Eigenlijk willen de meeste mensen zoveel mogelijk voor het milieu betekenen, maar soms weten ze gewoon niet hoe. Een van de eenvoudigste manieren om te beginnen is door te beginnen met recyclen. Wij helpen je alvast met 10 niet zo ingewikkelde manieren om te recyclen en te kunnen bijdragen aan milieu.

1. Recycle je elektronica

telefoon-accessoires

Al snel gooi je iets in de prullenbak wanneer iets kapot is, alleen zorgt dit voor nog meer en grotere stortplaatsen van afval. Gelukkig zijn er veel bedrijven die jouw kapotte elektronica graag in ontvangst nemen om te recyclen. Wanneer dat niet het geval is, dan zijn er altijd nog andere bedrijven waar je jouw producten kan afgeven om gerecycled te worden. Van TV tot tandenborstel, er zijn heel veel producten die gelukkig gerecycled kunnen worden! Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook jouw oude telefoon inleveren bij een bedrijf die het dan weer doorverkoopt als een iPhone XR refurbished bijvoorbeeld.

2. Zorg voor een eigen koffiebeker

Besef even dat als je iedere dag koffie zou kopen, hoeveel bekers je in het milieu achterlaat. In het ergste geval zijn deze bekers ook niet recyclebaar, wat voor veel extra afval zorgt. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele fijne koffiebekers te koop die je gewoon altijd kan meenemen. Doe hem gewoon in je tas die je gebruikt voor werk, zodat je hem nooit vergeet!

3. Koop een refurbished telefoon

telefoon-iphone

Wanneer steeds meer mensen voor een refurbished telefoon kiezen zoals bijvoorbeeld een iphone XR refurbished, dan wordt de vraag naar nieuwe producten steeds kleiner. Dit zorgt dan voor minder vervuiling door de productie die plaatsvindt. De meest populaire refurbished apparaten blijven smartphones, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om apparaten zoals vaatwassers en ook koelkasten refurbished te krijgen! Mocht je een refurbished telefoon hebben gekocht, dan raden we aan om een Sim-Only abonnement af te sluiten.

4. Zorg voor sorteer prullenbakken

Zorg dat je huis en kantoor voorzien zijn van recycling prullenbakken voor papier en plastic. Zet ze op een duidelijke plek en voorzie ze van een label. Het gemak maakt soms al een groot verschil bij de meeste mensen!

5. Koop producten die van gerecycleerd materiaal gemaakt zijn

planten-in-oud-plastic-verpakking

Een product met het recycle symbool betekent dat het ofwel van gerecycleerd materiaal gemaakt is, ofwel gerecycleerd kan worden. Dit komt veel voor bij kunststoffen, meestal met een genummerde code die aangeeft van welke soort kunsthars het product gemaakt is. Gerecycleerd hout kan gebruikt worden voor het maken van meubels.

6. Zorg ervoor dat je producten in bulk koopt

Als je producten in grote hoeveelheden of in voordelige maten koopt, verbruik je meestal minder verpakkingsmateriaal en kost het zelfs minder.

7. Verkoop je oude spullen

Op een gegeven moment wil je graag je meubels vervangen, terwijl ze nog in goede staat zijn. Er zijn meer dan genoeg mensen die interesse hebben in jouw meubels, dus gooi ze gewoon op marktplaats! Je kan ze natuurlijk ook schenken aan een kringloopwinkel.

Leave a Comment