Je kunt een gevoel van luxe in elke kamer in je woning terug laten komen. Sla ook zeker de slaapkamer niet over! Streef ernaar om het luxe gevoel van een hotel na te bootsen: een ideaal uitgangspunt voor de inrichting van de slaapkamer van je dromen. Hoe je zo’n slaapkamer inricht? Lees verder voor onze tips!

Luxe bed in de slaapkamer

moderne-slaapkamer-grijs

We beginnen bij het bed in de slaapkamer: zorg dat je kunt slapen als een roos, met een kwalitatief bed. De bedden van De Suite passen perfect in dit straatje. Je kiest voor een bed dat is gemaakt door vakmensen en is afgestemd op de persoonlijke slaapwensen. Zo’n luxe bed gaat jarenlang mee: ook een belangrijke reden om hiervoor te kiezen. Het ligcomfort van een luxe bed is hoog, wat eraan bijdraagt dat je de slaap kunt verbeteren. En het oog wil natuurlijk ook wat! Daarom zien de bedden er prachtig uit, in een design naar keuze. Denk aan een houten bed, of juist een gestoffeerd design. Het is maar net wat je het mooist vindt staan in de slaapkamer.

Een hoofdbord voor een luxe uitstraling

We blijven nog even bij het bed hangen: denk ook na over passende accessoires. Een hoofdpaneel achter het bed zorgt voor een ware uitstraling van klasse. Het geeft de styling bij het bed namelijk net dat beetje extra. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een gestoffeerd hoofdbord, met een stof zoals fluweel. Daar raak je niet op uitgekeken!

Luxe beddengoed op het bed

houten-slaapkamer

Ook het beddengoed kan bijdragen aan een gevoel van luxe in de slaapkamer. Zorg voor beddengoed van een hoogwaardige kwaliteit: van hoeslaken tot kussensloop. Je kunt denken aan een dekbedovertrek van katoen, maar satijn past nog wel beter bij de hotel chic aankleding. Het voelt heerlijk zacht aan, is ademend en zorgt voor een vleugje glamour in de slaapkamer.

Stijlvol kleurgebruik in de slaapkamer

Wat ook bijdraagt aan het hotelgevoel in de slaapkamer, is het juiste kleurgebruik. Classy kleuren zijn onder andere grijs, donkerblauw, dieprood en zand. Zeker als je nu bijvoorbeeld een witte muur hebt in de slaapkamer, kun je eraan denken om de wand van een lik verf te voorzien. Je kunt naast de muur ook denken aan de gordijnen, het beddengoed of de meubels in de ruimte: kies een fraai kleurenthema uit, en laat deze terugkomen in de slaapkamer.

Meubels van klasse in de slaapkamer

luxe-slaapkamer

Over de meubels gesproken! Naast je bed kun je natuurlijk nog meer meubelstukken kwijt in je slaapkamer. Denk aan nachtkastjes met een luxe uitstraling. Hout is hierbij bijvoorbeeld een stijlvolle keuze, met een tijdloos karakter. Details maken de look compleet: ga voor een kastje met opvallende knoppen op de lades. Verder is het fraai om een fauteuil in de slaapkamer te plaatsen – ideaal om een boek in te lezen en in te loungen. Of je nu voor een modern of een klassiek design kiest: zorg in ieder geval dat de fauteuil een gevoel van luxe uitstraalt. Behoud ‘m ook echt als eyecatcher in de slaapkamer. Het is dus niet de bedoeling om ‘m als bewaarplek voor een stapel kleding in te richten: maak liever de bewuste keuze om de slaapkamer opgeruimd en chic te houden. Zo geniet je elke dag weer van deze ruimte!

Leave a Comment