Een televisie is een noodzakelijk element in veel woonkamers. Bij het inrichten met een TV kun je hem prominent in het middelpunt plaatsen of zijn verschijning minimaliseren met een paar trucjes. Deze ideeën over waar je een TV kunt plaatsen, hoe je er rond een kunt inrichten en hoe je elektronische onderdelen kunt opbergen zullen je helpen een opstelling te maken die bij je stijl past.

1. TV boven de open haard

openhaard

Een TV boven de haard is een klassieke opstelling voor de woonkamer. Zorg ervoor dat de draden door de muur lopen achter de TV, zodat geen elektrische onderdelen zichtbaar zijn.

2. Verberg de TV-onderdelen

Denk er bij het inrichten met een TV aan dat je opbergruimte nodig hebt om de componenten zoals je AppleTV of Playstation te plaatsen en dat je die lelijke snoeren en draden wilt verbergen. Een eenvoudige plank kan een plaats bieden om de omvangrijkere componenten te monteren, terwijl manden heel geschikt zijn om snoeren te verbergen en spelletjes en films in op te bergen. Je zou ook kunnen denken aan een industriele kast die je naast de tv plaatst.

3. Ingebouwde schaprand

Een TV omgeven door ingebouwde rekken dient als een opvallend mediacentrum. Met deze oplossing kun je de ruimte vullen met meer dan alleen een zwarte doos, door er wat kleur en persoonlijkheid in te brengen met boeken, kunst, gevonden voorwerpen, en planten. Kasten, lades en planken kunnen gebruikt worden om kabels, afstandsbedieningen en andere elektronische onderdelen in onder te brengen.

4. TV meubels

mango-hout-licht-tv-meubel

Gebruik meubels om een aan de muur gemonteerde televisie te omlijsten en de plaatsing van het toestel doelgerichter te laten lijken.

5. Decoreren met een TV

Blanco televisieschermen geven het effect van een reusachtig zwart vierkant aan de muur. Om het uiterlijk van de TV te bagatelliseren als hij niet aan staat, kun je overwegen de muur erachter in een donkere kleur te schilderen. Zet de TV tegen een diep antracietkleurige accentmuur, waardoor het scherm minder schril oogt dan tegen een witte muur.

6. TV plaatsing uit het midden

Er is geen regel die zegt dat de TV in het midden van de muur moet staan. Als je woonkamer meer gebruikt wordt voor gesprekken dan voor schermtijd, kan het zinvol zijn voorrang te geven aan een gezellige meubelopstelling en dan een TV toe te voegen waar hij past. Bevestig het toestel aan de muur met een draaibare TV-bevestiging, zodat je het scherm kunt uitzwenken en de hoek kunt instellen als dat nodig is.

7. TV-galerij aan de muur

Integreer een kleine televisie in een galerie-muur om zijn aanwezigheid effectief te verhullen. Imiteer met eenvoudige zwarte lijsten de stijl van de TV lijst, waardoor het scherm er beter in opgaat. Industriële meubels rondom de TV is ook een goede optie om de TV minder te laten opvallen.

8. TV’s en open haarden

Voordat je een televisie boven een schouw monteert, vraag je de fabrikant of het veilig is om je toestel daar te plaatsen. De hitte van de open haard maakt meestal niet veel verschil op de muur erboven, maar je kunt voor de zekerheid toch even de oppervlaktetemperatuur controleren als het vuur brandt.

9. Decor rond de TV

led-tv-lichte-woonkamer

Je beeldscherm moet niet het enige opvallende stuk aan de muur zijn, ook al is het een groot scherm. Gebruik de schoorsteenmantel of een rij planken langs de muur erboven of eronder om kunstwerken, familiefoto’s, planten, antiek, en andere accessoires te tonen. Kies ten minste een of twee grootschalige stukken die de afmetingen van de TV in evenwicht brengen.

10. Grote TV

Een grote TV valt natuurlijk op als het middelpunt van deze kamer. Door het toestel aan de muur te monteren komt elders vloerruimte vrij en ontstaat een eenvoudiger beeld. Om de snoeren in goede banen te leiden, kun je ze door de muur dragen of snoerkappen gebruiken die langs de muur lopen om ze te verhullen.

Leave a Comment