De badkamer is op één van de duurste kamers in het huis om te renoveren. De duurste ruimte is de keuken (vandaar dat de meesten van ons de neiging hebben om deze ruimtes maar te laten zoals ze zijn). Maar je hebt geen gigantische verbouwing nodig om je ruimte luxer te laten voelen. Als het installeren van marmeren tegels, het verkrijgen van een luxe klauwpoot kuip en douchen onder een regendouche niet in jouw budget vallen, zijn er nog steeds tal van manieren om jouw badkamer een dure uitstraling te geven, zonder de bankrekening te hoeven plunderen.

Geld lenen? Je kunt ook voor luxe gaan zonder de uitgebreide renovaties. Door kleine details zoals je opbergruimte, de spiegel of de badmat te upgraden, kun je het uiterlijk van je badkamer snel verbeteren zonder dat er een voorhamer aan te pas komt. Hier zijn onze negen favoriete betaalbare ideeën voor het decoreren van de badkamer om jouw favoriete plek in huis te verbeteren en waar jij je kunt ontspannen. Als je wilt zou je de tips ook kunnen gebruiken om op keukens toe te passen!

Voeg een zitplaats toe

Bijna elke luxe badkamer die we hebben gezien, is uitgerust met een soort zitplaats, wat een eenvoudige kruk, een getufte poef of een fraai bewerkte fauteuil is. Het accent ziet er niet alleen duur uit, maar het voelt ook geweldig aan. Waarom doe je pedicure op de wc-bril als je het ook op je eigen troon zou kunnen doen?

Houd jezelf in

We zien in de meest goed uitgeruste badkamers vaak een overvloed aan wattenbolletjes en andere benodigdheden. Deze traditionele look is niet voor iedereen weggelegd en sommigen van ons houden meer van verborgen toiletartikelen. Maar één van de meest beproefde trucs om jouw ruimte een verhoogde esthetiek te geven, is om jouw uitstalwoede te beheersen. Bewaar je zeep in een schaal in plaats van op de wastafel, berg je tandenborstel op in een mooie beker of bewaar de wattenstaafjes in een lievelingsdoos. Geloof ons maar – als je dit doet, wordt jouw ruimte onmiddellijk opgeruimd.

Vervang je badmat

luxe-badkamer-modern

Een vuile of versleten badmat is de manier om jouw badkamer er onverzorgd uit te laten zien. Als je er een hebt, is er geen twijfel dat het snel moet worden vervangen. Maar de chicste badkamers zijn nog een stap verder gegaan door de badstofmatten te vervangen door Turkse en Perzische tapijten. De getufte wollen vloerkleden zijn beide zacht en de perfecte vervanging voor een badmat. Beter nog, met prachtige patronen en kleuren die alleen maar beter worden naarmate ze vervagen, kunnen ze zoveel persoonlijkheid en verfijning aan uw badkamer toevoegen.

Hang een spiegel op met flair

Het is triest hoeveel van ons genoegen nemen met spiegels van een lage kwaliteit vanuit het gangpad van de plaatselijke bouwmarkt. Door een spiegel met een beetje meer persoonlijkheid te kiezen en slim te worden met opslag in plaats van gebruik te maken van de standaard medicijnkast, verhoog je jouw ruimte tot iets dat verre van eenvoudig is. Als je een beperkt budget hebt, kun je op rommelmarkten gaan zoeken naar betaalbare spiegels of probeer er een te maken.

Een monogram kwamen we in praktisch elke klassieke verfijnde badkamer tegen, die we hebben gezien. Badhanddoeken met een monogram zijn helemaal uit, maar je kunt je stempel drukken op handdoeken in een toilet, op een tissuedoos of zelfs aan de achterkant van een gestoffeerde stoel.

Hang los ligende spullen netjes op

handdoeken-badkamer

Ooit de uitdrukking gehoord: “Alles heeft een plaats en alles staat op zijn plaats”? Ergens iets neerzetten is een ding waar geweldige ontwerpers altijd succesvol mee zijn. Een badkamer kan er gemakkelijk rommelig uitzien als er rommel is of als er geen plaats is om de handdoeken en de badjassen op te hangen (of als de handdoeken op de vloer wordt geworpen). Dus hang een kleine handdoekring direct bij de wastafel waar dat nodig is, installeer een haak voor je badjas en zorg ervoor dat je een stang hebt om uw badhanddoeken aan op te hangen. Deze eenvoudige toevoegingen kunnen voor de gemiddelde gast vrijwel onmerkbaar zijn, maar ze kunnen het uiterlijk van de kamer drastisch beïnvloeden.

We hebben de laatste tijd overal messing en koper gezien, vooral in de meest luxueuze badkamers. Het feit dat het niet chroom is (de meest basale afwerking) geeft het meteen een voorsprong op de gemiddelde look. Je hoeft niet al jouw kranen te vervangen (geloof ons, ijzerwaren zijn duur), maar een nieuwe zeepbakje, een make-up spiegel of een potje is misschien wel voldoende.

Kleed je muren aan

grote-spiegel-badkamer

Hoewel behang kostbaar en tijdrovend kan zijn, is het zeker de moeite waard. Het is niet zo goedkoop als een nieuw zeepbakje, maar in vergelijking met het betalen van een aannemer om een nieuwe douche en tegels te laten installeren, is het een koopje. Als jouw ruimte alleen wat pit nodig heeft of als het een tijdje duurt voordat je een volledige renovatie kunt aanpakken, kan een paar honderd euro voor een rol of twee transformerend zijn.

Neem geen genoegen met basis verlichting

witte-badkamer

De plafondlamp wordt zo vaak over het hoofd gezien. Misschien komt dat omdat het er meestal al is, wanneer we naar een nieuw huis verhuizen, zodat we het nooit kunnen updaten. Hoe dan ook, er zijn een aantal echt mooie verlichtingsopties beschikbaar, die niet veel geld kosten.

Leave a Comment