Bij ClassyLife houden wij van horloges, zo zal u hebben gemerkt, en wij ervaren vaak dat voor onze lezers hetzelfde geldt. Dus besteden wij graag en geregeld aandacht aan nieuwe horloges, met name als ze betaalbaar en Nederlands zijn. En uiteraard als ze stijl hebben. Vorige week maakten wij kennis met het nieuwe Nederlands-Zweedse horlogemerk MAEN. Daarvan is de prijs/kwaliteitverhouding zo interessant dat wij hen graag een beetje vooruit helpen. Vandaar dat u, als over een week of twee dit artikel van de ClassyLife voorpagina verdwenen is (maar u weet, het blijft altijd vindbaar via de zoekbalk bovenin, gewoon ‘horloge’ intikken) nog wel hun banner onderaan de pagina ziet, die u rechtstreeks naar hun website voert.>>

Bij ClassyLife houden wij van horloges, zo zal u hebben gemerkt, en wij ervaren vaak dat voor onze lezers hetzelfde geldt. Dus besteden wij graag en geregeld aandacht aan nieuwe horloges, met name als ze betaalbaar en Nederlands zijn. En uiteraard als ze stijl hebben. Vorige week maakten wij kennis met het nieuwe Nederlands-Zweedse horlogemerk MAEN. Daarvan is de prijs/kwaliteitverhouding zo interessant dat wij hen graag een beetje vooruit helpen. Vandaar dat u, als over een week of twee dit artikel van de ClassyLife voorpagina verdwenen is (maar u weet, het blijft altijd vindbaar via de zoekbalk bovenin, gewoon ‘horloge’ intikken) nog wel hun banner onderaan de pagina ziet, die u rechtstreeks naar hun website voert.

De merknaam MAEN is uiteraard afgeleid van het oud Nederlandse woord voor maan. Daarnaast refereert het aan het VOC schip de ‘Halve Maen’ dat in 1609 New York ontdekte. Als hommage presenteren de oprichters van dit in Stockholm gevestigde merk, Sebastiaan en Jules, hun eerste collectie onder de naam Classic Moonphase. MAEN richt zich op het ontwerpen van horloges met een afwerking en met designelementen die je veelal alleen ziet in het hogere prijssegment. De prijs van hun eerste modellen bedraagt echter slechts rond de 260 EUR. Twee ervan zijn uitgevoerd met roestvrij stalen kast en frost white of midnight blue wijzerblad en de twee andere modellen met roestvrij stalen vergulde kast met charcoal grey of ivory white wijzerblad. Daarbij is er keus uit drie kleuren lederen horlogebanden.

De maanfase wordt wel gezien als de meest poëtische complicatie in een horloge. Het is een subtiele verwijzing naar het verre verleden, toen mensen gefascineerd waren door de bewegingen van de maan. De maanstand werd gebruikt voor navigatie op ontdekkingsreizen en voor het onderscheiden van seizoenen. Hij leidde uiteindelijk tot de voortbrenging van onze moderne kalender. Onze levens zijn niet langer gekoppeld aan de standen van de maan, maar dit maakt het juist zo passend om een maanfase horloge te bezitten. Met zijn tijdloze charme herinnert het ons dat we slechts radertjes zijn in een groter geheel.

Bijzondere horloges
De passie voor horloges zat bij allebei de ondernemers er al vroeg in. Sebastiaan is sinds jonge leeftijd al geïnteresseerd in horloges en verzamelt, koopt, verkoopt al vele jaren horloges in de duurdere prijsklassen. Maar zowel Sebastiaan als Jules viel het op dat er relatief veel nieuwe horloges werden verkocht in de prijsklasse tot 300 euro. ‘Deze werden veel gekocht door vrienden en bekenden om mij heen. Maar ik vind dat ze wel erg veel op elkaar lijken, de ontwerpen zijn vaak hetzelfde. Er is ook vaak weinig oog voor detail. Op basis van mijn eigen passie ben ik toen begonnen om bijzondere horloges in deze prijsklasse te gaan ontwerpen’, vertelt Sebastiaan enthousiast.

Door het simpele en elegante wijzerblad komt de maanfase in dit eerste model van MAEN goed tot zijn recht. Het horloge is er met een roestvast stalen kast met geborstelde en gepolijste afwerking, in staalgrijs of goudkleur, de wijzerblad heeft een matte finish, uren-en minutenwijzers in facet, gepolijste uuraanduiders en de opvallende maanfase indicatie. Het wijzerblad is beschermd door saffier glas. De geschroefde horlogekast heeft op de achterzijde een  met laser gegraveerd MAEN logo in het centrum omringd door een patroon dat de beweging van de Maan om de aarde symboliseert. Binnenin tikt een Zwitsers quartz uurwerk van Ronda. Het horloge wordt geleverd met een band gemaakt van Italiaans leder in de kleuren zwart, bruin of midnight blauw, afhankelijk van het model. Hoewel MAEN refereert aan de Maan, zal het merk ook met modellen komen zonder maanfase aanduiding. “Wij vonden de naam MAEN erg goed passen bij ons merk. Het is een oud Nederlandse naam en hij refereert aan de Maan als een symbool van tijd. Daarnaast heeft de naam een simpele en elegante look die bij onze designstijl past”, aldus Jules, medeoprichter.

Voor meer informatie over het merk en hun horloges, kunt u terecht op www.maenwatches.com of kunt u mailen naar [email protected]. ClassyLife is alvast groot fan! Oh, en uiteraard zijn dit niet louter mannenhorloges!

Leave a Comment