Het is belangrijk om een goede messenset in je keuken te hebben. Een goed mes moet goed in de hand liggen, vlijmscherp zijn zodat je gemakkelijk en nauwkeurig kunt snijden en sterk en robuust zijn om lang van dienst te kunnen zijn.

Als je een geweldige set messen in je keuken hebt, wordt het bereiden van eten niet alleen een veel leukere ervaring, het ziet er ook beter uit en je kunt gezonder eten bereiden.

Hoewel het belangrijk is om messen van de beste kwaliteit te kopen, is het net zo belangrijk om te weten hoe je voor de messen moet zorgen en hoe je ze op de juiste manier kunt bewaren. Als je je messen rechtstreeks in een lade met ander keukengerei gooit, zul je waarschijnlijk het lemmet (de snijkant) van je mes beschadigen.

Het is om ervoor te kunnen zorgen dat je messen jarenlang scherp blijven en goed snijden essentieel om bepaalde richtlijnen te volgen.

Hoe kun je keukenmessen veilig opbergen?

keuken-met-keukenmessenset

Over het algemeen zijn er drie basismethoden om je keukenmessen correct op te bergen. Je kunt ze op een messenblok op het aanrecht plaatsen, in een la leggen of op een aan de muur bevestigde magneetstrip hangen. Al deze oplossingen worden voor het bewaren van messen als veilig beschouwd, maar de beste keuze hangt meestal af van hoe de keuken is ingedeeld.

Als vuistregel geldt dat de scherpere rand van het mes niet tijdens het plaatsen of het verwijderen van het mes tegen iets aan mag schuren. Het mag ook niet op de punt van het blad rusten want anders kan het mes na verloop van tijd zijn rand verliezen. Hieronder hebben we een paar details uitgelicht over elk van deze opbergmogelijkheden voor keukenmessen:

In een lade

Dit is de veiligste oplossing voor de opslag van messen thuis; vooral als je wilt dat huisdieren en kinderen niet bij de messen kunnen komen. Maar messen in je lades bewaren betekent niet dat je ze er zo in kunt gooien. Het kan het mes beschadigen of dof maken.

De beste oplossing in dit geval is om inzetstukken te installeren, die speciaal zijn ontworpen om je messen op te bergen. Als dit geen optie is, kun je ook een bestekbak gebruiken. Zo krijgt elk mes zijn eigen ruimte en blijven ze lang scherp.

Op het aanrecht

Een messenblok of een messenhouder is een geweldige manier om een set messen in een kleine ruimte en in een handige positie op te bergen. Het is echter wel belangrijk om op te merken dat veel messenblokken, die met de messen worden geleverd, vaak alleen specifiek voor die messen zijn ontworpen.

Messen, die worden opgeslagen in messenblokken of in houders, kunnen eenvoudig worden geplaatst of verwijderd zonder het mes te beschadigen.

Aan de muur

Als laatste is het opbergen van messen op een magneetstrip tegen de muur een fantastische oplossing om ruimte op het aanrecht over te houden en de zichtbaarheid en het gemak te vergroten. En als je prachtige messen ophangt, voegt het een extra dimensie aan je keuken toe en krijgt het een moderne en stijlvolle uitstraling.

Het is belangrijk om een magneetstrip te kopen, die geschikt is voor het gewicht van de messen die je er aan wilt bevestigen. Als je een magneetstrip koopt, die is ontworpen voor bepaalde messen, krijg je de beste resultaten.

Leave a Comment