De meeste jonge kinderen gaan niet bepaald zuinig om met hun spullen. Het gevolg hiervan is dat zij regelmatig iets kwijtraken. Dit kan speelgoed zijn, maar sommige kinderen verliezen ook regelmatig een kledingstuk. Om te voorkomen dat je om de haverklap nieuwe kleding moet kopen, kun je de naam- en adresgegevens op een kledingstuk aanbrengen. Maar hoe doe je dit eigenlijk? In deze tekst zetten wij 3 manieren voor je op een rijtje.

1. Stift of pen

Wil je niet al te veel moeite steken in het aanbrengen van naam- en adresgegevens op de kleding van je kind? Dan kun je hier en stift of pen voor gebruiken. Besef je wel dat je de inkt er vrijwel niet meer uit krijgt als je een naam en/of adres met stift of pen op een kledingstuk aanbrengt. Denk daarom goed na over de plek waarop je de gegevens noteert. Doe dit bij voorkeur aan de binnenkant. Je kunt de naam en het adres van je kind bijvoorbeeld op het label noteren.

Sommige mensen kiezen er ook voor om de naam op de stof aan de binnenzijde van een kledingstuk te schrijven. Dit is een optie, maar pas op als je een stift gebruikt. De inkt kan dan namelijk door de stof heen dringen, waardoor de tekst ook aan de buitenzijde te zien is. In dat geval is de kans klein dat jouw kind het kledingstuk nog wil dragen. Reden genoeg om de naam- en adresgegevens niet maar zo lukraak ergens op de kleding te schrijven.

2. Strijkletters

t-shirt-wit-unsplash-inc

Als je het geen prettig idee vindt om de naam van je kind met een stift of pen op kledingstukken te schrijven, bieden strijkletters mogelijk uitkomst. De naam van deze letters verklapt eigenlijk al waar het om gaat. Strijkletters zijn namelijk letters die je met behulp van een strijkijzer op de kleding van je kind aanbrengt. Deze letters kun je aanbrengen op iedere stof die de hitte van een strijkijzer kan verdragen. Het voordeel van strijkletters is dat ze geen achtergrond hebben, waardoor ze niet bijzonder goed opvallen. Wil je liever dat ze helemaal niet opvallen? Strijk de letters dan aan de binnenkant van de kleding.

3. Kledinglabels

Het nadeel van strijkletters is dat ze na een aantal wasbeurten los kunnen laten. Hierdoor is de naam van je kind mogelijk niet meer goed leesbaar. Het gevolg hiervan is dat iemand die een kledingstuk vindt alsnog niet weet van wie deze is. Met kledinglabels hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze labels breng je zelf aan op de kleding van je kind. Nadat je ze eenmaal aangebracht hebt, hoef je niet bang te zijn dat ze snel weer loslaten. Kledinglabels zijn namelijk robuust en duurzaam. Hierdoor blijft de naam van je kind altijd goed zichtbaar.

Leave a Comment