Als je een mobiele telefoon hebt, stond je waarschijnlijk voor de keuze om hem maandelijks te betalen of om hem in één klap af te betalen. Aan beide mogelijkheden zitten zowel voordelen als nadelen en als je de keuze nu moet maken, twijfel je wellicht over waar je voor gaat kiezen. Sta jij nu of binnenkort voor die keuze? Alle voor- en nadelen staan hier voor je op een rij.

Voor- en nadelen van het in één keer afbetalen van je toestel

telefoon-iphone-gebruiken

Waarschijnlijk heb je veel mensen om je heen die een telefoon op afbetaling hebben. Toch zitten er ook zeker voordelen aan het in één keer afbetalen van je toestel. Je merkt dit vooral in je maandelijkse kosten; deze zijn namelijk veel lager op het moment dat je het toestel al betaald hebt. Daarnaast ius een groot voordeel dat je op die manier geen BKR-registratie krijgt. Wanneer je maandelijks voor je toestel betaalt ga je een lening aan; dit wordt vastgelegd in het Bureau Krediet Registratie. Mocht je in de toekomst aankloppen voor een lening bij een bank dan wordt er naar je andere leningen gekeken en of je misschien betalingsproblemen hebt gehad in het verleden.

Hierbij komt wel een nadeel kijken: namelijk het feit dat je in een klap ook veel geld kwijt bent. Zeker als je voor een heel nieuw toestel gaat, kan je al zo tussen de 500 en 1000 euro kwijt zijn, of zelfs meer afhankelijk van het merk dat je kiest. Hier moet je waarschijnlijk een tijd voor sparen, de meeste mensen hebben zo’n bedrag namelijk niet altijd klaarliggen om uit te geven. Maar als je er wel voor gespaard hebt en je bent bereid om het uit te geven, is dat wel een ideale optie. Natuurlijk kun je altijd kiezen voor een goedkopere telefoon of een tweedehands toestel. Ook refurbished modellen zijn vaak een stuk goedkoper.

Het maandelijks betalen van je toestel

telefoon-iphone

Als je niet veel geld klaar hebt liggen maar je bent wel bereid om maandelijks wat geld neer te leggen voor je toestel, is het geen probleem dat je je toestel maandelijks afbetaalt. Je bent niet in een klap veel geld kwijt, en kunt dus je gespaarde geld gewoon op je spaarrekening laten staan. Let er wel op dat je geregistreerd kunt worden bij het BKR als je je telefoon niet gelijk afbetaalt. Providers zijn verplicht dit aan je te melden voor je het abonnement afsluit.   Vergelijk online bijvoorbeeld verschillende Samsung abonnementen met elkaar en kijk wat het beste past bij jou, bijvoorbeeld op Prijsvergelijken.

Leave a Comment