Ramen zijn een zeer veelzijdig element in huis en bieden veel verschillende ontwerp- en decoratieopties, die we in dit artikel met je zullen bespreken. De ideeën voor raamdecoratie zijn eindeloos en kunnen variëren van eenvoudige gordijnen in frisse tinten tot decoratieve folie voor op ramen.

De ramen in huis zijn vaak een belangrijk ontwerpaspect en moeten zorgvuldig worden gedecoreerd om zo bij de rest van de inrichting van het huis te passen en het extra flair te geven. Het is echter belangrijk om niet over de top te gaan, want dat kan leiden tot opzichtige en goedkoop ogende ramen.

Wij zullen onze favoriete ideeën voor raamdecoratie in dit artikel met je bespreken om je zo te helpen beslissen wat jij het beste met je ramen kunt doen.


Rolgordijen, jaloezieën en gordijnen

Een duidelijke favoriet voor raamdecoratie zijn rolgordijnen, jaloezieën of gordijnen, die je voor je ramen kunt hangen. Ze bieden privacy en voegen stijl toe.

Bovendien zijn er, als het gaat om jaloezieën, rolgordijnen of gordijnen talloze opties om uit te kiezen.

Rolgordijnen

blauwe-gordijnen

Rolgordijnen zijn een geweldige soort raamdecoratie omdat ze voor een nette en een strakke uitstraling zorgen. Steeds meer huiseigenaren kiezen voor een modern design en rolgordijnen zijn dan de beste keuze.

Bovendien kun je zelfs automatische rolgordijnen laten installeren, die kunnen worden geopend en gesloten met een afstandsbediening of met een app op je smartphone.

Enkele populaire stijlen voor rolgordijnen zijn onder andere de Romeinse stijl, de honingraat stijl en rolgordijnen in twee kleuren.

Jaloezieën

jaloezieen

Jaloezieën zijn vanwege hun veelzijdigheid en het gebruiksgemak ook een zeer populaire optie als het gaat om raamdecoratie. Jij kunt zelf bepalen hoe ver je ze omhoog of omlaag wilt trekken en hoe open of gesloten je ze wilt laten om zo verschillende hoeveelheden zonlicht in huis binnen te laten. Een jaloezie op maat is het meest aan te raden.

Jaloezieën bieden een meer traditionele uitstraling dus als dat jouw stijl is, zijn jaloezieën echt iets voor jou. Veel voorkomende soorten jaloezieën zijn onder meer horizontale jaloezieën en verticale jaloezieën, die ook wel lamellen worden genoemd.

Vitrage of glasgordijnen

Vitrage of glasgordijnen zijn meer een aanvulling op je huidige raamdecoratie. Ze zijn vaak gemaakt van een dunnere stof en worden meer gebruikt voor de esthetiek dan voor het creëren van privacy.

Glasgordijnen worden het meest gebruikt op grotere raamoppervlakken zoals in erkers of grote ramen aan de straatkant en creëren een elegante uitstraling.

Decoratief folie/glas

green leaf plant

Als je op zoek bent naar een uniekere optie voor raamdecoratie, raden we je het gebruik van decoratieve folie aan. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor raamfolie.

Je kunt het uiterlijk van klassiek glas in lood bereiken of als je meer privacy wilt, kun je kiezen voor een matte folie.

Gekleurde raamfolie is ook een geweldig idee voor raamdecoratie omdat het wat flair en karakter toevoegt aan een verder eenvoudig deel van je huis – het heldere glas van je ramen.

Folie draagt niet alleen bij aan het uiterlijk van je huis, maar het helpt ook ongewenste UV-straling buiten te houden om zo je meubels te helpen beschermen tegen verkleuring.

Als je een meer permanente optie wilt, kun je ervoor kiezen om decoratief glas op je ramen te laten installeren in plaats van alleen een folie op het glas te plakken.

Raamrasters zijn ook een geweldige decoratieve glas optie, die je op je ramen kunt laten installeren.


Ideeën voor decoratie voor de ramen aan de buitenkant

Je raamdecoratie hoeft niet beperkt te blijven tot alleen de binnenkant. Er zijn een paar verschillende dingen, die je kunt doen om het uiterlijk van je ramen en huis ook van buitenaf te verbeteren.

Betrouwbaarheid is natuurlijk heel erg belangrijk en je wilt dat je huis er zo goed mogelijk uitziet voor je eigen tevredenheid en voor potentiële kopers als je van plan bent om je woning te gaan verkopen.

Luiken

amsterdam-grachten-huizen

Als je in de stad woont, denk je misschien: “Ik heb niet echt luiken nodig. Dat is meer iets voor huizen op het platteland of aan de kust.” Maar luiken aan de buitenkant kunnen elk huis een esthetische aantrekkingskracht bieden.

De toevoeging van luiken kan de buitenkant van je huis echt laten opvallen en al het andere decoratie werk heel mooi aanvullen.

Met prachtige vinyl ramen en bijpassende luiken zal de hele buurt jaloers zijn op de schoonheid van je huis. Feldco heeft twee prachtige stijlen en een overvloed aan kleuren, die bij je huis passen om uit te kiezen.

Bloembakken voor in de vensterbank

bloembakken-raam

Een ander geweldig idee voor buitendecoratie is om bloembakken aan de buitenkant van je huis op te hangen. Bloembakken voor in de vensterbank zijn echt geweldig, want zoals je wellicht al wel weet, zijn er talloze bloemen om uit te kiezen.

Ze geven je huis meer kleur en kunnen op elk gewenst moment worden vervangen. Zorg er wel voor dat je je bloemen water geeft en gezond houdt, anders zullen ze een grote doorn in het oog zijn.

Luifels

Luifels zijn een minder vaak voorkomende optie voor het decoreren van de buitenramen, maar ze hebben ook veel voordelen. Ze helpen het huis een uniek ontwerp te geven en helpen je huis ook energiezuiniger te maken.

Ze houden die hete zonnestralen tegen en helpen je om het huis koeler te houden, wat leidt tot lagere energierekeningen omdat je de airconditioning niet zo hard hoeft te laten draaien.

Er zijn veel verschillende stijlen en kleuren om uit te kiezen, maar laat ze wel door een erkend luifelbedrijf ophangen.


Raamdecoratie voor de feestdagen

Mensen houden ervan om hun huis voor de feestdagen te versieren. Ook de ramen kunnen van deze trend profiteren.

Of het nu gaat om hangende kransen of iets griezeligs voor Halloween, je opties zijn bijna eindeloos.

Warenhuizen en handwerkwinkels hebben altijd wel een geweldige collectie raamdecoraties voor de feestdagen. Het enige dat je in gedachten moet houden, is dat je niet over de top gaat want dat kan de rest van de ontwerpelementen in huis verpesten.


Een prachtig raamdecoratie begint met goed uitziende ramen

Het belangrijkste waarmee je rekening moet houden bij het bepalen van welke raamdecoratie je moet gaan gebruiken, is dat je goed uitziende en goed functionerende ramen nodig hebt, want anders heeft het geen zin.

Als je ramen oud en versleten zijn, zal het ophangen van decoratie er lelijk uitzien en de aantrekkingskracht van je huis verminderen.

Door je oude ramen te vervangen door energiezuinige vinyl ramen, ziet je huis er niet alleen fantastisch uit, maar kun je ook besparen op je energierekening.

Leave a Comment