meer bang te zijn dat je stil komt te staan. Het opladen kan op steeds meer plaatsen en ook steeds sneller. En laad je je auto op met elektriciteit die komt van je eigen zonnepanelen of van Nederlandse windenergie? Dan weet je dat je écht goed bezig bent.

Meer weten over windenergie? Dat lees je in het eerder gepubliceerde artikel over windmolens.

Inleveren bij duurzaam leven: niet nodig

Duurzaamheid alleen iets voor mensen met een gemiddeld inkomen is, die toch een beetje op de centjes moeten letten? So not true. Duurzaamheid is namelijk juist iets voor bewuste en intelligente mensen met een hoog inkomen en die wat luxer leven. Momenteel geldt over het algemeen dat een toenemende welvaart zorgt voor een toenemend grondstoffengebruik. Daardoor is ook de milieu-impact groter. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Hoewel juist mensen die zich een wat luxer leven kunnen permitteren bang zijn dat ze moeten gaan inleveren als duurzaamheid een rol gaat spelen, is dat helemaal niet het geval. De financiële ruimte geeft je immers meer mogelijkheden!

Leave a Comment